Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Teljesen kivagyok a szoptatás...

Teljesen kivagyok a szoptatás miatt, mi lesz így?

Figyelt kérdés

pár napja mondta a doki,hogy nem hízik eléggé a babám,oda kell figyelni.addig a percig én tök nyugodt voltam,mértem mindig és hízott rendesen.nah,onnantól viszont szinte nem is hízik,sőt inkább fogy!Teljesen kiakadtam!Ráadásul tényleg érzem,hogy kevesebb a tejcsi,mert a baba is nyűgösebb,ma óránként félóránként kért enni, és mikor mértem 30-40-60ml-ket evett:(

a súlya így alakult:

születési 2940

kórházból 2770

4hetes 3470

8hetes 4170

9,5.héttől naponta 4270,4290,4360,4330,4390

10hetes 4400

10,5hetes 4390

a mai pedig 4380

Pár nap múlva lesz 11 hetes.

Tápszer kell majd neki??Mért van ez így?Mindent ugyanúgy csinálok mint eddig,csak a doki készített ki,de eléggé:(((

2011. ápr. 30. 21:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most igyál meg nyugodtan egy laktoherb teát, sóhajts mélyeket, rúgd se...be mentálisan az orvost, majd rázd meg magad és szoptass a legnagyobb örömmel és odaadással, mint eddig. Minden rendben lesz, ne félj!
2011. ápr. 30. 21:59
 2/17 anonim ***** válasza:
A húgom pont így járt, mint te!! Majdnem elapadt a teje a hü**e védőnő miatt. Nem tudok tanácsot adni, csak el akartam mondani. Náluk tápszeres lett a baba végül, mellette szopott is.
2011. ápr. 30. 22:01
 3/17 anonim ***** válasza:
18%
Lehet, hogy egy kicsit híg a tejed, nincs elég tápanyag benne. Igyekezz gyümölcsöket, zöldségeket enni, most úgyis szezon van. Pihenj, amennyit csak tudsz, mert az is segít. És igyál malátából készült italokat, mint koffeinmentes kávé, alkoholmentes sör. Sok szerencsét!
2011. ápr. 30. 22:01
 4/17 A kérdező kommentje:

talán ha nem mérném 1hétig nem aggódnék,vagy azzal csak ártanék?

hülye ez a doki,neki mindennek a diagram szerint kell lennie.az én babám meg sose volt husika,nem olyan fajta,csak a feje hízik:))

éjszakára inkább nem innék teát,mondjuk nem is iszom már vagy 1,5hónapja,mert nekemis +sztem a babámnak is ettől fájt tőle a hasa.Az alkoholmentes sört viszont kipróbálom,bár utálom a sört:S

esetleg vmi más tanács?a szaporító fejést nem nagyon tudom alkalmazni,mert leginkább egyedül vagyunk itthon és hát nemigen hagy békén a baba 35percekre:))

Köszönöm a bíztatást!!

2011. ápr. 30. 22:20
 5/17 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 30. 22:52
 6/17 anonim ***** válasza:

Hízott majdnem másfél kilót, mi agond??

AZ én lányom 3 hónap alatt hízott ennyit, mégsem aggódtam, 2 éves és még cicizik(ja és 14,4 kiló:-)))

2011. máj. 1. 08:31
 7/17 anonim ***** válasza:

Én pont ugyanígy voltam, mint te! Ne méregesd! Amikor én beparáztam, azon a héten, minden nap, minden fogyasztását mértem és nem akart hízni. Fogyott a tejem a sok IDEGESKEDÉSTŐL. Tudtam én ezt, ezért következő héttől kezdve megnyugodtam, nem mértem többet, tudtam, hogy éhen nem fog halni a gyermek, mert van tápszer. Többször mellre tettem, fejtem minden mellre tétel után 5-10 percet, és mindig csak 20ml jött le. De abból összegyűlt annyi, hogy este pótoljam. Ott volt bennem, hogy hanem, akkor is van tápszer. Szépen mosolygósan, nyugodtan, nem érdekelt, hogy mennyi tejem van, csak szoptattam!

És visszajött a tejem, de nagyon!! Tényleg extra kevés volt és nekem sem hízott a babám, sőt napról napra fogyott, pedig nagyon nem jó minden nap mérni!!!

Most 9 hetesek leszünk.

2011. máj. 1. 08:39
 8/17 anonim ***** válasza:
Próbáld ki,ne mérd egy pár napig,ne gondolj semmi és senki tanácsára.Vannak a homeo bogyók,azokat is kipróbálhatod!
2011. máj. 1. 08:49
 9/17 anonim ***** válasza:

Ne mérd!!!!!Azzal csak mérgelődsz, és idegeskedsz. Lányom mindjárt 6 hónapos és soha nem mértem itthon. Mert ismerve magam túlparáztam volna a dolgot.

Ha úgy érzed kevés a tejed igyál sok folyadékot, mentes víz, almalá tea stb.

A minap teszteltem le az "elméletemet": terhesség vége felé annyi almát ettem,hogy a férjem nem győzte nekem hordani, egy nap volt, hogy 6-7 db-ot is, szülés után kifejezetten az almalé volt az amit meg bírtam inni. Nagyon sok tejem volt és a mai napig is van, de annyi hogy ha a babám eszik még most is előfordul,hogy a másikból folyik a tej:):) Két napja megettem vagy 3-4 almát és úgy bedurrantak a cicijeim,hogy már azon kellett gondolkozzak hogy fejek egy kicsit. Tehát az alma nagyon nagyon jó hatással van a tejtermelésre. Több ismerősömnél is bejött. Próbáld ki ha kevésnek ítéled a tejed, a súlya miatt meg tényleg ne eaggódj!!!!!!!

2011. máj. 1. 09:21
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi lányok,ez nagyon sokat segít amiket írtatok!:)

Próbálok megnyugodni,ma még nem mértem:)De annyira felidegesített a doki!Nem fogom neki méricskélni az tuti!Ha éhes baba enni adok neki,akár 1óra múlva is.Fejek annyit,hogy estére legyen pótlásnak,mert akkor kevesebb a tej.urticát már sokat megettem+ricinust is,de asszem már az ellenkező hatást váltotta ki.Próbálok sokat inni,de gyakran elfelejtem.

Azért is aggódom,mert az utóbbi napokban tényleg sokkal nyűgösebb a baba!Valószínűleg,mert nem lakik jól:( este sírdogált evés után,odaadtam neki 40et amit lefejtem,kb 2perc alatt megitta!Szegényke,jó éhes lehetett!

Szerintetek az megoldás ha gyakrabban szopiztatom?Ha már nyekkenésre kap cicit?Mert akkor megnyugszik,20perc után már el is alszik.

2011. máj. 1. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!