Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon sokat büfizik 6 hetes...

Nagyon sokat büfizik 6 hetes kislányom! Szinte csak büfiztetésből áll a szoptatás. Van vvalamilyen szer ami segítene?

Figyelt kérdés
Kezdetektől gond volt, mindig több órás egy szopi. El-el alszik közben, de mindig felébred, mert nem hagyja aludni a büfi. Ha nem veszem fel egyből, akkor jön ki belőle, ha felveszem,,akkor hangosan büfizik. De szokott bukni is. Szopizás közbe is sír, ha kell neki (nem számoltam még soha meg, de 40-50 büfi szerintem tuti van egy szoptatáskor.). És mostanában már egyre kevesebbet is eszik. Szerintem emiatt. Ez is aggaszt. Volt valakik így?

#szoptatás #bukás #büfizés #büfizik #hosszú szoptatás #több órás szoptatás
2013. ápr. 2. 12:41
 1/8 anonim ***** válasza:

A büfizés nagyon jó dolog tud lenni, mert lecsökken a hasfájás kockázata. Szerintem nézd a kislányod kakis/pisis pelusainak a számát, ha az rendben van, nem eszik keveset.

Az, hogy több órás a szopi, egy ennyi idős babánál teljesen normális.

2013. ápr. 2. 14:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :) Az tényleg igaz, hogy nem hasfájós . De neki a büfizés fáj. Azért sír. Szopi közben sír, kapálódzik. Ha büfiztetem, akkor is keservesen sír. És mivel mérem, tudom hogy nem eszik eleget. Már magához képest sem. Múlt héten voltunk a védőnőnél mérésen, de azóta nem hízott 10 dkg-t. :( Holott előtte 30 dkg-t is hízott egy hét alatt.
2013. ápr. 2. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt olyan hét, hogy 80 grammot alig hízott heteken keresztül. Viszont nőtt hosszban. Nálatok nem ez van? Aztán jöttek olyan hetek, hogy 300-400 grammokat hízott, de nem nőtt hosszban. Nem lehet, hogy azért fáj neki a büfi, mert közben visszaliftezik neki a tejcsi? Csak liftezik a nyelőcsövében, marja közben neki, de nem mindig bukja ki. Nálunk volt ilyen, nem is szeretett ilyenkor vízszintesben lenni a babám. Valamilyen sűrítőanyagot (azt hiszem ilyen a tejpép is) szoktak kapni a refluxos (tápszeres) babák, de ehhez gasztroenterológiai kivizsgálásra van szükség. Mi anyatejesek vagyunk, szerencsére már nincsenek ilyen gondjaink, de mi is voltunk gasztroenterológusnál a biztonság kedvéért. Nem állapították meg a refluxot, így nem kaptunk semmit, tehát erről nincs tapasztalatom.
2013. ápr. 2. 18:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Van amikor valóban hallom, hogy liftezik, de ez ritkább. Viszont, ha lefektetem, szinte egyből kell neki! Lehet, hogy reflux? A hosszát most nem néztem neki, de meg fogom! :)

Egyébként nem kicsi még ahhoz, hogy ilyen keveset hizzon? Attól félek, hogy azt mondja a doki, hogy tápszert adjak neki, pedig tejcsi az van szerencsére! Bár félek tőle, hogy így az is megcsappan. Főleg, hogy néha ha beindul a tejleadó reflex, abbahagyja a szopit. Egyébként nem most kellene neki ugrani, többet enni? Ő meg kevesebbet eszik. :(

Az a baj, hogy már olyan feszült vagyok ezek miatt! Tudom, az még rosszabb! Mindenhol azt olvastam , ilyenkor a nyugalom a legfontosabb, dde én nem tudok! Mindenen aggódom! :(

2013. ápr. 2. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Ó, hát ha pont akkor hagyja abba a szopit, amikor beindul a reflex, lehet, hogy számára erős a tejleadóreflexed. Nem köhögött vagy nyelt félre szopi közben? Hogy szoptatsz? Nálunk is volt hasonló, ölben szoptattam, de hátradőlve, hogy a baba szája legyen a cici felett, hogy ne kelljen küszködnie a tejdömpinggel, így a gravitáció visszafogja a tejet, mert lehet nem bírja a tej áramlásának a sebességét.

I

Egyébként, ha aggódsz a tejcsi mennyisége miatt, akkor ha beindul a reflex fejd le. Tudom, hogy nem kell fejni igény szerinti szopi mellett, és lehet, hogy a nyugágy testhelyzettel már nem fogja abbahagyni a szopit a reflex idején, de hátha a fejés megnyugtat a mennyiség csökkenés terén. Legalább emiatt ne aggódj!

Nekem még azt javasolták a Bethesda szoptatási ambulanciáján (ingyenesen lehet kérni időpontot), hogy legyen (félig)függőlegesen a baba szopi közben, mert így a baba által lenyelt levegő nem kerül a tej "alá" a gyomrában, hanem a gyomorszájnyílása közelében marad, és így a büfizéskor nem nyomja ki a levegő a fölötte levő tejet.

