Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 8 napig nem szopizhat a babám...

8 napig nem szopizhat a babám csak fejéssel fenn tudom tartani a termelődést?

Figyelt kérdés
Sajnos a cicifüggő babàm 8 napig nem szopizhat, szeretném utàna folytatni hogy csinàljam? Antibiotikum kùra miatt nem lehet, babàm cicin alvò ma mèg csak 20 percet aludt mivel nem adhatom oda neki volt valaki ìgy hogy oldotta meg az alvâst? előre is köszönöm
2013. jún. 22. 15:49
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
58%
Az altatási kérdésben sajnos nem tudok segíteni. Fejni mindenképpen fejjél, máskülönben tuti nagyon lecsökken a tejtermelődés, az is lehet, hogy totál abbamarad. Fejéssel is csökkenni fog szerintem, mert nem tudsz annyira hatékony lenni, mint a baba.
2013. jún. 22. 16:00
 2/22 xStefix ***** válasza:

BIZTOSAN nem szoptathatsz az adott gyógyszer mellett? Rákérdeztél egy szopis tanácsadónál is?

Csak mert a legtöbb gyakran használt gyógyszer kisebb-nagyobb körültekintéssel alkalmazható szopi mellett is. (De erről egy szaki pontosabbat tud.)

Szerintem először ezt tisztázd, ha még nem tetted, mert a fejés ill. a lefejt tej szopibarát adása körülményesebb lehet, mint esetleges "megszorításokkal" szoptatni. Persze ha muszáj, akkor ebben is tudunk segíteni (igen, simán fenn tudod tartani a tejtermelést, ne aggódj:), de gondolom te is a szopi mellett döntenél inkább, ha tudnád, hogy működne. :)

2013. jún. 22. 16:41
 3/22 A kérdező kommentje:
sajnos tuti nem, vìzszerű lett szènsavas ès borzalmas keserű màr az első szemtől...remèlem megtudjuk csinàlni majd a manòval :-( mèg csak 4 hònapos....
2013. jún. 22. 17:35
 4/22 A kérdező kommentje:
persze hogy a szopi lenne a jo egèsz dèlutàn kèrte volna.nagy függő :-) csak sajnos gyògyszer nèlkül nem gyògyulok meg ùgy meg ő se...köszönöm a vàlaszokat :-)
2013. jún. 22. 17:39
 5/22 BubóBéla ***** válasza:
52%

Kedves kérdező!

Az antibiotikum kezelés nem ellenjavallata a szoptatásnak. Van sok szer, amik egymással helyettesíthetőek és biztonságosabbak a babára nézve is. Ha megírod, mit kapsz, meg tudom neked nézni, mit írnak róla. Sajnos sok orvos rögtön eltiltja az anyát a szoptatástól, nem mérlegelve a következményeket :(

Üdvözlettel: egy orvos-anyuka :)

2013. jún. 22. 23:06
 6/22 A kérdező kommentje:
Klion 250 mg tabletta (nem a hüvelytablettàjàt) sajnos amìg a babàmmal egy vìrusfertőzès miatt kòrhàzban voltunk èn összeszedtem egy jo kis bakteriàlis fertőzèst amit csak a negyedik doki vett èszre, viszont azt mondta sajnos màr nincs màs megoldàs....
2013. jún. 23. 04:35
 7/22 BubóBéla ***** válasza:

Kedves kérdező!

A Kliont gyermekek kezelésénél is alkalmazzák. Ezeket találtam róla:

Metronidazole levels in milk are moderate, but this drug is so safe that it is commonly used in pediatrics and even some infants.

I think the risk of formula feeding are probably much higher than the risk of these two commonly used antibiotics.

Tom Hale Ph.D.

Ő egy neves orvos, aki összegyűjtötte a kutatásokat, amelyekben szoptató anyák szedtek gyógyszert,és ezeke alapján ki is adott egy szakkönyvet.

Valamint léteznek adatbázisok is, ahol utána lehet nézni:

[link]

Itt azt írják:

0-s kategóriája, biztonságos, szoptatással összeegyeztethető

2013. jún. 23. 13:24
 8/22 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a vàlaszod.Elhiszem, hogy neves orvos de megkòstoltam mielőtt elhittem az orvosomnak. A nap minden szakàban keserű, vìzszerű ès savas.lehet rosszul gondolom de szerintem senki nem adnâ igy a babànak. Egyèbkènt meglepően jòl bìrjuk.Bàr mèg mindig keresi a cicit elalvàskor jòl megvagyunk...fejem ahogy szopizni szokott remèlem megùsszuk.Köszi szèpen
2013. jún. 23. 17:59
 9/22 anonim ***** válasza:
Már bocsi, de engem azért kellett lepontozni, mert nem azt mondtam, hogy a Kérdező adja nyugodtan a tejet továbbra is, hanem leírtam, hogy szerintem mi lesz a fejésnél???? Hát köszi a 31%-ot....(1. voltam)
2013. jún. 23. 20:53
 10/22 anonim ***** válasza:
Egyébként kedves Kérdező, én sem adnám a helyedben a babámnak a tejet, pláne ha a doki sem javasolta, meg az íze/állaga is más (bár nyilván a doki véleménye lenne a döntő).
2013. jún. 23. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!