8 napig nem szopizhat a babám csak fejéssel fenn tudom tartani a termelődést?
BIZTOSAN nem szoptathatsz az adott gyógyszer mellett? Rákérdeztél egy szopis tanácsadónál is?
Csak mert a legtöbb gyakran használt gyógyszer kisebb-nagyobb körültekintéssel alkalmazható szopi mellett is. (De erről egy szaki pontosabbat tud.)
Szerintem először ezt tisztázd, ha még nem tetted, mert a fejés ill. a lefejt tej szopibarát adása körülményesebb lehet, mint esetleges "megszorításokkal" szoptatni. Persze ha muszáj, akkor ebben is tudunk segíteni (igen, simán fenn tudod tartani a tejtermelést, ne aggódj:), de gondolom te is a szopi mellett döntenél inkább, ha tudnád, hogy működne. :)
Kedves kérdező!
Az antibiotikum kezelés nem ellenjavallata a szoptatásnak. Van sok szer, amik egymással helyettesíthetőek és biztonságosabbak a babára nézve is. Ha megírod, mit kapsz, meg tudom neked nézni, mit írnak róla. Sajnos sok orvos rögtön eltiltja az anyát a szoptatástól, nem mérlegelve a következményeket :(
Üdvözlettel: egy orvos-anyuka :)
Kedves kérdező!
A Kliont gyermekek kezelésénél is alkalmazzák. Ezeket találtam róla:
Metronidazole levels in milk are moderate, but this drug is so safe that it is commonly used in pediatrics and even some infants.
I think the risk of formula feeding are probably much higher than the risk of these two commonly used antibiotics.
Tom Hale Ph.D.
Ő egy neves orvos, aki összegyűjtötte a kutatásokat, amelyekben szoptató anyák szedtek gyógyszert,és ezeke alapján ki is adott egy szakkönyvet.
Valamint léteznek adatbázisok is, ahol utána lehet nézni:
Itt azt írják:
0-s kategóriája, biztonságos, szoptatással összeegyeztethető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!