Szoptatás alatt dohányoztatok?
A terhesség elején letettem a cigit, mert nem akarom mérgezni a babám, de már nagyon hiányzik, viszont szeretnék szoptatni is. Azalatt mennyire lehet, szabad dohányozni? Akik dohányoztak, írnátok tapasztalatokat?
Köszönöm előre is!
29+1 hkm
Ki írta, és hol, hogy ezzel nyugtatom magam? Azért, mert leírtam a trenddel ellentétes, de nem civil véleményt, akkor már azért tettem, mert nyugtatom magam?
Anyukák, nem kell azért és feltétlenül visszavágni, bármit is a fejemhez vágni, mert nem takargatom a gyengeségem, és őszinte vagyok. Nektek is van vaj a fületek mögött, mert senki nem tökéletes, és én nem is akarok nemlétező, tökéletes szupermami szerepében tündökölni. Emiatt még nem kell kikezdeni, mint a tyúkudvarban, úgy csíptek, keresitek a fogást.
Nem, nem nyugtatom magam, még egyszer mondom. De a dohányzástól eltekintve semmivel sem vagyok másabb anyuka, mint ti, és hozzáteszem, lehet, hogy sőt!
Már megint ez a szuperanyuzás! Nem az a szuperanyu, aki leteszi a cigit, amikor terhes lesz, ez a normális hozzáállás. De nem kell elhitetni a többi dohányzó kismamával, hogy a leszokás többet árt, mint maga a cigi!
Ha te dohányoztál, hát lelked rajta, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy a babának rosszat tettél volna, ha leszokik!
Gondolj arra, hogy a babád így nikotinos tejet fog kapni. Te szívesen meginnál egy pohár nikotinos tejet? A nikotin megterheli annak a pici csecsemőnek a szívét, úgy fog dobogni tőle, hogy majd kiugrik a mellkasából! Ráadásul mivel méreg, mehet tőle a hasa, hányhat. Persze ezt a cigis anyukák betudják normálisnak, pedig mérgezéses tünet. A hosszútávú következményekkel mki tisztában van, azokat nem írom.
Amúgy fel nem bírom fogni, hogy aki annyira önző, hogy nem bírja letenni a cigit a vágyott, imádott babája érdekében, az minek szülte? Most komolyan. Erre kérek választ. Aki nem képes áldozatot hozni a gyereke egészségéért, akkor milyen anya lehet?
Miért nem lehet előbb leszokni a cigiről és csak utána babát vállalni? akkor nem kéne egy babának se fuldokolni a méhben, fuldokolnia a bagós anyja mellett és nikotinos tejet innia.
Ajjaj, kezdődik a minek szültél gyereket litánia.
Én cigiztem a terhességem előtt, letettem, mikor terhes lettem. Amíg szoptattam (3 hét) nem gyújtottam rá, utána azonban visszaszoktam. Azonban én azt az elvet vallom, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess. Én is tudnék bárkinél olyan dolgot találni a gyereknevelésben, amivel nagyon nem értek egyet, sőt károsnak tartok, de ezért még nem lenne képem valakinek azt mondani, hogy minek kellett neked gyerek. Nem is értem, hogy veszi erre bárki a bátorságot.
Sajnálom, ha úgy tűnik, bárkivel is el akarok hitetni bármit, nem ilyen céllal írtam. És nem is tettem hozzá emlékeim szerint olyasmit, hogy "hidd el".
És szuperanyuzok, mert minket (mert nem csak én vagyok egyedül, esetleg csak abban, hogy vállalom) általában úgy támadnak, mintha más tényleg hibátlan lenne.
Ez egy nagyon feltűnő és mindenki számára egyértelmű gyengeség, de én azt gondolom, van sok más, ami nem feltűnő, és mások elkövetik, négy fal közt, és hallgatnak róla, mint a sír.
Én legalább arra törekszem, hogy vállaljam, kimondjam, és kimondassam veletek is.
Van egy gyönyörű, egészséges babám, nem asztmás, nem allergiás, tökéletesen egészséges, igazat adok nektek abban, ha azt mondjátok, szerencsém van, mert így van, minden téren.
Az öcsém pl. nem volt ilyen szerencsés, pedig anyukánk soha életében nem dohányzott, sem más káros szenvedélye nem volt.
Semmit nem tapasztaltam a felsoroltak közül a szoptatás alatti dohányzás miatt. De a lakásban nem dohányzunk, és egy dohányos anyukát sem úgy kell elképzelni, hogy folyton lóg a szájából a cigi, mindenhol hamu és füst, és fuldoklik mellette a gyerek, mert ezek nagyon szélsőséges képzetek. Le merném fogadni, meg lennétek lepve, négy fal közt miket tudnak anyukák produkálni, ami ennél sokkal rosszabb. Nem kisebbíteni akarom a gyengeségem, csak a másik oldalon arra szeretném felhívni a figyelmeteket, amit már írtam, vannak nem ilyen szembetűnő dolgok, amik sokkal, de sokkal rosszabbak.
Biztos az én hibám, ha ezt nem tudom úgy kommunikálni felétek, hogy értsétek, mire akarok kilyukadni.
Még egyszer, senkit nem óhajtok sem meggyőzni, sem bátorítani, csak leírtam a véleményem. Azt már csak szabad, nem? Vagy az is káros? :D
15-ös
És a dohányzó mamik hogy veszik a bátorságot ahhoz, hogy mérgezzenek egy csecsemőt a nikotinos tejjel? Honnan van bátorságuk kockáztatni a SAJÁT gyerekük egészségét?
Igazad van, az utcán a gyerekét rángató anyukától soha senki nem kérdi meg, minek kellett neki. Megkapná, ha ide feltenné a kérdést, mit szóltok ahhoz, hogy a gyerekem az utcán húzgálom meg pofozom.
16-os
Te most tényleg azzal mentegeted megad, h "jaj, de hát más meg biztos csinál durvább dolgokat"
Szerinted aki nemdohányzó, akkor az biztos gyerekverő, pedofil, kiabál a gyerekkel, stb.?
Csak közlöm, h nem biztos.
Viszont a dohányosról biztosan kijelenthető, hogy árt vele a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!