Szerintetek miért kel max 2 óránként még mindig a 9 hónapos kislányom? Mikor fog leszokni erről és hogyan?
Nem ritkán éjjel óránként ébred a lányom, de 3 óránál többet egyhuztomban fél éve biztosan nem aludt. Ha felkel, cicin altatom vissza. Hiába ringatnám, ordítani kezd. Az ágyában nem tudom megpróbálni visszaaltatni, mert a bátyjával egy szobában vannak.
Apa egyszer megpróbálta, de nem járt sikerrel. Illetve egyszer igen, visszafektette, aztán negyed óra múlva újra kelt.
Tudom, ezer okot lehet magyarázatként találni (mozgásfejlődés, fogzás, szomjas, éhes, puki, böfi, stb), de ez mikor és mitől fog megszűnni?
VAgy tényleg csak az az egy módszer van, hogy egy pár éjszakát beáldozunk, nem kap cicit hadd ordítson és leszokik róla? De mi van, ha mégsem szokik le róla... az sem biztos, hogy ki akarom bírni hogy egész éjjel ordítson, mert nem tud visszaaludni.
Amikor pl óránként ébred, akkor sokszor csak visszaalszik a cicin és ki is köpi, mert nem fér már több kaja bele.
Volt, hogy jól bevacsoráztattam, nem is kellett neki elalváshoz cici, de a következő ébredéstől fogva már igen...
Néha alszik 3 órát is, és olyan kipihenten kelek :)
Azt nem írtam, hogy 1-2 hónapos korában aludt 6 órát egybe, aztán 3 óránként kelt. Szóval volt ilyen is, de sajnos elmúlt.
Nappal egyedül is képes elaludni. Kicsiként vissza is aludt sokszor, de mióta forog, négykézlábra áll, azóta nem alszik vissza. EGyszerűen amint megébred, négykézlábra áll - sokszor csukott szemmel és hív.
Lehet, hogy én rontottam el, de miután a nagyobbikkal egy szobában vannak, nem hagyhattam tíz percekig sírni, hogy megtudjam vissza tud-e aludni :(.
Egyébként nappal egyáltalán nem cici-függő, sőt. Ha eszik, elfogadja, de amúgy nem kell neki.
Őszintén szólva nem érzem magamban az erőt, hogy egész éjjel sírjon...
Abban viszont tökéletesen egyetértek, hogy kéne neki a nagy éjszakai alvás, pihenés neki is és a gyomrának is.
Ez az az esett amikor abszolút a Suttogó technikáját alkalmaznám. Lehet nem csak pár éjszaka lesz, hanem egy hét, két hét. De ha belegondolsz, még ez is megéri ha onnantól végig tudjátok aludni az éjszakát. Én nem is tudom eddig hogy bírtad, én 5/6-kor alig tudok néha felkelni, pedig este 7-kor már bőven szundít a baba és nem ébred egyszer sem az éjszaka folyamán.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!