Mit tegyek, ha nincs elég tejem?
2 hetes a babám és szopi után mindig sír, valószínűleg nincs elég tejem. Pótoljam mindig tápszerrel? És egész adag tápszerrel vagy kevesebbel, mint egy adag?
10 napos kislány anyukája
10 napos még picike, várj talán kicsit, hátha lesz elég tejed és nem kell tápszer..méred előtte utána, onnan tudod hogy keveset evett? mennyiket iszik? ha eleget 60-100g akkor lehet h nem éhség miatt sír, pl. szopi után lehet bennszorul a büfi és az a baj? sétálj vele fel alá a válladon vagy úgy is sír?
olyan 10-30 ml-el kezdük mi a tápszert,azaz nem egész adag,hiszen csak kiegészíted a szopit. de ha újból kezdeném, nem adnék neki.
Először is ne izgulj!
Kölcsönözz egy mérleget mert ez nagyon fontos, szinte elengedhetetlen egy szoptatós anyának. (Nnnna nekem legalábbis az! :-)
Szóval, leméred evés előtt a babát. Megszoptatod. Ezután újra leméred. És tudni fogod hogy mennyit evett.
Ebből ki fog derülni hogy valóban kevés-e a mennyiség és ezért sír-e vagy pedig azért sír mert annyit evett hogy fáj a hasa.
Hja, és 2 mérlegelés közt tilos tisztába tenni a babát még akkor is ha bekakilt mert akkor már téves eredményt fog mutatni. Majd a végén az utolós mérlegelés után már kipucolhatod a kakiból és akkor a kakis pelust simán leméred hogy mennyit nyom és azt majd leszámítod a mért adatból (persze csak ha evés közben bekakilt)
Addig ne tápszerezd míg nem biztos hogy kevés a tejed.
Attól is sírhat, ha a közelségedre vágyik, a neki a cici a meghosszabbított köldökzsinór, akkor is cuppoghat és cicire kéredzkedik, ha nem éhes, hanem megnyugvásra vágyik. Az első 6-8 hétben állítható be a legkönnyebben a babának szükséges tejmennyiség, ilyenkor a tápszerezéssel lesz kevés az anyatej.
Tedd mindig cicire, ha kéri, és lesz elég tejed.
A mérleg sem mindig tud segíteni, én már teljesen kivoltam tőle, hogy sosem annyit mutatott, amennyit "meg kellett" volna ennie a babámnak (pedig heti több száz grammokat hízott), ezért 2 hét után elraktam, csak a pisis-kakis pelust néztem minden nap. Ha ez megvan (kb. 5-6/nap), akkor minden ok. Egyébként nekem 3 hónapos koráig cicifüggő volt a gyerkőcöm, szopi után is sóvárgott érte.
3-as vagyok.
Nekem pedig nagy segítség a mérleg, mert sosem azt nézem rajta mennyit "kellene" megennie a babámnak, hanem megtudom 100 %-ra hogy mennyit is evett és ettől én nyugodt vagyok.
Egyébként az én fiam sohasem az "előírt" mennyiségeket ette és eszi.
Hanem amennyi akkor épp jólesik a kis pocakjának és ettől is nagyon szépen nő a súlya.
Van hogy sokkal kevesebbet eszik mint az "előírt", de van hogy picivel többet is annál.
Változó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!