Nem jó a tejem, vagy miért mondta azt az orvos, hogy nem hízott a babám eleget?
Szóval a babám most 1 hónapos. 3215g-al született és most 1 hónap után 3740g-os a lányom, de megjegyzem, hogy az első pár nap leesett 2800g-ra, és annyiról tornáztuk fel magunkat a mostani súlyra. Az orvos azt mondta, hogy nem hízott eleget. Ez igaz? Ez a kb 1kg hízás kevés lenne?
A másik meg az, hogy valójában a lányom minden 2 órában, van mikor 1óránként is szopizik, de éjjel nyugodt, 2szer szopizik, meg naponta van 4 kakis és 6 pisis pelenka.
És az orvos véleménye, meg a sűrű szopizás miatt anyósom meg az egész család rám van szálva, hogy biztos gyenge a tejem, és erőltetik, hogy vegyek a gyerekemnek tápszert. De én egyáltalán nem így gomdolom és nagyon idegesítenek. Szerintetek akkor most mi legyen?
Az 1 kg hízás tökéletes. Sokat fogyott az elején, és nagyon szépen visszahízott, úgyhogy én egy percig sem aggódnék.
A doki nem tudom mire gondolt, lehet csak a születési súlyt vette figyelembe.
Nem gyenge a tejed, hanem még kicsi a babád, ilyenkor még előfordul, hogy sokszor esznek a babák, ez idővel majd beáll rendesen.
Szerintem szoptass nyugodtan tovább, és a babád jelzéseit figyeld. ha nem hízna vagy fogyna, akkor megijednék, de itt erről most szó sincs.
Én ilyen hízás mellett nem tápszereznék.
Tudom nehéz, de zárd ki a külvilágot egy kicsit.
Szerintem most fontosak az anyai megérzéseid.
Ha mindenbe beleszól, akkor ő a "túlokos" kategória.
mondd meg neki, hogy ha neki volt esélye felnevelni két gyereket magától, akkor engedje már meg hogy te is felnevelhesd a saját gyereked, úgy ahogy szeretnéd.
Nem beszélve arról, hogy mikor ő volt kismama, azóta eltelt 20-30-40 év. Sok minden változott azóta, de egy dolog maradt: a gyereknek van saját anyja, aki hagy csináljon már azt amit akar.
Nehogy feladd a szoptatást! Tényleg próbáld kizárni a külvilágot és csak a babával és magaddal törődj! Az én Anyukám ugyan olyan volt, mint az Anyósod. Fölém állt, mikor szoptattam és orditott velem, hogy nem vagyok normális, mert éheztetem a gyerekem, mert túl gyenge a tejem és különben is ő sem tudott szoptatni és a nagymamám sem, akkor nekem miért sikerülne. Volt sok sirás emiatt, de egyszer nagyon leosztottam szegényt, mikor a Kicsi fetrengett a hasfájástól és akkor is jött, hogy van olyan tápszer, ami a hasfájós babáknak való. Na, akkor megmondtam neki, ha még egyszer tápszerrel jön, akkor nem tudom mit csinálok... Azóta 15 hónapos a Lányom, 6 hós koráig csak anyatejes volt, azóta is szoptatom és az Anyukám a legbüszkébb, hogy milyen ügyesen tápláltam a Kicsit. No comment.
Nálunk a "meg ne fázzon 27 fokban" parás az Anyósom volt. Állandóan takargatta a Kicsit, és ömlött róla a viz. Én szivbaj nélkül mindig kitakartam. Persze volt sértődés, de nem érdekelt. Sosem volt még megfázva a Lányom.
Ezeket csak azért irtam le, hogy lásd, másnál is vannak hasonló gondok, de túl kell rajtuk lépni és akkor minden OK lesz! Ne izgulj, a tejed tökéletes, a Babád nagyon szépen fejlődik!!!! Ne hagyd, hogy elbizonytalanitsanak!!!!! Csak ügyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!