Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem jó a tejem, vagy miért...

Nem jó a tejem, vagy miért mondta azt az orvos, hogy nem hízott a babám eleget?

Figyelt kérdés

Szóval a babám most 1 hónapos. 3215g-al született és most 1 hónap után 3740g-os a lányom, de megjegyzem, hogy az első pár nap leesett 2800g-ra, és annyiról tornáztuk fel magunkat a mostani súlyra. Az orvos azt mondta, hogy nem hízott eleget. Ez igaz? Ez a kb 1kg hízás kevés lenne?

A másik meg az, hogy valójában a lányom minden 2 órában, van mikor 1óránként is szopizik, de éjjel nyugodt, 2szer szopizik, meg naponta van 4 kakis és 6 pisis pelenka.

És az orvos véleménye, meg a sűrű szopizás miatt anyósom meg az egész család rám van szálva, hogy biztos gyenge a tejem, és erőltetik, hogy vegyek a gyerekemnek tápszert. De én egyáltalán nem így gomdolom és nagyon idegesítenek. Szerintetek akkor most mi legyen?

2012. febr. 9. 15:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az 1 kg hízás tökéletes. Sokat fogyott az elején, és nagyon szépen visszahízott, úgyhogy én egy percig sem aggódnék.

A doki nem tudom mire gondolt, lehet csak a születési súlyt vette figyelembe.

Nem gyenge a tejed, hanem még kicsi a babád, ilyenkor még előfordul, hogy sokszor esznek a babák, ez idővel majd beáll rendesen.

Szerintem szoptass nyugodtan tovább, és a babád jelzéseit figyeld. ha nem hízna vagy fogyna, akkor megijednék, de itt erről most szó sincs.

2012. febr. 9. 15:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Kiváló hízás! Első időszakban 400/hó a minimum. Nekem sosem hízott ennyit egy hónap alatt maximum 600-at.
2012. febr. 9. 15:39
 3/12 anonim ***** válasza:
baromság, nincs olyan, hogy gyenge tej. beszélj vele, nagyon aranyos: skype: Rákosi Dóra szopis tanácsadó
2012. febr. 9. 15:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Nemtudom mi baja a dokinak!!! Nálunk meg azért szólt,mert 1 kiló hízást nagyon soknak találta!
2012. febr. 9. 15:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Úgy olt, hogy 2 hétig voltunk a korházba megfázás miatt, és a babám elbocsájtási súlya 3480g volt. 2hét múlva, vagyis tegnap mentünk a gyerekorvoshoz tanácsadásra és mérés után(3740g) azt mondta, hogy hát ez nagyon kevés. Itthon meg jönnek nekem azzal, hogy mivel ilyen sűrűn szopizik a lányom, biztos nem elég tápláló a tejem. Nagyn idegesítenek, és félek, hogy a végén tényle elmegy a tejem az idegeskedéstől, mert mindenki mindig okosabb nálam, minenbe beleokoskodnak, már komolyan belémbeszélték, hogy buta meg rossz anya vagyok, kezdek depressziós lenni.Ezért kérek tőletek erősítést, hogy ugye, hogy nem kell tápszerezi?
2012. febr. 9. 15:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Én ilyen hízás mellett nem tápszereznék.

Tudom nehéz, de zárd ki a külvilágot egy kicsit.

Szerintem most fontosak az anyai megérzéseid.

2012. febr. 9. 16:10
 7/12 anonim ***** válasza:
ki az aki itthon beleszól?
2012. febr. 9. 16:15
 8/12 A kérdező kommentje:
A legtöbbet anyósom okoskodik, abból kiindúlva, hogy ő táncsak tudja, mert 2gyereket felnevelt. És telebeszéli a párom fejét is, az meg szintén szórja nekem az észr hogy kellene. Pl. itt volt anyósom, mikor fürdettük a babámat, odajött nézte és 30másodperc múlva elkezdett ugrálni, hogy jól van vegyük már ki a lányt, megfázik, de szoba 27fokosra volt befűtve, na meg mikor szoptatok, behajol és 5cm távolságból nézi az eseményt és ha hablatyol, meg ha a babám megáll levegőt venni, rögtön rángassa a lábát meg ilyenek, hogy szopjon tovább, beleszól abba is mit adjak rá a babámra, meg mindenbe. Nemtom, már, hogy én csinálom rosszul, vagy ő a nagyon túlokos!? Az a lényeg, hogy elegem van.
2012. febr. 9. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha mindenbe beleszól, akkor ő a "túlokos" kategória.

mondd meg neki, hogy ha neki volt esélye felnevelni két gyereket magától, akkor engedje már meg hogy te is felnevelhesd a saját gyereked, úgy ahogy szeretnéd.

Nem beszélve arról, hogy mikor ő volt kismama, azóta eltelt 20-30-40 év. Sok minden változott azóta, de egy dolog maradt: a gyereknek van saját anyja, aki hagy csináljon már azt amit akar.

2012. febr. 9. 16:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Nehogy feladd a szoptatást! Tényleg próbáld kizárni a külvilágot és csak a babával és magaddal törődj! Az én Anyukám ugyan olyan volt, mint az Anyósod. Fölém állt, mikor szoptattam és orditott velem, hogy nem vagyok normális, mert éheztetem a gyerekem, mert túl gyenge a tejem és különben is ő sem tudott szoptatni és a nagymamám sem, akkor nekem miért sikerülne. Volt sok sirás emiatt, de egyszer nagyon leosztottam szegényt, mikor a Kicsi fetrengett a hasfájástól és akkor is jött, hogy van olyan tápszer, ami a hasfájós babáknak való. Na, akkor megmondtam neki, ha még egyszer tápszerrel jön, akkor nem tudom mit csinálok... Azóta 15 hónapos a Lányom, 6 hós koráig csak anyatejes volt, azóta is szoptatom és az Anyukám a legbüszkébb, hogy milyen ügyesen tápláltam a Kicsit. No comment.

Nálunk a "meg ne fázzon 27 fokban" parás az Anyósom volt. Állandóan takargatta a Kicsit, és ömlött róla a viz. Én szivbaj nélkül mindig kitakartam. Persze volt sértődés, de nem érdekelt. Sosem volt még megfázva a Lányom.

Ezeket csak azért irtam le, hogy lásd, másnál is vannak hasonló gondok, de túl kell rajtuk lépni és akkor minden OK lesz! Ne izgulj, a tejed tökéletes, a Babád nagyon szépen fejlődik!!!! Ne hagyd, hogy elbizonytalanitsanak!!!!! Csak ügyesen!

2012. febr. 9. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!