7 hónapos babám nem nagyon durrant rá a hozzátáplálásra, ilyenkor mi van?
Mi is így voltunk. Szerintem ez a pép dolog elég erőltetett. Szopizzon boldogan, Te pedig mindig kínáld abból, amit ti is esztek: természetesen babának adható állagban, minőségben. A második babámmal már szinte átugrottuk az ízetlen pépes kínlódást.
Ne aggódj, ő tudja, mi kell neki. Ha a súlya rendben, akkor no para!
Igen, Kína pl ilyen, a nagyik előszeretettel rágják meg a kicsinek a falatot, tök mindegy milyen retkes, büdös, ápolatlan a szájuk, egyszerűen hányok tőle. Anyósomnak megtiltottam, hogy ezt tegye a kicsimmel, főleg mivel állandóan aftás a szája! Persze nyilván az ember nem akkor rágja meg előre a falatot a picinek mikor ordít a herpesz a szája szélén, de azért ne feledjük el, hogy a száj hemzseg a baciktól, szóval elég rizikós.
A kérdésedre válaszolva nem gáz ha nem töm magába 2 dl almapürét ebédre, ha közben ott vagy neki te. Ha nem izgatja, akkor ez van, nyilván elég neki még az a kalóriaadag, ami a tejcsidben van. Majd ha nem lesz elég, akkor meg fogja enni a bébikaját, nyugi! :)
Szia!
Nagyon megörültem ennek a kérdésnek, mert mi is hasonló cipőben járunk! Az én fiam 6,5 hónaposan kapott először ételt. Egy hónapja kísérletezünk. A rekordja eddig kb. 12 kanál pép volt. A tasakos babakajának ő sem eszi meg a harmadát sem. Ő is anyatejes és szopi után kap enni. Én is aggódtam. A gyerek viszont él és virul, úgyhogy csak eleget eszik. :)
A fintorgás nekünk is megvan az első 2-3 kanálnál. Szerintem az lehet az új ízek miatt is.
Sziasztok, szabad erdeklodni,hogy azota hogyan valtozott a helyzet Nalatok? Mi hasonlo cipoben jarunk pedig mar 8 honapos... Igazabol Kisfiam nem is igazan fintorog, hanem egyszeruen nem erdekli az eves, kalimpal, jatszik, minden masra figyel csak a kozeledo kanalra nem :-)
Persze szopizni barmikor tudna.
Koszonom, ha megosztjatok a tapasztalaitokat!
Szia,köszönöm a választ, esetleg volt valami trükk, vagy mi a titkotok?
Egyszerűen magátol fogadta el, h a főzi jó, vagy szépen lassan alakult így? Most miket eszik egyébként?
Kisfiam a gyümölcsöket szépen eszi, de a zöldséges főzire még nem érzett rá... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!