Anyatejes kisbaba 5 hónapos lesz, eddig kizárólag anyatejjel volt táplálva. Korai a hozzátáplálás?
Nagyon sok ember szerint nem kéne!
De az én véleményem szerint nem korai végképp! Ha ilyen jó neki akkor nyugodtan :)
Úgyis lepontoznak, de ez van :)
Nem kicsi súlyú baba,csaknem 7 kiló.
Enni szerintem már a pocakomban is szeretett:) Husin született és jóval fejlettebbnek néz ki a koránál.Persze kicsit túl is hordtam- a testén a túlhordás tipikus jelei látszódtak.
Ha a kisbaba érdekei a hozzátáplálást kívánják, akkor nyugodtan.
A jelek szerint a babád érett rá, tetszik is neki, jót is tesz neki, akkor mehet.
Akkor kell hozzátáplálni,amikor érett rá. Ha ő elfogadta, akkor nyilván ideje volt elkezdeni.
Én megvárom a 6 hónapot, mert szépen fejlődik a lányom az anyatejtől, ezért még hagyom egy kicsit csak szopizni, aztán 2 hét múlva jöhet az alma. Ha nem kéri, akkor még kicsit várunk a hozzátáplálással, de nem hiszem, hogy gond lesz, mert már érdeklődve nézi, amikor mi eszünk.
Köszönöm a válaszokat- megnyugtatott, mert a védőnő szerint 5 és fél hónaposan legkorábban, de én olyan éheskének láttam...
Egyébként kiírás szerint már betöltötte az 5 hónapot...
De egyébként össze vissza írnak mindent a hozzátáplálásról- valahol olvastan, hogy a késői hozzátáplálás miatt- mivel ez a trend most kezdődött pár éve valamelyik északi országban lisztérzékenység szinte járványos méreteket öltött- mert az új kutatások szerint az anyatejjel együtt kell még kb 4- 6 hónaposan kóstoltatni, mert az anyatej segít a szervezetnek felismerni nem megbetegítőként az ételeket.És ha túl későn kap például glutént akkor a szervezet kóros anyagként ismeri fel. Ezt egy oldalon olvastam, hogy ezek az új tapasztalatra épülő eredmények.
Ha a babának jól esik, és jobban is alszik, akkor szerintem nincs olyan hogy túl korai. Egészségére :-)
A gluténnal kapcsolatosan pedig 5,5 hónapos volt a fiam, mikor elkezdtem neki kekszet reszelni az almalébe, vagy a tejbe. A legújabb kutatások szerint a lisztérzékenység úgy előzhető meg, ha 6 hónapos kora előtt kap glutént a szervezete.
A fiam is 5 hónapos lesz (jövőhéten):-) Mi már elkezdtük,mert az esték nálunk is húzósak voltak- cicizés,ordítás,cici közben ordítás-már evett 3/4 órája,még mindig ordított,majd cicin is ordított és éjszaka is megint felkelt (6 hetes kora óta átaludja az éjszakákat,csak a nagyon nagy melegben kelt fel éjszaka).
Amit tudni kell a babákról,hogy addig kell várni,míg az emésztő rendszere érett nem lesz más dolgok befogadására. Ez úgy mutatkozik meg,hogy a babán nem megy keresztül csak úgy a püré,pl a répa nem marad répaszínű. Ez így most hülyén hangzik,soha nem tudtam jól elmagyarázni dolgokat,de gondolom így is érted! :-)
Jó babázást,nyugodt éjszakákat és jó egészséget!!
Most olvastam tovább: A gluténről semmit nem tudok,de 5 hónaposan én is kekszet reszeltem a gyümölcsökbe,így sűrűbb is lett,táplálóbb is- jobban is ették,mint a hígabb pépet :-)
Kenyér félét 7 hónapos kortól kaptak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!