Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek normális ez, vagy...

Szerintetek normális ez, vagy rendellenes? Egy aggódó anyuka.

Figyelt kérdés

Kisbabánk július 10.-én született 4400gr-al.

Egy kis fertőzés miatt kereken egy hetet töltöttünk a kórházban,4270gr volt mikor mehettünk haza. Otthon lemérve is pont ennyit mértünk.

Tegnap múlt egy hete,hogy itthon vagyunk,igény szerint szoptatom,eszik is rendesen,20-30 perceket szopizik,természetesen néha bealszik akkor több idő,és evés után nagyon elégedett,két-három órákat simán alszik szinte minden evés után. Kakis pisis pelenka van bőven,kakis majdnem annyi ahányszor eszik egy nap.

Egy héten egyszer mérjük a súlyát,így tegnap este volt esedékes mióta hazajöttünk.

A súlya semmit nem változott a kórházból való kijövetel óta,4270-et mértünk. Ez engem eléggé megijesztett,úgy gondolom és mindenkitől azt hallom,olvasom,hogy két hetes korára el kellene érnie minimum a születési súlyát. Szerintetek? Kérem olyan válaszoljon akivel hasonló megtörtént,vagy ért hozzá. Köszönöm előre is.

2013. júl. 25. 09:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt ilyen..de...

1. Én úgy tudom hogy 1 hónaposan kell elérniük a születési súlyukat.Nekem ismeretségi körömben volt ilyen..1 hónapos korára érte el a születési súlyát.Köszöni szépen jól van, most 2,5 éves és semmi probléma nincs vele.

2. A babád gyönyörű súllyal született..szerintem feleslegesen aggódsz.

3. Dobd ki azt a mérleget, mert csak az ideget hozza az emberre.Mikor mentek orvoshoz, ott úgy is le lesz mérve, és akkor az orvos elmondja a véleményét, és ha bármi probléma lenne úgy is jelzi, és tanácsot ad.

4. Ha nem sír, sokat alszik, elégedett..stb.Akkor ne aggódj.Úgy számolom már 2 hetes elmúlt a babád..most jön majd a hasfájós korszak.Ha este vigasztalhatatlanul sír, az nem azért van mert éhes, hanem fáj a hasa.Erre vannak módszerek, a gyógyszertárban, vagy az orvosnál tudnak tanácsot adni.

Boldog babázást.

2 gyermekes anyuka

2013. júl. 25. 09:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Fiam 4350-el született 5 hete.

A kórházból 4005 hoztuk haza, az első héten nem hízott semmit mint a te babád, sokat bealudt cicin, a védőnő mondta sárga a baba, etessem etessem, de mindig bealudt cicin. Ennyi idősen a babának 50-70 grammot kellene ennie, na ő 20-at cicizett, mértem.

Na lefejtem a tejet, s cicizés után 2-es lyukúval cumival adtam neki, abból kiszívta hamar, s nyugodt voltam hogy evett . 3- óránként kelhettem enni, s megindúlt a súlya, egyre éberebb lett, 1 hét alatt felszedett 30 dékát, s fel volt 1-1,5 órát napközben!

Azóta is cicizik, már nem kell cumisüvegből a tej, elmúlt a sárgaság, s 5,8 kg 5 hetesen! 1 hèt alatt rendbejött, hogy üvegből kapta.

Tömni kell a gyereket, mert igen, baj lehet belőle ha nem hízik!

Mérd egy nap mennnyit eszik, a súlya 1/6 kéne megennie! 6 decit kb.

2013. júl. 25. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:
nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy hat hetes korára kell elérnie a születési súlyát!
2013. júl. 25. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszolóval. Nagy babád született, szerintem feleslegesen aggódsz amiatt, hogy nem hízott, mióta hazajöttetek. Ha sárga még, akkor gyakran kell etetni, nehogy kiszáradjon, de egyébként ha elégedett a baba szerinted, jól alszik, akkor nincs baj.

Viszont eszembejutott valami. Mindig ugyanúgy pelusban, vagy ugyanabban a ruhában méritek?

2013. júl. 25. 10:47
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínüleg nem jól tudtam,hogy két hét alatt el kellene érnie a születési súlyát.

A mérleget nem dobom el,ugyanis nálunk az orvos jön 6 hónapos korig havonta,nem nekünk kell menni,és kérte,hogy mérjük le előző este a súlyát mielőt jön. Meg azért jó ha van egy mérleg. Nem mérem naponta/etetésenként, mert abba bele lehetne őrülni..főleg így,hogy nem gyarapszik.

Utolsónak,a mérleghez kaptunk egy pille könnyű terítőt,csak az van a mérlegen és a baba meztelenül. Fürdés és etetés előtt mérve.

2013. júl. 25. 11:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Akkor ez sem jött be. Mindenesetre említsd meg majd a dokinak, Ő úgyis tudja, ha van ezzel teendő.

Bár ugye ha szépen eszik, akkor sokmindent nem tudsz csinálni, mert tömni azért mégsem kéne, ha a baba nem éhes.

2013. júl. 25. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!