Van közületek olyan, aki szoptatott, volt teje, de a nyárra tekintettel ill. orvos tanácsára 4 hónaposan már kóstoltatta a babát, gyümölcslével vagy péppel?
Bármilyen anyatejtől eltérő étel/ital megváltoztatja a baba bélflóráját, gyakorlatilag "lemossa" a bélfalat, nem igazán hasznos. Épp ezért kéne kizárólagosan anyatejjel vagy tápszerrel táplálni fél évig, főleg ha van elegendő anyatej.
Sem a kanalazáshoz, sem az ízekhez nem kell "szoktatni" egy babát, ha megérett rá, magától akarja majd.
Saját gyerekeim közül az egyik (akit hat hónaposan kezdtem kóstoltatni), 7,5 hónapos koráig kilökte a kanalat a szájából, bármi is volt benne, pedig két naponta megpróbáltam. Ma a legjobb evő gyerekem, bármit felfal.
Én azt javaslom, hogy elegendő anyatej mellett várj. (Persze biztos lesz, aki jól lehurrog majd emiatt, de bevállalom)
És ajánlom még ezt a cikket hozzá a "szakszerű okokkal":
Kik "mondták"?
Kekszet?
A kekszben van cukor, glutén, tojás meg tejszármazék is lehet, hát ezt biztos hogy nem 4 hónaposan kellene. Akkor már inkább a gyümölcs, ha nagyon akarod. (Bár továbbra sem értem, MINEK?)
semmi gond, nagyon jól csinálod!babapiskótát, kekszet nekem is mondta a védőnő, hogy már adhatok neki 4-5 hónapos korban.
3 fiú anyukája
én van tejem 7 kg a kiscsajom
4.5 honapos tegnap óta kap cicizés után 5 ici pici kávéskanál őszibarackot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!