Szoptatás alatt dohányoztatok?
A terhesség elején letettem a cigit, mert nem akarom mérgezni a babám, de már nagyon hiányzik, viszont szeretnék szoptatni is. Azalatt mennyire lehet, szabad dohányozni? Akik dohányoztak, írnátok tapasztalatokat?
Köszönöm előre is!
29+1 hkm
Én is féltem, hogy kívánni fogom a bagót, de szerencsére egyáltalán nem igényeltem.
Ekkor én is így éreztem, mint Te, de egyáltalán nem biztos, hogy ha megszületik, akkor Te is a dohányzáson fogsz töprengeni.
Akkor még én hozzászólnék a dologhoz annyit, hogy természetesen nem jó a dohányzás, DE!!!
3 terhességem volt
1. letettem a cigit, nem is kívántam, elvetéltem
2. letettem a cigit, bár kicsit kívántam elvetéltem
3. nem tudtam leszokni el lehet ítélni, de egyszerűen nem ment, nagyon kívántam.. és jééééé nem vetéltem el...
Ez nem védekezés, mert magasról tojok más véleményére.. mert mindenki okos amíg nem csöppen bele mondjuk egy olyan terhességbe amiben iszonyatosan kívánja a cigit, pedig harmadjára is megpróbáltam, mivel 2szer sikerült ezért gondoltam majd most is megy...
Az a baj, hogy tényleg úgy képzelitek ezt el, hogy aki dohányzik annak legalább az egész lakásban áll a füst, és a gyerek is azt fogja szívni.. de ez nem így van... és még ahhoz is iszonyat erő kellett hogy a napi 1 dobozt lecsökkentsem!
Kedves utolsó! Kimondtad a kulcsszót: iszonyat erő és akarat kell ahhoz hogy letegyük a cigit,ami sajnos sok nőben nincs meg! Inkább mindenféle csinált indokkal rágyújtanak hogy leplezzék a saját gyengeségüket!
Bárki bármit mond a bagóval tudatosan árt a gyerekének,ami egy kis erőfeszítéssel kiküszöbölhető!
Ugye azt meg te sem gondolod komolyan hogy azért vetéltél el 2x mert nem cigiztél??? Sajnálom hogy ez történt de ne már!!!
Mielőtt bárki azt gondolná hogy a levegőbe beszélek napi 1,5dobozzal elszívtam az utolsó években,és 14éves koromtól(sajnos)cigiztem. 30évesen lettem terhes.
9-es voltam.
Bocsi azt elfelejtettem írni, hogy persze azt én is tudom, hogy nem amiatt vetéltem el mert nem cigiztem, és nem azért maradt meg a babám, mert most meg igen... ez csak egy puszta tény, mert velünk így alakult, és nem ezen múlik a dolog, ez is biztos, és az is hogy nem egészséges...
Szóval ezt csak egy példának hoztam fel, mert ha fordítva lett volna akkor meg biztosan mindenki azt mondaná, törvényszerűen, hogy már pedig azért vetéltél el 2x is mert bagóztál... és látod mióta nem bagózol nincs semmi baj... de mivel nem így volt.. ezért nem is vagdos senki ilyet a fejemhez :D Szóval csak az irónia kedvéért írtam le..
Bocs utolsó, de semmit nem jelent a mondanivalód és a tapasztalatod, szomorú, de semmi köze a cigihez. Nem is értem, miért írtad. Ugyanis, ha cigizel, ha mondja valaki, ha nem, akkor is tény, hogy okozhat vetélést a cigi vagy koraszülést, nem feltétlen okoz mindenkinél, ahogy a példádból is látszik, de okozhat. Nem én találtam ki. És a vetélés és koraszülés mellett még rengeteg mindent.
Én nem értem, miért vitatkozik valaki arról, hogy nagyobb kár a stressz és a leszokás, mint a cigi. Ez nem igaz. Ez be van bizonyítva. Nagyon buta emberek állítják az ellenkezőjét, nem hiszem el, hogy vannak ilyen orvosok is, de ha vannak, akkor nem tudom mire kaptak diplomát. Szüleim orvosok, az ismerettségi körük tele van orvosokkal, én nem hallottam még ilyen butaságot soha. Nevestséges.
