A bal cicim véresre harapta 3 hetes babám de annyira hgy a tejcsatornák helyett csak a szín hús van(nemmeglepő a lányom is annak idején) de ez nagyon durva nincsen tulajdonképp mellbimbóm. Minden szoptatás egy kín ha meg nem szoptatok akkor is fáj a cicim. Nem tűrök meg semmi felsőt magamon a séta is egy szenvedés. Hiába kenem alig gyógyul. Kicsit összevissza eszik még a fiam arra gondoltam hogyha betartanám a 3 órás etetéseket jobban/gyorsabban gyógyulna esetleg? Bimbóvédő: hát nem igazán fogadja el... Hajnalban ott tartottam hogy inkább veszek neki tápszert mert iszonyú vákumot csinál és még jól meg is cibálja a cicim. Emelett van egy 2 évésem is szóval pihi nincs, fejéssel nem tudok bíbelődni.
lemaradt egyébként jól hízik két hét alatt 1200 gr-ot azzal nincs gond....
2011. febr. 15. 07:30
2/15 Nigra válasza:
Keress fel egy szakembert, lehet, hogy a szoptatásban van a hiba, de az is lehet, hogy neked túl vékony a bőröd a cicidnél. Kezeletlenül ne hagyd a problémát, a emlő bőrén hegszövet sokszor évekig fájdalmas lehet :(
2011. febr. 15. 07:32
3/15 anonim válasza:
Én befejezném a szoptatást, íratnék fel anyatejet, sajna nekem is ez volt a gondom mint neked, de dokival megbeszéltük, hogy ez így nem mehet tovább, bármit próbáltam nem vált be , iszonyú kínokat éltem át, gondolom te is, így kaptam egy papírkát amivel mentem az anyatejgyűjtőbe és hordtuk a tejet három hónapos koráig, a mellemet pedig egy darabig még fejtem, és azt is oda adtam neki, aztán rátértünk a tápszerre, eleinte lelkiismeret furdalásom volt, kudarcnak éreztem de rájöttem, hogy jobb a gyereknek egy kiegyensúlyozott, fájdalomtól nem eltorzult anya mint egy idegbeteg, aki a fájdalmak miatt feszült ,.mert ugye a baba azt megérzi.
2011. febr. 15. 07:39
4/15 anonim válasza:
Nem jól szopik. Le kell venni a ciciről, lefejni a tejet és odaadni cumisövegből. Ha meggyógyult, akkor lehet ismét megpróbálni, de kéne védőnői segitség, mert akkor te nem tudod megtanitani szopni.
Ilyet meg még nem is hallottam, hogy nincs időm lefejnia tejet, mert van még egy gyerekem... Ha a kicsi 3 perccel tovább szopna, akkor is ugyane lenne, hát most majd 3 perc alatt lefejed a tejet, nem ő szopja ki...
Máshogy nem fog begyógyulni, viszont igy jó úton vagy az elapadás felé.
2011. febr. 15. 07:42
5/15 anonim válasza:
Szia! Sajnálom, nagyon rossz lehet, amit átélsz. Nekem szerencsére nem volt soha ilyen problémám, két és fél éve szoptatok már a második babócám is féléves, de még a nagyobb is szopizik. Azt tudom tanácsolni, keresd meg a La Leche Ligát ( www.lll.hu ) és tőlük kérj tanácsot, ők nagyon profik, biztosan tudnak segíteni.
Addig is kitartást, remélem, találtok megoldást mielőbb!
2011. febr. 15. 07:44
6/15 anonim válasza:
én garmastan kenőccsel kenem és megpróbálom az nap nem arra a mellemre tenni!
2011. febr. 15. 08:18
7/15 anonim válasza:
jajjj,átérzem a helyezeted,ugyanígy voltam,azt hittem,becsinálok,mikor szoptattam,nekem is elevenre szívta!azt mondják,az anyatej a legjobb,de nekem a garmastan vált be,de felváltva neogranormonnal!!!
2011. febr. 15. 08:28
8/15 anonim válasza:
Szia. Nekem az segített, hogy fejtem és garmastannal kentem.6 hét után csináltam ezt és két nap után tudtam megint szopiztatni azóta sem fáj. Tudom, írtad hogy nincs rá időd de talán neked is bejön. Kitartás!
2011. febr. 15. 08:35
9/15 anonim válasza:
Én 2 napig szüneteltettem a szoptatást abból a mellemből, mindig lefejtem és pohárból adtam. Neogranormonnal kentem, az szépen rendbe tette. Azt mondják nem szabad hámosító kenőccsel kenni, de mivel az a cél, hogy minél hamarabb meggyógyuljon és csak rövid ideig használnád, szerintem kipróbálhatod. Persze minden fejés előtt le kell mosni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!