Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejés, Infacol és igény...

Fejés, Infacol és igény szerinti szoptatás?

Figyelt kérdés
Mivel kisfiam hasfájós, a védőnő javasolta, hogy szoptatás előtt fejjek le valamennyit az előtejből. Emellett az Infacolt is adom neki. Viszont, mivel igény szerint szoptatok, nem teljesen kiszámítható, hogy mikor fog hosszan szopni, és mikor csak pár kortyot - így kicsit random módon történik a fejés is, és az Infacol beadása is. 3 napja kezdtük a rendszert, az elmúlt 2 napban egész jól működött, de ma félóránként-óránként akar enni/inni. Volt már, hogy "árnyékra vetődtem", meg olyan is, hogy váratlanul jól telezabálta magát. Ti ezt hogy oldjátok meg? Elég vajon, ha csak nagyjából csináljuk a dolgokat? (Gondolom, ez utóbbi estefelé kiderül magától is, de kíváncsi vagyok más tapasztalatokra is.) 6 hetes, ha ez érdekes.

2013. aug. 11. 11:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

szia!

én nem hiszem ,h fél óránként enni akarna.esetleg cumit próbálj.pláne,ha hasfájós-én betartanám a kb3órát-nehogy ettől is fájjon neki.tudom,h a kettő közötti időszak nem kellemes-én is kinlódom,de ki kell birni.

2013. aug. 11. 12:23
 2/13 xStefix ***** válasza:

A gyakorlati részhez (Infacol) nem tudok érdemben hozzászólni, mert nem voltam érintett. De.

Mitől fájhat a picid hasa?

Mert oké, hogy tünetileg is kezeled, de az ok megszüntetése lenne az igazi megoldás.. és akkor nem lenne többé ilyen kérdés sem.

Pár lehetőség:

A szopis gyakorlatod megfelelő? Az isz szopi mellett figyelsz arra is, hogy a hátsó tejet is alaposan kiszopizza a babád? - 6 hetesen van egy növekedési ugrás, úgyhogy ilyenkor normális, hogy nagyon gyakran akar szopni a babád, ezzel növeli meg magának a tejmennyiséget. De pl. pont az ilyen szakaszokban kellhet arra odafigyelni, hogy ne válts túl gyakran mellet, mert ha csak az elsőtejhez jut hozzá, attól tényleg megfájdulhat a poci. Ha szükséges, próbáld úgy, hogy többször egymás után is ugyanarra a mellre teszed vissza, egészen addig, amíg jól ki nem ürítette azt és csak utána váltasz cicit. Ezzel kivédhető ez a fajta hasfájás.

Nem nyel túl sok levegőt szopi előtt vagy közben? (erős sírás, túl erős tejfolyás, valamilyen mellrehelyezési probléma stb.)

Tud rendesen pukizni, kakilni?

Nem eszel-iszol valami olyat, ami esetleg zavarhatja? tehéntej, puffasztó ételek stb.

Az időhúzást, üveget, cumit NEM AJÁNLOM neked, mert nem megoldás és egy csomó további gondot okozhat!!!

2013. aug. 11. 12:44
 3/13 A kérdező kommentje:

Igen, a leírásod alapján minden stimmel. Mindig figyelek arra, hogy ne csak előtejet kapjon, 2-3 óránként váltok csak mellet. Nem szokott nagyon sírni előtte, általában nem is sír, mert előbb mellre kerül, de így is nyel levegőt, mert néha nagyon mohó. Etetés közben is böfiztetem, meg utána is. Amióta az infacolt kapja, azóta tényleg nagyokat böffent, előtte közel sem böfögött ennyit. A szelek is jobban távoznak - kicsit rásegítek némi tornával is. Amikor elkezdődött a hasfájása, akkor többször volt egy kis zöldes széklete, gondolom, a sok előtej miatt.

