Igény szerinti szoptatáshoz hogy kezdjek hozzá? Jól jönne minden segítség.
6 napos a babám, eddig próbáltam tartani a 3 órát a védőnő tanácsára. Nem igazán sikerül tartani, előbb megéhezik, mint a következő etetés. Vagy kevés lenne a tejem? Szoptatás után fejem a "maradékot", és van amikor csak pár csepp jön, de van hogy még 20 milli.. Eddig úgy etettem, hogy egy evés egy mellből, aztán lefejtem ami még benne maradt. Következő etetés pedig a másik mellből.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm
Mérd rendszeresen, hogy menniyit szopik. Akkor tudni fogod, hogy valóban éhes-e. Ha keveset szopott. akkor szhoptasd 2,5 óra után, ha sokaft, akkor ,kivárhatod a 3 órát. Igy kiderül az is, hogy van-e elég tejed.
Annak semmi értelme, hogy állandóan mellre tedd. Ez csak
divat, de ettöl nem lesz több tejed.
Én úgy csináltam, hogy amikor kérte, mindig mellre tettem. Volt, hogy szinte egész nap lógott rajta, főleg az első hetekben (persze ez sokszor nem az éhség miatt van, hanem csak anya közelben szeretett volna lenni, szóval mindenre gyógyír volt).
Hetente egyszer mértem, soha nem méregettem, hogy mennyit eszik. Így az első hónapokban havi 1 kilót hízott.
Ha valóban igény szerint szeretnéd szoptatni, akkor ne nézegesd se az órát, se a mérleget, egyszerűen tedd mellre. Nekem olyankor mindig megnyugodott a 3 órát hírből sem ismerte.
Nekem jól működött, fejtem is mellette, jó sok tejem lett (és még mindig van, pedig már 20 hónapos, de még mindig szopik).
köszönöm a válaszokat :)
1., nem gondolom divatnak az igény szerinti szoptatást.
sok anyukának és babának bejött már.
Huhh első válaszoló nagyon okos vagy!
Akkor kérlek írd meg mitől lesz sok tej, ha nem a sok szoptatástól?
Az első babámat nem tudtam sokáig szoptatni az ilyen okos tanácsoktól, hogy 3 óra meg ilyesmi.A védőnő és a sok okos csecsemős a kórházban elintézte, hogy tápszeres legyen a babám! :-( Elhittem, hogy én nem tudok szoptatni, mert olyan típus vagyok, hogy nem termelek elég tejet. Gyönyörűen apadtam el. Most a második babám 3 hónapos és dől a tejem. Akkor tedd cicire amikor kéri és lesz elég tejed mindig hidd el! Ha az igény szerinti szopiban gondolkozol jó úton jársz. :-)
Itt minden információt megtalálsz amire szükséged lehet:
Sok sikert! Biztos vagyok benne hogy menni fog! :-)
Az előzőek jól leírták. Arra számíts, hogy lesznek mélypontok, mert tényleg van olyan, hogy egész nap nem akar majd lejönni a ciciről, na meg egyáltalán nem tervezhetőek a napok, mert sosem tudod előre, mikor kéri legközelebb.
Egyébként pedig valóban: tedd mellre, ahányszor kéri. Én nem is fejek, elvileg igény szerinti szoptatásnál fölösleges.
A mérlegnek az én fiamat nézve azért sincs értelme, mert nem is akar mindig egyforma adagokat enni. Mivel a folyadékot is innen kapja, van, hogy töredékét eszi az előírtnak, máskor meg szerintem jóval többet...
Huuuu ên nagyon bèna voltam, de anyu azt mondta az a lènyeg hogy sokat legyen cicin. Kb 6 hèten keresztül csak szoptattam, ha nagyon sirt azon nyugodott meg stb.
Màra 6 hònapos kiemelkedően nyugodt êrtelmes baba
..Gond nèlkül kezdtük a hozzàtàplàlàst, èn nem mèregettem a babàt..
A babád még nagyon pindurka, pici a gyomra, az anyatej könnyen és jól emészthető számára, logikus, hogy nem bír ki három órát.
Az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy akkor eteted meg, amikor éhes/szomjas. Sokan szeretnek abba a hibába esni, vagy tévesen feltételezni, hogy minden apró nyekkenésre cicire kerül a baba. Talán ez az első hetekben így van. Megtanulod felismerni az éhes sírást, a biztos éhség jeleit és megkülönböztetni az egyéb gondoktól. (Peluscsere, hasfájás, front, vagy csak "semmi sem jó".)
Ne nézd az órát, tedd cicire akkor, amikor kéri. Fejhetsz nyugodtan, nem baj, ha kicsit több a tej, legfeljebb lefagyasztod, vagy nem kell majd küzdenetek emiatt a növekedési ugrásoknál. (Megelőzöd a kínálattal a keresletet :D)
Mérni elég egy héten egyszer, de persze ez sem kötelező. Azért jó látni, hogy gömbölyödik a baba.
köszönöm nektek :)
akkor mindkét mellből adhatom neki 1 evés alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!