Most már tényleg kivagyok. Ha 40 percet ha több mint egy órát hagyom a cicin a 2 hetes babám, akkor sem eszik többet 60ml-nél. De utána meg üvölt és cuppog hogy éhes, és mikor a lefejt tejet odaadom, simán megeszi (100ml-t is akár). Mit tegyek?
Miért nem eszik a ciciből? Pedig akár 1 órán át is szívja (vagy csak úgy csinál idővel), és van benne, mert néha megnézem úgy hogy kiveszem a szájából, és megnyomom és jön belőle! Nem értem mi a baj! Mit csinálok rosszul? Mégsem hagyhatom hogy több órán át szopizzon a cicin ha nem szív annyit amennyi kéne Neki!
Miért csinálja??? Én mit csináljak???
én is így voltam sajnos.
hiába volt tejem, nem akart szopni a lányom.
sajnos tápszeres lett a végén, én meg 1 évig kínlódtam a melleimmel, mire elapadtak.
Vannak ilyen babák sajnos, akik nem hajlandóak megküzdeni a tejért, kényelmesebb nekik a cumisüveg, abból jobban jön, nem kell küzdeni.
Az én kisfiam ma 8hetes. Mi külföldön élünk, itt nem jön ki se a védönö, se a gyerekorvos hetente, hogy ránézzen a babára. Mérlegünk nincs itthon, igy én soha nem mértem, mennyit eszik egyszerre. 1-1szopi nálunk is eltart 40-50percig, és nálunk is van, hogy szopi után nemsokkal úgy csinál, mint aki éhes. Szerencsére, nálunk ilyenkor bejön a cumi! az megnyugatja, ugyanis, ha a Fiamon múlna éjjel-nappal cicine :-)
Szerintem nem kell rögtön arra gondolni, hogy elhagyd a szoptatást és tápszerre áttérni! Ne a lefejt tejet ad oda neki, mert akkor tényleg nem fog szopizni! kitartás! 2 hetesen még nagyon kicsi!
Lehet, hogy fáradt vagy, és olyankor lassabban jön a tej.
2 hetesen nekem is sokat, sokszor szopizott. Mostanában inkább akkor, ha stresszesek a napjaim (pl. hétfőn, ha hétvégén vendégségben voltunk). Máskor jól elvan 2-3 óránkénti szopival. Meg este általában sok ideig szopizik. Most kereken 6 hetes.
Nem javaslom a pótlást, mert akkor csökkenni fog a termelt tej mennyisége. Inkább etesd, amikor enni szeretne. Bár ez sok időt kívánhat tőled az első hónapokban. Tanulj meg több testhelyzetben szoptatni, ülve, fekve, hogy több tejcsatorna kiürüljön, meg fekve pihentetőbb. Szoptatás közben tudsz enni, inni, olvasni, tv-zni, ha előtte odakészíted magadhoz a hozzávalókat.
Én is hasonló cipőben járok.
Sok türelmet kívánok a babához, és gratulálok hozzá.
Nagyon köszönöm a válaszodat.
Már hagytam a cicin másfél órát is és akkor sem evett többet belőle, jön a szája mellett ki a tej. Bimbóvédőt használok mert lapos a mellbimbóm én nélküle meg nem tudja bekapni.
Akkor tényleg az van, amit 04:10 írt, hogy komfortszopizik, valszeg már nem éhes, ezért kifolyatja a tejet, de érzelmileg igényli a közelségedet.
Amúgy bimbóvédővel kevesebb ingert kap a melled, mintha anélkül szoptatsz. Ha a két ujjad közé szorítod a mellbimbó feletti részt, és úgy adod a baba szájába a mellbimbót, akkor valszeg rá fog harapni.
Nekem ha tele van a mell, akkor lapos a mellbimbó, és a fent leírt dolgot szoktam csinálni, mert különben olyan helyzetben van a baba, mintha egy felnőtt rá akarna harapni egy teniszlabdára, nem sikerül neki. Az is segíthet, ha szopi előtt kifejsz némi tejet, hogy ne legyen túl feszes a mell, és ezáltal lapos a bimbó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!