Szerintetek normális ez, vagy rendellenes? Egy aggódó anyuka.
Kisbabánk július 10.-én született 4400gr-al.
Egy kis fertőzés miatt kereken egy hetet töltöttünk a kórházban,4270gr volt mikor mehettünk haza. Otthon lemérve is pont ennyit mértünk.
Tegnap múlt egy hete,hogy itthon vagyunk,igény szerint szoptatom,eszik is rendesen,20-30 perceket szopizik,természetesen néha bealszik akkor több idő,és evés után nagyon elégedett,két-három órákat simán alszik szinte minden evés után. Kakis pisis pelenka van bőven,kakis majdnem annyi ahányszor eszik egy nap.
Egy héten egyszer mérjük a súlyát,így tegnap este volt esedékes mióta hazajöttünk.
A súlya semmit nem változott a kórházból való kijövetel óta,4270-et mértünk. Ez engem eléggé megijesztett,úgy gondolom és mindenkitől azt hallom,olvasom,hogy két hetes korára el kellene érnie minimum a születési súlyát. Szerintetek? Kérem olyan válaszoljon akivel hasonló megtörtént,vagy ért hozzá. Köszönöm előre is.
Nálunk nem volt ilyen..de...
1. Én úgy tudom hogy 1 hónaposan kell elérniük a születési súlyukat.Nekem ismeretségi körömben volt ilyen..1 hónapos korára érte el a születési súlyát.Köszöni szépen jól van, most 2,5 éves és semmi probléma nincs vele.
2. A babád gyönyörű súllyal született..szerintem feleslegesen aggódsz.
3. Dobd ki azt a mérleget, mert csak az ideget hozza az emberre.Mikor mentek orvoshoz, ott úgy is le lesz mérve, és akkor az orvos elmondja a véleményét, és ha bármi probléma lenne úgy is jelzi, és tanácsot ad.
4. Ha nem sír, sokat alszik, elégedett..stb.Akkor ne aggódj.Úgy számolom már 2 hetes elmúlt a babád..most jön majd a hasfájós korszak.Ha este vigasztalhatatlanul sír, az nem azért van mert éhes, hanem fáj a hasa.Erre vannak módszerek, a gyógyszertárban, vagy az orvosnál tudnak tanácsot adni.
Boldog babázást.
2 gyermekes anyuka
Fiam 4350-el született 5 hete.
A kórházból 4005 hoztuk haza, az első héten nem hízott semmit mint a te babád, sokat bealudt cicin, a védőnő mondta sárga a baba, etessem etessem, de mindig bealudt cicin. Ennyi idősen a babának 50-70 grammot kellene ennie, na ő 20-at cicizett, mértem.
Na lefejtem a tejet, s cicizés után 2-es lyukúval cumival adtam neki, abból kiszívta hamar, s nyugodt voltam hogy evett . 3- óránként kelhettem enni, s megindúlt a súlya, egyre éberebb lett, 1 hét alatt felszedett 30 dékát, s fel volt 1-1,5 órát napközben!
Azóta is cicizik, már nem kell cumisüvegből a tej, elmúlt a sárgaság, s 5,8 kg 5 hetesen! 1 hèt alatt rendbejött, hogy üvegből kapta.
Tömni kell a gyereket, mert igen, baj lehet belőle ha nem hízik!
Mérd egy nap mennnyit eszik, a súlya 1/6 kéne megennie! 6 decit kb.
Egyetértek az első válaszolóval. Nagy babád született, szerintem feleslegesen aggódsz amiatt, hogy nem hízott, mióta hazajöttetek. Ha sárga még, akkor gyakran kell etetni, nehogy kiszáradjon, de egyébként ha elégedett a baba szerinted, jól alszik, akkor nincs baj.
Viszont eszembejutott valami. Mindig ugyanúgy pelusban, vagy ugyanabban a ruhában méritek?
Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínüleg nem jól tudtam,hogy két hét alatt el kellene érnie a születési súlyát.
A mérleget nem dobom el,ugyanis nálunk az orvos jön 6 hónapos korig havonta,nem nekünk kell menni,és kérte,hogy mérjük le előző este a súlyát mielőt jön. Meg azért jó ha van egy mérleg. Nem mérem naponta/etetésenként, mert abba bele lehetne őrülni..főleg így,hogy nem gyarapszik.
Utolsónak,a mérleghez kaptunk egy pille könnyű terítőt,csak az van a mérlegen és a baba meztelenül. Fürdés és etetés előtt mérve.
Akkor ez sem jött be. Mindenesetre említsd meg majd a dokinak, Ő úgyis tudja, ha van ezzel teendő.
Bár ugye ha szépen eszik, akkor sokmindent nem tudsz csinálni, mert tömni azért mégsem kéne, ha a baba nem éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!