Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek idővel változik a...

Szerintetek idővel változik a szoptatáshoz való viszonyom? Többi lent

Figyelt kérdés

Szóval elég gázul fog hangzani, amit most leírok... Még nincs gyermekem, tervben van, szeretnénk pár éven belül. Tudom, hogy a szoptatás mennyire kell majd a babának, mind kötődés mind egészséges táplálkozás szempontjából, de sajna nem nagyon "visszataszító". Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy én hogy fogok majd szoptatni. Kedvenc erogén zónám, és nem tudom, hogy a kettőt hogyan lehet majd összeegyeztetni. Volt valaki így? Vagy majd ha megszületik a kisbabánk, akkor változni fog a hozzáállásom?

Bölcsis néni leszek, úgyhogy mostanában napi téma a kisgyermek, csecsemő, újszülött és nekem mindig ez jut eszembe, hogy mi lesz majd ha arra kerül a sor.

22/l

2013. júl. 5. 23:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan így voltam én is. Aztán mikor megszületett a kisfiam, akkor minden megváltozott. A mellszívó látványától is irtóztam, ha ilyet láttam volna használatban, még az életkedvem is elment volna. Bezzeg a kórházban senki nem volt nálan büszkébb és boldogabb, mikor negyed óra alatt kifejtem vele két csepp tejet :).

20 hònapos a kisfiam, és még mindig szoptatom.

Erogén zónaként most csak korlátozottan müködik.

Szóval ne aggódj, ez akkor meg fog változni :).

2013. júl. 5. 23:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ugyanigy vagyok én is mint te kíváncsi leszek fog-e változni nagyon remélem :):)
2013. júl. 5. 23:24
 3/9 A kérdező kommentje:
igen sajnos én is már a mellszívó láttán is fintort vágok, könyvekben vagy tévében látom a szoptatást, nekem az is eléggé undor keltő, régebben nem is foglalkoztam ezzel vagy nem irritált ennyire, de mostanában sajna eléggé. Én is remélem, hogy ez majd változni fog :)
2013. júl. 5. 23:32
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
Én is visszataszítónak találtam, és ez nem változott szülés után sem. Főleg, hogy a kórházban mennyire erőltették, rángatták a mellem, hogy van-e tejem, mondták hogy egész nap csak szoptassam. Szörnyű volt. Utáltam. 1 hónapot végigszenvedtem de én bőgtem minden egyes szoptatásnál, annyira undorodtam tőle. De ugyanígy voltam a mellszívóval is. Szívesen kihagytam volna az életemből ezt a kellemelten dolgot.
2013. júl. 6. 07:05
 5/9 A kérdező kommentje:
:( úristen... elég brutálak voltak akkor veled. Sajnálom. Egész nap szoptatni? Egy szoptatás max 20 perc kell legyen ;) de idióták már bocsánat. És akkor te meddig szoptattál? Egyébként ha ennyire undorodsz, akkor jobb is ha nem szopizik a gyerkőc, megérzi ő, hogy nem szívesen csinálod. Kiváncsi vagyok velem hogy lesz majd.
2013. júl. 6. 09:28
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Hát kb 1 hétig, és utána mondtam, hogy inkább lefejem neki, és cumisüvegből adom, mert még az is jobb, bár nem sokkal. Aztán kijött a védőnő, hogy hogy képzelem, hogy így csinálom, szoptassam igény szerint, akármikor megnyikkan a gyermek tegyem mellre. Mondtam neki, hogy vagy így, vagy sehogy, engem aztán nem érdekel. Már a babám se szeretett szopni, mert érezte hogy ideges vagyok. Folyton csak mocorgott, sírt, kiköpte, amitől én persze még idegesebb lettem. Ördögi kör. Aztán úgy ahogy szoptattam/fejtem egy hónapig, aztán még 2 hónapot fejtem, de már tejem sem volt sok, így már akkor kapott tápszert. Aztán már csak a tápszer maradt, hát megváltás volt, én komolyan onnan kezdtem csak élvezni egyáltalán az anyaságot.

De ez szerintem ritka, általában az anyukák szeretni szokták a szoptatás, igaz néhányan túlságosan is. Mindig meg fogják szólni az olyanokat, mint én, mert nem értik meg, mert ők nem élték át ezeket az érzéseket. Én is nagyon szerettem volna ha szerettem volna szoptatni, hisz tényleg ez a természet rendje, meg ingyen is van, így meg 20ezer volt egy hónapra a tápszer, mert csak a drágát ette meg, de hát ez van.

2013. júl. 6. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, de azt tudtam, hogy tápszerezni nem akarok. Azt gondoltam, hogy majd lesz ami lesz. Szerencsére senki nem nyúlt a cicimhez. Biztosan meg is csaptam volna. Ahogy megszületett a baba, tök természetes lett a szopi. 2 napig fájt, de azért, met nem voltunk elég ügyesek. Szerintem érdemes legalább megpróbálni, hátha nem is annyira gáz :-)
2013. júl. 6. 11:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Engem fiatal koromba annyira taszított a szoptatás gondolata, hogy még pszichológusnál is voltam. Éjjelenként leizzadva ébredtem, mert azt álmodtam, hogy szoptatok. Szörnyű volt, ezért nem is akartam gyereket. Kb 29 éves koromban döbbentem rá, hogy már arra vágyom, hogy kisbabám legyen, és tudjam szoptatni. Most 35 vagyok. Szóval ki lehet "nőni" a viszolygásból.
2013. júl. 6. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:
A mai átszexualizált világban sokan vannak így vele, én is így voltam. Egészséges esetben ez azonnal megváltozik, ahogy a kezedbe veszed a babádat. Előre felesleges aggódni rajta.
2013. júl. 6. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!