Anyukák! Dohányoztok/dohányoztatok szoptatás alatt? Mikor gyújtottatok rá ismét, mióta babátok van?
Én is kb. 5-6hetes voltam mikor megtudtam,h terhes vagyok,akkor leraktam a cigit és nem cigiztem a terhesség alatt,illetve a szoptatás alatt sem,ami 2,5hónapig tartott,de utána visszaszoktam a cigire.
És felvállalom,h dohányzom,és nem bujkálok,bár azt hozzáteszem,h nem tolom ugy a fiamat a babakocsival,h egyik kezembe a cigi a másikba meg a gyerek,azért rá odafigyelek,h ne menjen rá a füst,csak az erkélyen dohányzom.De a lényeg,h dohányzom,és ezt fel is vállalom elöttetek,söt mindenki elött!
Gondoltam, hogy a kérdésre majd nem válaszokat kapunk, hanem példabeszédet, kioktatást, szép szóval, meg kevésbé szép szóval. Jellemző, nem is vártam mást, már nem lepődöm meg ezen...
Amúgy én amint megtudtam, hogy terhes vagyok, nem gyújtottam rá egyáltalán, és szoptatás alatt sem terveztem, de mivel a szoptatás nehézségekbe ütközött (nem részletezem, tökmindegy, hogy miért nem szoptattam sokáig, mert majd még azért is csak a leszidás jön sokaktól), utána visszaszoktam (2 hónapos volt a lányom). Napi 4-5 szálat szívok azóta max, szigorúan a házon kívül a kertben, vagy útközben, de úgy is csak akkor, ha nem egyedül vagyok, és más foglalkozik addig a kicsivel.
Kedves mintaanyukák, nem hiszem, hogy valaki attól jobb vagy rosszabb ember/anya, hogy dohányzik-e, vagy sem!
most értem ide.
én is azóta nem dohányzom, mióta 5 hetes terhesen pozitívat teszteltem. már 3 hónapja szoptatok, szeretnék még ameddig csak lehet. de már most tudom, hogy rá fogok gyújtani. szeretek dohányozni és kész.
lakásban nálunk sose volt, a párom erős dohányos, de kimegy az udvarra.
érdekelt van-e olyan, aki szoptatás alatt dohányzik-e, mert olvastam a napokban, hogy bizonyos kutatók szerint napi 5 szál cigi elszívása még tolerálható nikotinmennyiséget eredményez az anyatejben. hát ezen teljesen felháborodtam, hogy értelmiségi kutatók hogyan mondhatnak ilyet?? még én is, aki a terhességem előtt 1-1,5 doboz cigit szívtam, azonnal le tudtam tenni, amikor két csíkot láttam a teszten. ( nem terveztük, váratlan boldogságként ért ). ha már eddig kibírtam, már a szoptatás végéig is kibírom, tehát nem azért írtam ki a kérdést, hogy lebeszéljetek. köszönöm azoknak, akik a kérdésre válaszoltak. még várok továbbiakat!
Szia!
Én is dohányzom / dohányoztam. Nekem is azt mondta a dokim, hogy a napi 5 szál "megengedett". Meg, hogy ha azonnal leteszem a cigit, akkor az nagyobb "bajt" okoz, mert stresszesebb leszek... bla bla... no nem ezért dohányoztam mert "meg volt engedve" csak leírtam, hogy nekem mit mondott a dokim...
szóval vállalva a lepontozást én cigiztem szoptatás alatt, sőt terhesen is elszívtam párat, már 1 éves a kisfiam és azóta is cigizek.
Hát "kedves" utolsó gyönyörű vagy, gratulálok! És még ezt büszkén le is írod!
A kérdezőnek: Neked kell eldöntened, h ismét rágyújtasz e v sem, de ha már eddig meg bírtad állni nem lenne így könyebben leszokni? És gondolj bele, akár csak napi egy szálat is elszívsz, le bírsz feküdni úgy nyugodt lelkiismerettel, h ki tudja h mi ment át az anyatejből a babádba? A helyedben a cigipénzen én inkább vennék vmit a babynek, hidd el az sokkal nagyobb örömmel töltene el. De te tudod, de egy kicsit gondolkodj el ezen.
Szerintem baromság, amit az orvos mond, és nem ő az egyetlen, aki azt mondja a dohányzó kismamáknak, hogy nagyobb kárt okozhat, ha leteszik, mintha csak lecsökkentik. Le lehet úgy is tenni, hogy nem stresszeli magát az ember és máris megdőlt az idióta elmélet.
Én dohányoztam, és szerettem dohányozni. Most is szeretek. A 3 terhességemből az elsőnél nem tettem le, elhalt a baba. A másik kettőnél nem volt kérdés, hogy leteszem-e. Most a kisebbik másfél éves múlt, pár hónapja gyújtottam rá megint, egy baráti összejövetel alkalmával. Jól esett, nem tehetek róla, ez van. Azóta is rágyújtok néha, de nem a gyerekek előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!