Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kell-e egy 4 hónaposan csak...

Kell-e egy 4 hónaposan csak anyatejjel táplált babánbak más táplálék esetleg gyümölcs, víz?

Figyelt kérdés
A kislányom eddig csak anyatejes volt, most 4 hónapos elmúlt. Nagyon sok tejem van, így szépen fejlődik. Viszont ezekben a nagy melegekben félek, hogy nem eszik eleget, nem szopizik gyakrabban, mint szokott. A környezetemben élők, nagyon szeretnénk rábeszélni a gyümölcslé adására. Én viszont úgy gondolom, ha ennyi tejem van, és szépen is fejlődik, nem szeretném 6 hónapos koráig hozzátáplálni. Vízet próbáltam neki adni, de kiköpi, nem issza meg. Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 8. 14:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

18-as! Gratulálok.

"Szíve joga mindenkinek kóstoltatni, de Kérdező azt kérdezte, "kell-e", és sokan megválaszolták, hogy nem kell!

Ezért lettek nyilván negatívan értékelve azok a válaszok, akik a gyümölcsre szavaztak.

A pontozás ugyanis erre való"

Hol írták azt hogy KELL? Máskor pontozgatás helyett olvass pontosabban.

2013. aug. 8. 17:26
 22/32 anonim ***** válasza:

Drágám, első válasz első szava, hogy "nem kell", és ezt más szavakkal is ki lehet fejezni, hogy nem szükséges, meg még amit írtak a válaszadók.

Egyébként arra reagáltam, aki azt írta, hogy nem érti miért van lepontozva az, aki más véleményen van, én meg nem pontoztam senkit sehová, nem is igazán szoktam.

Üdv: 17-es

2013. aug. 8. 18:12
 23/32 anonim ***** válasza:
Ja, 18-as, bocs. :)
2013. aug. 8. 18:12
 24/32 anonim ***** válasza:
Ja, meleg van. Ok, senki nem írta azt hogy "kell", de ha azt írod, hogy Te adsz neki, akkor indirekt módon ez annyit jelent, hogy "szerinted kell", különben minek adnál neki, nem?
2013. aug. 8. 18:18
 25/32 anonim ***** válasza:
Indirekt módon, a nem kell azt jelenti, hogy adhatsz, ha akarsz. Vagyis senki sem írta, hogy adni kell. Ennyi. Szóval az, hogy "nyilván" ezért vagyunk lepontozva, nem állja meg a helyét. Na mindegy, kár volt erre is válaszolni. A kérdező már a kiírás előtt is tudta jól, hogy mit fog csinálni. Igaza van a 74%-osnak, akárki is pontozta is le a válaszokat.
2013. aug. 8. 18:26
 26/32 anonim ***** válasza:
És nem szokásom másokra erőltetni azt, amit én csinálok. Szerintem a többiek sem azt gondolták, különben azt válaszolták volna, hogy igenis "kell". Itt a tartalmi különbség.
2013. aug. 8. 18:29
 27/32 anonim ***** válasza:

én adnék neki vizet,

annak idején nem adtam, hallgattam arra hogy kizárólag anyatej, és nyáron a nagy melegben be volt esve a kutacsa,

miután kapott vizet, rendbe jött

2013. aug. 8. 21:07
 28/32 anonim ***** válasza:
Ha be van esve egy anyatejes baba kutacsa, az azt jelenti, hogy nem igény szerint szopizik, vagy kevés a tejed. Mondjuk a második ok következhet az elsőből. Az anyatej jelentős része víz.
2013. aug. 9. 07:38
 29/32 anonim ***** válasza:

előző vagyok

de akkor miért volt az hogy miután elkezdett vizet inni, rendbe jött a kutacsa? a szoptatás nem változott (egyébként igény szerint szopott, és hízott is rendesen)

2013. aug. 9. 17:52
 30/32 xStefix ***** válasza:

A szopis tanácsadók már NEM javasolják a kutacs nézegetését, mert téves következtetésekre adhat okot! Sokkal megbízhatóbb információforrás a baba kedve, hangulata és a pisis pelusok száma!

(A 14 hós fiamnak a mai napig picit be van esve a kutacsa, mert egyébként is elég nagy. Eleinte én is aggódtam ezen, de mivel iszk szopizott, gyakran és sokat, és nagyon is hízott, kizárt volt, hogy szomjazna. Hangulata, pisije rendben volt végig... szóval nem itattam külön.)

Kérdező, nem kell, sőt, akár negatív hatása is lehet, mert lemossa az anyatejes bálflórát. Jól teszed, hogy csak szoptatod a picúrod. :)

2013. aug. 11. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!