Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, ha nincs elég tejem?

Mit tegyek, ha nincs elég tejem?

Figyelt kérdés

2 hetes a babám és szopi után mindig sír, valószínűleg nincs elég tejem. Pótoljam mindig tápszerrel? És egész adag tápszerrel vagy kevesebbel, mint egy adag?

10 napos kislány anyukája

2013. máj. 30. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
vegyel mellszivot es 3 orankent probald
2013. máj. 30. 15:10
 2/5 macsu válasza:
49%

10 napos még picike, várj talán kicsit, hátha lesz elég tejed és nem kell tápszer..méred előtte utána, onnan tudod hogy keveset evett? mennyiket iszik? ha eleget 60-100g akkor lehet h nem éhség miatt sír, pl. szopi után lehet bennszorul a büfi és az a baj? sétálj vele fel alá a válladon vagy úgy is sír?

olyan 10-30 ml-el kezdük mi a tápszert,azaz nem egész adag,hiszen csak kiegészíted a szopit. de ha újból kezdeném, nem adnék neki.

2013. máj. 30. 15:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is ne izgulj!

Kölcsönözz egy mérleget mert ez nagyon fontos, szinte elengedhetetlen egy szoptatós anyának. (Nnnna nekem legalábbis az! :-)

Szóval, leméred evés előtt a babát. Megszoptatod. Ezután újra leméred. És tudni fogod hogy mennyit evett.

Ebből ki fog derülni hogy valóban kevés-e a mennyiség és ezért sír-e vagy pedig azért sír mert annyit evett hogy fáj a hasa.

Hja, és 2 mérlegelés közt tilos tisztába tenni a babát még akkor is ha bekakilt mert akkor már téves eredményt fog mutatni. Majd a végén az utolós mérlegelés után már kipucolhatod a kakiból és akkor a kakis pelust simán leméred hogy mennyit nyom és azt majd leszámítod a mért adatból (persze csak ha evés közben bekakilt)

Addig ne tápszerezd míg nem biztos hogy kevés a tejed.

2013. máj. 30. 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól is sírhat, ha a közelségedre vágyik, a neki a cici a meghosszabbított köldökzsinór, akkor is cuppoghat és cicire kéredzkedik, ha nem éhes, hanem megnyugvásra vágyik. Az első 6-8 hétben állítható be a legkönnyebben a babának szükséges tejmennyiség, ilyenkor a tápszerezéssel lesz kevés az anyatej.

Tedd mindig cicire, ha kéri, és lesz elég tejed.

A mérleg sem mindig tud segíteni, én már teljesen kivoltam tőle, hogy sosem annyit mutatott, amennyit "meg kellett" volna ennie a babámnak (pedig heti több száz grammokat hízott), ezért 2 hét után elraktam, csak a pisis-kakis pelust néztem minden nap. Ha ez megvan (kb. 5-6/nap), akkor minden ok. Egyébként nekem 3 hónapos koráig cicifüggő volt a gyerkőcöm, szopi után is sóvárgott érte.

2013. máj. 31. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Nekem pedig nagy segítség a mérleg, mert sosem azt nézem rajta mennyit "kellene" megennie a babámnak, hanem megtudom 100 %-ra hogy mennyit is evett és ettől én nyugodt vagyok.

Egyébként az én fiam sohasem az "előírt" mennyiségeket ette és eszi.

Hanem amennyi akkor épp jólesik a kis pocakjának és ettől is nagyon szépen nő a súlya.

Van hogy sokkal kevesebbet eszik mint az "előírt", de van hogy picivel többet is annál.

Változó.

2013. jún. 1. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!