Jó az ha egy 2 hetes baba csak napi 6x szopizhat?
Miért "csak"?
Az én babám is 6szor szopik, igaz van mellette egy másfél évesem,de én úgy érzem, egész nap szoptatok.
Egyébként az etetések széthúzását sokszor javasolják,fenntartható a termelés, és ha elég teje van anyukának, ennél kevesebb szoptatással is jóllakhat a baba.
Te az anyuka vagy?Ha nem, szerintem ne akard jobban tudni.
"lehet" hogy igényelne többet is?
VAgy igényel, vagy nem. A fiam is 6x evett egy nap, pedig én aztán nem akartam húzni az etetéseket. 14 hónapos koráig szoptattam, vagyis igen, fenntartható a tejtermelés így is.
Mindig nagykönyv szerint gyarapodott, így feltehetően jól tudott lakni.
Miért te úgy látod, hogy a kicsi nemlakik jól? Mert ha így lenne, azt nemigen bírná hosszú ideig az anyja se. Ha nem vagy ott velük 24 órában, akkor nem tudhatod, mi a gyerek igénye. Hagyd rájuk.
Nekem az orvos azt mondta 3 órán belül nem adhatok neki enni megint, mert túl eheti magát.A 3 órát mindig kivárjuk, de próbálom tovább húzni. Átlag 6szor eszik nekem is (kedden lesz 2 hetes). Volt egy nap amikor csak 4szer evett. Sokkal több tejem van így és jobban tud lakni.
Nekem ez vált be jóllakás terén: 20perc jobb cici, 10perc bal cici, lefejni teljesen a jobb cicit, majd ugyan így a következő evésnél, csak bal cicivel kezdve.
Remélem nem veszed tolakodásnak vagy okoskodásnak, hogy ezt is leírtam. :)
HA a baba többet enne, akkor az anyukának nem kellene széthúzni az időt, semmilyen indokkal. Mert így a baba is éhes/szomjas maradhat és a tejmennyiség is megcsappanhat, igen.
Ezért javasolják általában az igény szerinti szoptatást, mert ez az a módszer, ami a baba szükségleteihez igazodik. (És a szoptatás első hosszú szakaszában ennek így kéne lennie..!)
De, a napi 6 szopizás is lehet elég is, ha a baba igénye ezzel összhangban van, és/vagy elég ügyesen szopizik és/vagy az anyukának elég teje van és/vagy így is tud elegendő tejet termelni stb.
Egyébként azért merült fel bennem ez a kérdés, mert az anyuka azzal egy időben, hogy meggyőződésből elkezdte 4 óránként etetni a babát, arról számolt be, hogy mindenfélét szed/iszik, hogy a tejét szaporítsa, mert szerinte lehet, hogy nem elég.
Hogy elég-e, nem tudom, mert lehet, hogy csak ő nem tudta megállapítani, hogy tényleg elég-e. De mindenesetre furcsa volt nekem, hogy nem is akarja gyakrabban szoptatni, de mégis a tej mennyisége miatt is aggódik...
Ha minden úgy van, ahogy írod, akkor esélyes, hogy a rossz szoptatási gyakorlat miatt nem elég a teje. Sőt. Időhöz kötötten elég nehéz elég tejet gyártani, hosszabb távon meg pláne.
Én is majdnem ebbe buktam bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!