Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kell-e egy 4 hónaposan csak...

Kell-e egy 4 hónaposan csak anyatejjel táplált babánbak más táplálék esetleg gyümölcs, víz?

Figyelt kérdés
A kislányom eddig csak anyatejes volt, most 4 hónapos elmúlt. Nagyon sok tejem van, így szépen fejlődik. Viszont ezekben a nagy melegekben félek, hogy nem eszik eleget, nem szopizik gyakrabban, mint szokott. A környezetemben élők, nagyon szeretnénk rábeszélni a gyümölcslé adására. Én viszont úgy gondolom, ha ennyi tejem van, és szépen is fejlődik, nem szeretném 6 hónapos koráig hozzátáplálni. Vízet próbáltam neki adni, de kiköpi, nem issza meg. Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 8. 14:21
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nincs rá szüksége. Ha nem esik be (jobban) a kutacsa, akkor pedig biztos elég folyadékhoz jut.
2013. aug. 8. 15:02
 12/32 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Sok levél érkezett mostanában a babák megváltozott étvágyával kapcsolatban.

Természetes, hogy ilyen melegben:

------------------------------

- az anyatejes babák gyakrabban szopiznának, mert szomjasak,

- a tápszeres baba tápszer után benyakal még egy csomó innivalót,

- a főzelékből kevesebbet kér a baba, helyette többet szopizik és szívesebben eszi a gyümölcsöket,

- csökken a kicsik étvágya,

- a kicsi napközben szinte nem eszik és csak estefelé eszik "rendes" adagokat.

Amit tegyél:

-----------

- Szoptass nyugodtan gyakrabban! (ha csak szomjas a baba, a szopi rövidebb, ez normális)

- Ne cukros teát adj a babának, mert attól csak még szomjasabb lesz!

- Kínáld meg evés után és két evés között is vízzel! (a babák még ösztönösen tudják, mennyi folyadékra van szükségük, nem kell nagy mennyiséget innia, viszont nyugodtan megkínálhatod félóránként-óránként is)

Remélem hasznodra válik.

2013. aug. 8. 15:05
 13/32 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK :)
2013. aug. 8. 15:15
 14/32 anonim ***** válasza:
42%
Igen, hát szépen le is lettek pontozgatva a nem a kérdezővel egyetértők...nagyon gonosz emberek lehetnek tényleg, gyümölcsöt kóstoltatni, micsoda ötlet!:)
2013. aug. 8. 15:37
 15/32 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam le, mindenkinek szíve joga, azt adni a babának, amit gondol!
2013. aug. 8. 15:46
 16/32 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Nem írtam, hogy te voltál egyébként.
2013. aug. 8. 15:52
 17/32 anonim ***** válasza:

Amúgy én pár hete kezdtem a kóstoltatást, mikor a babám betóltótte a 6 hónapot. Most egy hete esz is meg a gyümit, de csak keveset, amúgy szopizik. Az az érdekes, hogy a legnagyobb melegben is csak este szopizott többször, nap közben nem kért többet cicit, és nem lett semmi baja.

Szóval én is azt mondom, hogy a láthatóan egészséges babád ráér bőven 6 hónaposan hozzátáplálódni.

2013. aug. 8. 16:34
 18/32 anonim ***** válasza:

Szíve joga mindenkinek kóstoltatni, de Kérdező azt kérdezte, "kell-e", és sokan megválaszolták, hogy nem kell!

Ezért lettek nyilván negatívan értékelve azok a válaszok, akik a gyümölcsre szavaztak.

A pontozás ugyanis erre való. Nem azt jelenti, hogy "hülye, aki más véleményen van".

Amúgy anyósodnak gyorsan magyarázd el kedves Kérdező, hogy ki neveli ezt a gyereket, mert még lesznek gondjaitok sajna...

2013. aug. 8. 16:49
 19/32 Kerria ***** válasza:

Kedves 7-es... :)

Csak azért aggódom az ilyennél, mert több ismerősöm is, mikor mindenki biztatta, adjon ezt-azt a babának, a nagy melegben kell neki címszóval, ott az Anyuka kezdte a vízzel, a baba kiköpte, aztán jött a gyümölcslé, vagy elfogadta, vagy nem... túl savas volt még neki, és ilyenkor jöttek az ízesített gyümölcslevek... A babák ezután sorra hagyták el a cicit :(

No,ez csak a környezetem példája, nem automatikus, hogy mindenhol így működjön.

Emiatt írtam, hogy mindenki döntse el maga, mit szeretne. A környezetemben lévő babák most már kisgyerekek, egészségesek... semmi bajuk sincs. Így nem ellenzem azt sem, ha valaki ekképp gondolkodik és jár el. Hisz sajnos nem minden csecsemő tud szopizni, és azok a babák is felnőnek.

A pontozgatókkal meg ne foglalkozzatok! Egy ideje már engem sem idegesít. A véleményemet kérdezték (mert ez egy olyan oldal) és én válaszoltam....

Mindenkinek szép napot, hűvösebbet!

2013. aug. 8. 16:55
 20/32 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nálunk is! Itt van a sok friss gyümölcs, mindenki nyomul, hogy adjak neki pl."csak egy kis dinnyét, az szinte víz". Tudom, hogy nem akarnak rosszat, mi is túléltük a korábbi hozzátáplálást, de a jelenlegi kutatások egyöntetűen kimondják, hogy jobb neki, ha várunk, akkor most mit kísérletezzek rajta, csak mert olyan cuki lenne kanállal a szájában. Én is alig várom, hogy főzhessek neki, de ezt a pár hetet csak kibírom.

Én ezt mondom nekik mindig, szerencsére így mindenki megérti :)

2013. aug. 8. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!