Akinél meg nem okozott semmilyen kárt a cigi és sokszor írják, hogy már 1-2-3 éves a gyerekem és semmi baja, örüljenek neki, de ettól még lehet később bajuk. Kiderül majd tini korban vagy később, hogy asztmásak, rákot állapítanak meg náluk, stb. Nem játék a cigi sem terhesség, sem szoptatás alatt.
Tudom, hogy minden embernek van gyengéje, hibája, én is millió hibát elkövetek, de vannak azért határok. 16 évig cigiztem, terhesség előtt is sajnos elment napi 1-1,5 dobozzal, de a teszteléskor azonnal leraktam, sőt úgy emlékszem, hogy a peteérés környékén, amikor együtt voltunk. Nem könnyű, de attól, hogy az én babámról van szó, nincs ahhoz jogom, hogy megkárosítsam az egészségét ezzel, ő egy különálló ember, sőt,pl. az én gyerekemnek a vércsoportja is eltér az enyémtől, milyen jogon adnék neki nikotinos anyatejet, akármennyire is kívánom??? Értitek? Akkor mindjárt a füves cigivel kezdem, biztos, ami biztos, hatásosabb legyen.
Azért vagyunk emberek, hogy törődjünk a másikkal és gondolkozzunk. Ez nem rossz anya-jó anya kérdése, mert nem az, de felháborító, ha egy várandós vagy szoptató nő cigizik. Nem azért, mert huuuuú, de rossz anya, de undorító, hanem azért, mert más embernek az életét teheti ezzel tönkre. És az életet még egyszer nem tudjátok a gyereketeknek visszaadni. Ha beteg lesz vagy emiatt előbb-utóbb rákos, akkor ti már tehetetlenek lesztek. És, ha bevalljátok magatoknak, hogy ez a cigi miatt volt, ha nem, attól még az eseményeket nem lehet visszafordítani. Az anyaság felelősséggel jár és lemondásokkal, ez van, fel kell nőni a feladathoz.
Semmi újat nem tudtál ezzel a hosszú monológgal mondani a dohányzóknak sem.
Azt pedig senki nem állította, hogy nagyobb a kár az elvonási tünetektől, vagy a stressztől. Arról volt szó, hogy az szintén káros. Nem jobban, nem kevésbé.
Lemondásokkal és felelősséggel pedig nem csak az anyaság jár. Felnőni a feladathoz... hát igen, sok mindenhez fel kell nőni.
Én azzal kezdem, hogy megpróbálom nem megmondani a tutit másoknak, csak ismertetem az álláspontom. Nálam a felnőttség velejárója, hogy hagyok másokat élni, gondolkodni, tapasztalni a maguk módján - akkor is, ha nem értek egyet vele...
Persze hogy nincs mondanivalója annak amit írtam, mert nem akarod érteni! No de akkor elmondom tisztán...
Nem támogatom, tudom hogy káros, de leszarom mindenki véleményét, mert tudom, hogy megpróbáltam, és a példa amit felhoztam, mint írtam nem is magyarázat semmire, mindössze arra, hogy ha fordítva történt volna, akkor tuti hogy gyilkosnak lennék kikiáltva! Vagy nem így van???? Így meg én vagyok a hülye mert felhozom a példát.. :)
"Nem támogatom, tudom hogy káros, de leszarom mindenki véleményét, mert tudom, hogy megpróbáltam"
Az odáig elismerésre méltó ha bevallod hogy káros és megpróbáltad,de én csak azt nem értem hogy te és a hozzád hasonló dohányzó kismamákat nem bántja a lelkiismeret???
Tisztában vagytok vele hogy árt,nagyobb az esélye hogy baj lesz a babával,mintha nem cigiznél,de mégis csinálod! A saját önző szenvedélyedet előrébb helyezed egy gyermek egészségénél!!!
Tényleg lehet én vagyok a hülye,de én ezt nem tudom épp ésszel felfogni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!