Miért gondolja mindenki, hogy nagy mellekkel lehet csak szoptatni?

Na látod..ez jó kérdés !!!
Nekem 10 hós a fiam.Reggel és este cicizik.. Ahogy leszívja a tejecskét olyan mintha 70es cicim lenne.
Sosem volt nagy cicim.75/b-vel kezdtem és a tejbelövellés után 85/c-s melltartók kellettek.
Most hogy kezd kevesebbet enni fogy is vissza a cicim
Engem inkább az zavar mikor visszakérdeznek hogy " Téényleeeg ?? "
ÉS igen..vékony alkatú vagyok,alig van cicim de még szoptatok..ameddig tudok

Azért, mert sokan úgy tudják/gondolják/hallják, hogy a tejmennyiséget a mellméret dönti el, ill. befolyásolja. A nagy mellnek nagyobb az űrtartalma, több tej fér bele, így több a tej. A kicsinél meg fordítva. Mintha a mell teli kancsó-üres kancsó módra üzemelne.
Pedig a tejtermelés nem így működik. Mivel a tej leginkább szoptatás közben termelődik, igazából mindegy, hogy mennyi tej fér összesen a mellbe, nem az fog számítani, hanem az, hogy az anyuka mennyit és hogyan szoptat.
És igen, a nagy mellűeknek sokszor több gondja van a szopival, mert nehezebben lehet a babát mellre tenni, nagyobb a tér-aránytalanság (pici száj - nagy mell(bimbó)), 5 kéz kellene a mell tartásához, többször fordulhat elő valahol elzáródás stb. Szóval ne irigyeljük a dúskeblűeket, ebből a szempontból legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!