Itt van a honlapja:

[link]

Egyébként lehet, hogy ő ilyen kis súlygyarapodású baba, ez alkatfüggő is. Nem vagyok orvos, ezért nem mondom, hogy biztos elég neki, ezt az orvos jobban látja, mi tartozik a normális súlygarapodás keretei közé, viszont, és ez nagyon fontos: ha 6 hetesen van elég tejcsid neki, akkor később is lesz elég igény szerinti szopi mellett. Ha esetleg meg is csappanna egy picit a mennyisége, ahogy megoldódik a szopi-problema, megint feltornázza a babád a számára megfelelő mennyiséget igény szerinti szopival. Szerintem meg lehet oldani a problémát, a Bethesdában a szoptatási tanácsadók között van gasztroenterológus is (bár nem is kérdeztem, hogy pesti vagy-e , ha nem, vannak más városokban is szopi ambulanciák, vagy vannak a szoptatási tanácsadók e-mailen és telefonon keresztül adnak segítséget). Tudom mit érzel most, én is voltam hasonló cipőben, mikor benne van az ember, nehéz nyugodtnak maradni, de mi már 7 hónaposak leszünk, és még mindig van tejem bőven a gyerkőcnek.

Nálunk nem refluxról volt szó, bár sokat dömpingezett fel a tejcsi, hanem azzal magyarázták, hogy ilyenkor még nyitott a babák gyomorszája, nem zár rendesen, így könnyebben visszaköszön a hami a csecsemőknél. Idővel ez is változni fog.

2013. ápr. 3. 10:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Először is, nagyon szépen köszönök minden hozzászólást (nem tudom, hogy egy, vagy több személynek-e)! Mindegyik nagyon hasznos volt!

A kakis/pisis pelusokat figyelem, az viszonylag jó. Bár reggelre nem lett teljesen teli, mint szokott, de csak fele mennyiséget evett, mint szokott ilyenkor.

Megmértem, és a hossza (ha jól mértem), 1,5 cm-t nőtt múlt hét óta! :) Legalább az jó!:)

És hát az utolsó hozzászólás rádöbbentett, hogy lehet, hogy tényleg ez a baj!!! Mert tényleg nagyon jön, ha beindul, és félre nyelte sokszor! És persze ilyenkor büfizett is, ha már felemeltem! És tényleg sokat büfizik, de a gyógyszertárban tegnap ajánlottak Espumisan oldatot, és úgy látom, hogy használ valamennyire, már nem annyira sír, ha büfiznie kell! :) Legalábbis nem mindig!

Gondolom azért eszik kevesebbet, mert a tejleadó reflexből nem kér, és utána nehezebben jön, amit nehezebben szív ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért elégszik meg ennyivel, miért nem akar többször enni??! (4-5-ször eszik éjszakával együtt egy nap, 80-100 grammokat)

De ki fogom próbálni ezt a testhelyzetet! Hátha használ!

Már bizakodóbb vagyok, de még mindig elkeserít és aggaszt, hogy keveset eszik, és még abból is vissza jön a büfivel. :(

Egyébként nem Pesti vagyok. Sőt! Faluban lakom, úgyhogy ha nem oldódik meg a probléma, e-mailban fogok megkeresni egy tanácsadót (gondolom, hogy azért sem kell fizetni. Remélem!)! Köszönöm az elérhetőségeket is!

2013. ápr. 3. 13:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Jaa, és egyébként csak este merek fejni, hátha kell neki fél óra múlva! Nehogy ne legyen neki! De este, amikor már úgy látom, hogy nem kel fel se szopizni, se büfizni, akkor mind a kettőből fejek ki. Olyan 150-200 ml még lejön a kettőből, ezért úgy gondolom, hogy a mennyiséggel nem lehet gond.

Az utolsó hozzászólónak lehet, hogy írok privátban, hátha tud segíteni nekem más tejleadó reflexes gondommal kapcsolatban, mert nem akarok itt új téma boncolgatásába kezdeni. Ha nem gond!

2013. ápr. 3. 13:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Először is írj nyugodtan nekem privit:)

A szoptatási tanácsadók ingyen válaszolnak e-mailen! Van egy honlap, ahol sok hasznos infó van már fent:

[link]

[link]

Fontos, hogy ne használj se cumit, se cumisüveget, mert cumizavaros lehet a baba.

Az Espumisanról úgy tudom, hogy a szimetikon hatóanyaga a pukizást segíti, a büfizésben a Gripewater használ. Fontos, hogy a Woodwardsos változatot keresd, már ugyan nem gyártják ,de pl. tesz-veszen lehet kapni, nem drágább, mint az Espumisan.

Ami még fontos, hogy a tej szoptatás közben termelődik: minél többet eszik a baba, minél többet fogyaszt a tejből, annál több tejed lesz (ez az igaz a fejésre is). Lehet, hogy elfárad a szopizásba, Ő még picike, s ez úgy tűnhet, megelégszik a kevesebbel. A tejleadó reflex-szel a tejcsi 96%-ához tud hozzájutni a baba, neki a reflex beindulása nagy segítség a tejcsi hozzájutásához. Esetleg próbáld meg kiskanállal vagy pohárból egy kis lefejt tejet adni neki, de szerintem a szopipóz-változtatás segíteni fog!

Ha elutasítja a cicit, még lehet betegség (eldugult orr, fülfájás, stb), de Nálatok nincs cicielutasításról szó. Próbáld többször kínálgatni, hagyd komfort-szopizni amennyit szeretne.

2013. ápr. 3. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!