Amióta így csináljuk, még egyáltalán nem volt hasfájós sírása. Csak azt nem tudom, hogy igazán mi segített. :) Meg azt, hogy mennyire kell komolyan venni, hogy minden etetésnél fejjek és kapja az infacolt. Az ilyen "cicizős" napokon azt sem tudom, mi számít egy etetésnek. Eddig nagyjából 2,5-3 órás intervallumokat tekintettem egy etetésnek, egyelőre ezt tartom is.

2013. aug. 11. 12:59
 4/13 A kérdező kommentje:

Első, akkor is sír, ha nem kap cicit. A védőnő is meg volt lepődve, hogy ez a gyerek nem adja fel (egyszer torkaszakadtából végigüvöltötte azt a fél órát, amíg itt volt, mert pont szoptatás előtt jött). Ha így is, úgy is sír, akkor inkább mellre teszem. Egyébként sírás közben is csak levegőt nyel, ami még fokozza a hasfájást.

Cumit csak altatáshoz használtunk egyszer-kétszer, nem tud cumizni, amit nem is bánok. Általában simán elalszik nélküle.

2013. aug. 11. 13:23
 5/13 xStefix ***** válasza:

Nahát, ha így jónak tűnik, akkor remélhetőleg így is marad. :)

De ne feledd, az isz szoptatás azt jelenti, hogy akkor kap, amikor ő kér. Csak óvatosan azzal, hogy "ezt az időt általában tartom is". ;)

Csak ügyesen!

2013. aug. 11. 14:28
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja, az nem azt jelenti, hogy közte nem kap, hanem addig egy mellen van, akkor fejem a másikból az előtejet, és akkor kap infacolt. Ha valamit "etetésenként" kell csinálnom, muszáj meghatároznom, hogy mi számítson etetésnek. 10 percenként nem tudnék fejni, meg értelme sem lenne.
2013. aug. 11. 15:01
 7/13 A kérdező kommentje:
Referálok, hátha másnak is érdekes lesz: szegényke torkaszakadtából üvölt. :( Nem tudom, hogy az összevissza "kezelés" miatt-e, vagy egyébként is ez lett volna. Hosszan tartónak is tűnik sajnos, már elég régóta sír, és semmi nem segít. Most kézről kézre jár. :(
2013. aug. 11. 20:20
 8/13 xStefix ***** válasza:

Persze-persze, értelek. :)

Nem vagyok járatos, de szerintem próbáld meg pár napig, hogy olyan 2 óránként adod neki a gyógyszert, függetlenül attól, mikor szopik. Ennyi idősen ez elég átlagos "etetési idő" szokott lenni, hátha így beválik. Nem tudom...

De ha ez se lesz jó, szerintem érdemes lenne megkeresni egy szopis tanácsadót is. Ők még egy rakat kérdést fel fognak tenni, hogy mi hogyan történik, hogy kiderüljön, mi okozhatja a pocakfájást. És további tippeket is adnak majd.

Kitartást és jobbulást kívánok!

2013. aug. 12. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:
az Infacolt azért naponta 6 alkalomnál többször nem kellene adni - ahogy Stefix is írta, csináld "nagyjából", tehát az Infacolt add neki 3 óránként, lehetőleg étkezéssel kombinálva. Én 3 hónapos koráig használtam, kb 8-9 hetes korában már nem volt észrevehető a nagy görcsölős hasfájás. Még valami: szélcső! Valóban segít neki..illetve egy Biogaia kúrát is végigcsináltunk (4 hét). Most már szépen pukizik magától is (4 hónapos)
2013. aug. 12. 17:08
 10/13 xStefix ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a szélcsőt csak alkalmanként szabad(na) használni, mert könnyen hozzászokást okozhat. Ha nagyon "ellustulnak" a végbélizmok, később sokkal nehezebben mehet a dolog.

Persze ha csak kívülről óvatosan megpiszkálod és már pukizik is, az nem okoz ilyesmit. De rendszeresen nem javasolt a "durvább" használata, a kakilás elősegítésére.

2013. aug. 12. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!