Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért gondolja mindenki, hogy...

Miért gondolja mindenki, hogy nagy mellekkel lehet csak szoptatni?

Figyelt kérdés
14 hónapos a gyerekem, amikor kiderül, hogy még szoptatom, az emberek 90%-a abban a pillanatban a mellemre néz. És még ha másodperc tört részéig tart is ez, akkor is észre veszem, meg az értetlen pillantást is. Mondani persze nem mondanak semmit, csak nem értem mi abban a furcsa, hogy kis mellekkel is lehet szoptatni...

2013. aug. 9. 15:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A nagy mell-kerek csípő és kerek fenék úgy általában a termékenység szimbóluma. Evolúciós "végtermék". Nem kell ezen rugózni. Lehet, hogy azt nézik, hogy milyen szépek a melleid annak ellenre, hogy 14 hónapig szoptattál (eddig).
2013. aug. 9. 19:13
 12/14 anonim ***** válasza:

Na látod..ez jó kérdés !!!

Nekem 10 hós a fiam.Reggel és este cicizik.. Ahogy leszívja a tejecskét olyan mintha 70es cicim lenne.

Sosem volt nagy cicim.75/b-vel kezdtem és a tejbelövellés után 85/c-s melltartók kellettek.

Most hogy kezd kevesebbet enni fogy is vissza a cicim

Engem inkább az zavar mikor visszakérdeznek hogy " Téényleeeg ?? "

ÉS igen..vékony alkatú vagyok,alig van cicim de még szoptatok..ameddig tudok

2013. aug. 9. 20:38
 13/14 anonim ***** válasza:
Hülyék. A nagymellűek sokszor problémásabbak a szoptatással. Én sem tudtam egyáltalán pedig 90/D a melltartóméretem.
2013. aug. 9. 21:52
 14/14 xStefix ***** válasza:

Azért, mert sokan úgy tudják/gondolják/hallják, hogy a tejmennyiséget a mellméret dönti el, ill. befolyásolja. A nagy mellnek nagyobb az űrtartalma, több tej fér bele, így több a tej. A kicsinél meg fordítva. Mintha a mell teli kancsó-üres kancsó módra üzemelne.

Pedig a tejtermelés nem így működik. Mivel a tej leginkább szoptatás közben termelődik, igazából mindegy, hogy mennyi tej fér összesen a mellbe, nem az fog számítani, hanem az, hogy az anyuka mennyit és hogyan szoptat.

És igen, a nagy mellűeknek sokszor több gondja van a szopival, mert nehezebben lehet a babát mellre tenni, nagyobb a tér-aránytalanság (pici száj - nagy mell(bimbó)), 5 kéz kellene a mell tartásához, többször fordulhat elő valahol elzáródás stb. Szóval ne irigyeljük a dúskeblűeket, ebből a szempontból legalábbis.

2013. aug. 11. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!