Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! A kislányom nem...

Segítség! A kislányom nem hajlandó leszokni a ciciről?!

Figyelt kérdés
19 hónapos extrém módon cicifüggő kislányommal katasztrófa az élet.ú, mióta próbálom leszoktatni a ciciről. Már fáj a mellem, a derekam, gerincem. nem alszok mióta megszületett. nappal már nem adok neki, csak este. az éjszaka katastrófa. képes annyira felhergelnie magát, hogy csak ordít, persze könny nélkül, és már kékül a kis arca. nem érdekli, ha mondom, hogy bibis, alszik a cici... nem vált be sem a víz, sem a te. segítsetek! köszi
2013. jún. 13. 14:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Csak annyira sajnálom. Odáig eljutottunk, hogy egész nap nem kap, csak este, és hajnalban. Már ez is szuper eredmény nálunk! Szép napot nektek!
2013. jún. 19. 08:30
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, aki lepontozott, inkább írna a kérdezőnek más módszert, ha tud!!!

Kérdező, tudom, hogy sajnálod. Az én kisfiamat 9 hónaposan kellett leszoktatnom, mert nem volt több tej. Őt nem nyugtatta meg, hogy csak "nyammog" éjszaka, hanem ordított, mert nem volt több. Ezért úgy döntöttem, hogy akkor nem is adom neki (minek kínozzam), és itt a vége. Nagyon sírt. Hihetetlenül sajnáltam. Kézbe vettem, ringattam gyakorlatilag egész éjjel. 3 napig tartott, akkor tudomásul vette, hogy nincs több, és azóta alszik. Ismétlem, nem tehettem mást, nem fogadott el semmit helyette. Viszont úgy érzem, nem hagytam cserben, hiszen ott voltam neki, igaz, szoptatni nem szoptattam. Szerintem vágj bele, ha eldöntötted, akkor legyél következetes, különben a kislányodat összezavarod. (Alszik a cici, aztán mégis van.) Kitartás, és hidd el, menni fog!

2013. jún. 19. 09:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Biztos le leszek pontozva de leírom. Az én lányom novemberben 4 éves lesz. Úgy terveztem hogy 2 éves koráig fogom maximum szoptatni. Végül úgy alakult, hogy 18 hónapos volt mikor vissza kellett mennem dolgozni. Akkor még napközben is szopizott 2-3 alkalommal. Ügyesen vettük az akadályokat, a nappali szopit simán elhagyta ha nem voltam vele, de ha ott voltam ragaszkodott a cicihez, nekem meg nem volt szívem elvenni. Éreztem hogy számára ez hozza el az anyamentes nap után a megnyugvást. Nyilván nem fiziki szükségletei vezették, hanem, az érzemi. És én igyekeztem ezt tiszteletben tartani. Este még most is szopizik, kb 1 percet. Szerintem most fogjuk lassan elhagyni.

Én igyekszek nem eröltetni semmit ami számára törést okozna. Ugyanígy voltam a kanállal evéssel, pohárból ivással, szobatisztasággal, stb. Annyi minden van amiben nem lehet kompromisszumot kötni, ezért amiben lehet, kivártam míg ,magától megérik a dologra. Én képtelen lettem volna hagyni hogy 10 perceket, vagy többet üvöltsön, csak hogy én kényelmesebben érezzem magam. És számára ez reális szükséglet volt.

2013. aug. 30. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!