Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Teljesen kivagyok a szoptatás...

Teljesen kivagyok a szoptatás miatt, mi lesz így?

Figyelt kérdés

pár napja mondta a doki,hogy nem hízik eléggé a babám,oda kell figyelni.addig a percig én tök nyugodt voltam,mértem mindig és hízott rendesen.nah,onnantól viszont szinte nem is hízik,sőt inkább fogy!Teljesen kiakadtam!Ráadásul tényleg érzem,hogy kevesebb a tejcsi,mert a baba is nyűgösebb,ma óránként félóránként kért enni, és mikor mértem 30-40-60ml-ket evett:(

a súlya így alakult:

születési 2940

kórházból 2770

4hetes 3470

8hetes 4170

9,5.héttől naponta 4270,4290,4360,4330,4390

10hetes 4400

10,5hetes 4390

a mai pedig 4380

Pár nap múlva lesz 11 hetes.

Tápszer kell majd neki??Mért van ez így?Mindent ugyanúgy csinálok mint eddig,csak a doki készített ki,de eléggé:(((

2011. ápr. 30. 21:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj!!!!

Egyél, igyál sokat és (ahogy előttem is írták) szoptass örömmel, nyugodtan!

Szépen gyarapszik a babád!

Nálunk 1 hónapig volt egy mérleg (5 hós volt a fiam). Soha nem idegeltem annyit magam azon, hogy eleget szopizik-e, mint abban a hónapban.

Mit tudsz tenni, ha kevesebbet szopizik? És ha többet? Amíg szopi után békés, addig megfelelően eszik. És nem az orvos és a védőnő ismeri a te gyermekedet, hanem TE!!! És Te szereted és ez a legfontosabb! (Tudom, ettől nem lakik jól, de emiatt teszel meg mindent, hogy meglegyen a komfort érzete)

Én azt javasolnám, ne mérd, csak figyelj rá, de ő a Te babád, ahogy neked megnyugtató, úgy tegyél :)

Nagyon boldog babázást :)

2011. máj. 1. 16:11
 12/17 A kérdező kommentje:

ami azt illeti mostanában nem olyan nyugodt még szopi után se,max fél-1óráig,néha bealszik.és most kakilt egy nagyobb adagot és ahogy behúzta a lábát olyan gyűrött volt a hasa,kicsit ráncosféle:SS méééért,nem akarom,hogy fogyjon!!

egyébként nem egy husi baba,sosem volt az

2011. máj. 1. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos kor körül van egy növekedési ugrás is a babáknál. Lehet, hogy nálatok ez előbb kezdődött. Nincs más teendőd, mint gyakrabban (igény szerint) szoptatni. Ha növelni szeretnéd a tej mennyiségét, akkor fejj szoptatások után is. Valamint kipróbálhatod, hogy 1-2 napra beköltözöl vele az ágyba. Nem törődsz semmivel, pihensz sokat, és minden nyikkra (amikor csak a babád elfogadja) megszoptatod. Ez nem fog örökké tartani, tehát nem szoktatod hozzá a babádat, viszont ez az egyik legjobb tejszaporító módszer.

VAlamint én is javaslom, hogy keress meg akár telefonon, akár emil-ben szoptatási tanácsadót.

2011. máj. 1. 19:48
 14/17 anonim ***** válasza:

16.00-es vagyok: el szokott aludni szopi közben? Nekem azt tanította még a szülés után a kórházban a csecsemős, hogy nem szabad hagyni, hogy elaludjon, kicsit macerálni kell, hogy ha szopi van, akkor ne hagyja abba kicsi szopitól, hanem egyen rendesen. Eleinte 20 perc szopi volt, de már biztos te is érzed mikor szív nagyon, mikor "lapul le" nagyon a melled, akkor elég 10-15 perc is.

Ismét mondom, te ismered a babádat, de én nem ajánlanám a 20 percenkénti szopit. Azért sem, mert akkor csak a könnyű első tejet szívja ki, a tartalmas hátsótej bent marad, ami igazán táplálja.

Tényleg nem akarok okoskodni, te tudod/érzed mi a jó a babádnak, úgyhogy ne vedd rosszindulatúnak amit írok, csak én is sokat foglalkoztam ezzel, mert nekem is nagyon fontos volt a szoptatás. Ha érdekel nekem ennyi idősen 2,5 óránként szopizott napközben a fiam, de volt, amikor az eltartott 40 percig is; plussz éjjel 1-2 alkalommal.

Ha attól félsz elapad a tejed, akkor NAGYON (!!!) hatékony a homeopátiás tejszaporító olaj! (Nekem annyira bevált, hogy nem is bírt vele a fiam, be is gyulladt a mellem, pedig fejtem is.)

Remélem tudtam segíteni :)

2011. máj. 1. 21:18
 15/17 A kérdező kommentje:
ma,vagyis 10 hét 6naposan 4450g.na,jó,leállok a naponta méréssel:)
2011. máj. 1. 21:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia!Nálunk is voltak ilyen növekedési szakaszok,aztán mindig kicsi visszaesés után nőtt a súlyunk.A fiam hatalmas étvágyú,néha úgy éreztem,nem lesz elég a tej,de mindig az volt.A homeós bogyókat nem szabad folyamatosan szedni.3-4 nap szedés után 1-2 hét pihi,különben nem hatnak!Én a ricinust szedtem, mindig segített,nekem a teák semmit nem értek,de a sok-sok folyadék,az igen!Jó a malátakávé is.Most 5 hós és csak szopik!Hajrá nektek,menni fog!Ja...és ne mérd állandóan,ne idegesítsd magad vele!
2011. máj. 2. 07:50
 17/17 xStefix ***** válasza:

Akkor most leírom neked, hogy az én lányom egyszer 2 hónap alatt volt képes kerek 20 grammot(!) hízni. - De közben nőtt 3 centit. Hát ide ment el az energia!

És akkor most gondold végig, hogy a te babádba bejutó tejed hányféle helyre mehet, mi mindenre használódhat fel... Nemcsak az a dolga, hogy pocakgumit növesszen belőle!

NYUGALOM!

2011. máj. 2. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!