Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejés, Infacol és igény...

Fejés, Infacol és igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Mivel kisfiam hasfájós, a védőnő javasolta, hogy szoptatás előtt fejjek le valamennyit az előtejből. Emellett az Infacolt is adom neki. Viszont, mivel igény szerint szoptatok, nem teljesen kiszámítható, hogy mikor fog hosszan szopni, és mikor csak pár kortyot - így kicsit random módon történik a fejés is, és az Infacol beadása is. 3 napja kezdtük a rendszert, az elmúlt 2 napban egész jól működött, de ma félóránként-óránként akar enni/inni. Volt már, hogy "árnyékra vetődtem", meg olyan is, hogy váratlanul jól telezabálta magát. Ti ezt hogy oldjátok meg? Elég vajon, ha csak nagyjából csináljuk a dolgokat? (Gondolom, ez utóbbi estefelé kiderül magától is, de kíváncsi vagyok más tapasztalatokra is.) 6 hetes, ha ez érdekes.

2013. aug. 11. 11:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igazán kakilni tud, meg tornával kijönnek a szelek is, bár ugye nem tudom, mennyi van még bent... Nem tudom, mitől fájhat neki, de szörnyű hallgatni. Nem csak nyöszörög és sír, hanem torkaszakadtából üvölt, bármit csinálunk vele. Ilyenkor le sem tesszük, kézben van, kendőben is (ott valamivel jobb, nem "sír", csak erőlködve üvölt - elég ijesztő hallgatni), hason-háton-függőlegesben, mindenhogy, de semmi nem jó. Már arra is gondoltunk, hogy egy idő után csak belelovallja magát a sírásba, mert eleinte megnyugszik rövid időkre helyzetváltoztatásra, énekre stb., utána már nem. Nem tudom.

Az Infacol közben elfogyott, illetve egy baleset következtében kiömlött az a kevés, ami még benne volt, Espumisant vettünk most, azt lehet etetés után is adni, ez nekem egyszerűbb, mert utólag ugye jobban látom, hogy kb. mennyit evett. :) Egyébként tegnap én is nagyjából 3 óránként adtam az Infacolt. Este kiderül, hogy mi a helyzet. Tegnap krumplifőzeléket ettem ebédre, reménykedem, hogy az okozta az esti nagy sírást, mert azóta rájöttem, hogy van, akit puffaszt...

Köszönöm mindenki válaszát, remélem, hamar túl leszünk ezen.

2013. aug. 12. 17:26
 12/13 xStefix ***** válasza:

Addig is próbáld ki, hogy 2 hétig kerülöd a tejtermékek fogyasztását, ha eddig még nem zártad ezt ki. Ez is gyakran okoz pocakgondokat.

Sajnos időbe telik, amíg kiderül, hogy mi a fájdalom forrása... :S

De ha úgy érzed, beválhat, bátran szoptasd meg, amikor sír, hátha az is megnyugtatja.

2013. aug. 13. 10:43
 13/13 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, az Espumisan megoldotta. Legalábbis azóta semmi gondunk nem volt. Akkorákat böfög és pukizik, hogy az apja is megirigyelheti. :D

Tejterméket alig eszem, eddig semmi összefüggést nem találtam vele. Sokkal inkább brokkolival, krumplifőzelékkel, káposztával - ezek tuti, hogy felfújták (pedig a káposzta "csak" bele volt főzve a levesbe).

Köszönöm a tippeket. :)

2013. aug. 14. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!