Miért sír esténként a kislányom a mellemen?
Ha csak esti a probléma, akkor én inkább arra gyanakodnék, hogy nem igazán jó neki az a ritmus, amit követtek. Talán ő már túl fáradt este.
Nekem nem ikreim vannak, tehát ebből a szempontból nem tudom, milyen kettővel (csak azt tudom, milyen három kicsivel, illetve szoptattam tandemban a két nagyobbat anno), de a lányomnál az volt a probléma, hogy neki túl késő volt már a fürcsi, szopi, ő hamarabb volt fáradt. Azt hittem, korán vagyunk, mert sokáig nem is aludt, de pont ez volt a gond: a fáradtságtól már enni se volt kedve és túl is pörgött, nem tudott aludni. Amikor előrébb hoztam az egész esti rituálét egy bő órával, megszűntek a problémáink.
Én ezt tettem a nagyobb lányommal anno. És bevált. Beletelt vagy három hétbe, mire rájöttem, hogy ez lesz a megoldás. Volt nálunk is minden: sírás-rívás cicin, ringattam, dajkáltam, sétált vele az apja, bölcsőhintában ringattuk, babakocsiban tologattuk, tényleg mindent megpróbáltam. Arra is gondoltunk, hasa fájhat, kapott rá mindenfélét, amíg rá nem jöttem, hogy fél hétre a gyerekem hulla, tehát esti rövid alvás és utána rutin helyett először fürcsi és szopi, majd fél hétre alvás következett. És soha többé nem volt gondunk.
Neked biztos nehezebb egyszerre kettővel, de próbáld ki, hátha beválik ez a korábbra hozott esti rutin. Nekünk olyannyira bejött, hogy azóta már három gyerkőcünk van, de többé nem is jött elő a probléma, talán azért, mert az aktuális pici mindig korán fektetve van este. Nekünk meg olyan szuper nyugis estéink következtek, hogy csak na. :-)
Remélem, beválik a dolog, próbáld ki, nem veszíthetsz rajta. Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!