Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerinti szoptatáshoz...

Igény szerinti szoptatáshoz hogy kezdjek hozzá? Jól jönne minden segítség.

Figyelt kérdés

6 napos a babám, eddig próbáltam tartani a 3 órát a védőnő tanácsára. Nem igazán sikerül tartani, előbb megéhezik, mint a következő etetés. Vagy kevés lenne a tejem? Szoptatás után fejem a "maradékot", és van amikor csak pár csepp jön, de van hogy még 20 milli.. Eddig úgy etettem, hogy egy evés egy mellből, aztán lefejtem ami még benne maradt. Következő etetés pedig a másik mellből.

Kérlek segítsetek!

Köszönöm

2013. júl. 31. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
24%
Jó szidni az első válaszolót. De mi az, hogy igény szerint??? Az én babám folyton ott lenne (igénye szerint). Aztán a felesleget jól vissza bukja. Aztán meg nincs idő, hogy termelődjön. Szóval nekem egy káosz. Sokkal jobban bevállt a próbáljuk tartani a 3 órát, aztán ha úgy látom, hogy éhes maradt akkor előbb etetem. Ha meg alszik akkor később.
2013. júl. 31. 22:37
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Ha az egyik melledből már nem tud enni és úgy látod, hogy még éhes akkor tedd át nyugodtan a másikra is. Én az elejétől kezdve két mellből szoptatok, gyönyörűen gyarapodik és nem lett hasfájós sem. Amúgy ha két mellből szoptatsz akkor is több tej termelődik hiszen mindkettőt inger éri, viszont ha csak 6 óránként etetsz ugyanabból akkor azt úgy veszi a szervezeted , hogy nincs is többre szükség. A 3 órát nem kell betartani, jó úgy ha akkor adsz neki enni amikor jelzi, hogy éhes.:-)
2013. aug. 1. 08:43
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
Én általában egy mellből etetek egyszerre, ha elkezdi rángatni, azt is hagyom jó ideig, hogy legközelebbre több legyen. Ha már gyanúsan sok idő telt el így (percben nem tudom megmondani, inkább talán a türelmemtől függ, mennyi), akkor azért átteszem a másik mellre is. Ha két mellből eszik, a következő etetést azzal kezdem, amelyikkel az előzőt befejezte. Ha rövid ideig szopik, és utána rövid időn belül megint kéri, akkor is ugyanoda teszem vissza, kivéve, ha azt tippelem / látom, hogy szomjas. Hogy pontosan hogy kéne, azt nem tudom, ezt a verziót tákoltam össze magamnak egy csomó félinformációból.
2013. aug. 1. 08:55
 14/14 A kérdező kommentje:

köszönöm nektek :)

próbálkozunk, úgy tűnik eddig sikerrel :)

2013. aug. 2. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!