Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan magyarázzam meg neki,...

Hogyan magyarázzam meg neki, hogy nem szoptatok mert nincs tejem?

Figyelt kérdés
3 hónapos a lányom, és nagyon kevés a tejem. Már a kórházban kezdődött anyóssal a problémám. Először egy csepp tejem sem volt, erre anyósék jöttek látogatni, és elkezdett piszkálni, hogy mi az hogy még nem tudok szoptatni, miért nincs tejem, biztos azért mert nem fejek aktívan!? Mit fejtem volna mikor semmi nem jött a mellemből. 3. napon kezdett beindulni, akkor kezdtem szoptatni rendesen. Igazából olyan sok tejem nem volt, mert csak az első 1-2 hétben volt elég a kicsinek, azóta pótlás kell neki. Most ott tartok, hogy már csak reggel, meg este jön össze annyi tejem, hogy tudjak szoptatni, de azt is pótlással. Hiába ittam a tejserkentő teákat, kapszulákat, semmi eredménye nem volt. Anyós még mindig azt számlálgatja hogy miért nem iszom az alkohol mentes söröket, mert az csodát tenne (egyébként kipróbáltam azt is). Úgy csinál, mintha direkt nem akarnék szoptatni, és úgy néz rám, mintha valami égbe kiálltó bűnöm lenne. Mindig emlegeti hogy ő bezzeg másfél éves korukig szoptatta a gyerekeit. Miért nem érti már meg, hogy ha egyszer nincs tejem, akkor hiába nyüstölöm a babát, hogy szopizzon, mert csak sír a mellemen!?
2013. ápr. 4. 13:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nálam is ez van csakhogy én meg a férjemtöl kapom a kioktatást ami szánalmas nem nekem hanem neki
2013. ápr. 4. 13:09
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Hagyd a fenébe! A lényeg, hogy te tudod az igazságot, hogy nem megy, nincs elég tejed és azért nem tudsz szoptatni.

Ha legközelebb megint ezzel jön elő, magyarázd el neki nyugodt hangnemben, hogy nem kérsz többet a vádaskodásaiból, te minden tőled telhetőt megtettél, de akkor sem lett tejed és hagyjon fel ezzel a témával és legközelebb ne hozza elő.

Amúgy ő szerintem az a tipikus anyós, aki mindig mindent jobban tud és csak úgy lehet gyereket nevelni, ahogy ő csinálta és minden úgy történhet csak, ahogy vele történt. Csak sajnos nagyot téved, téged meg egyfolytában szekál.

Azért, igazából semmit nem tudsz ellene tenni, mindig okosabb akar majd lenni nálad, de mivel a ti babátok, ezért csináld úgy, ahogy jónak látod, amit anyósod mond, azt meg engedd el a füled mellett. A tanácsot szívesen lehet venni, de úgyis az lesz a legjobb, ahogy a baba kívánja.

Kitartás!:)

2013. ápr. 4. 13:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Katineni, ez itt az en gyerekem. Ha tanács kell, majd szólok. Csókolom.
2013. ápr. 4. 13:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam. 2. héttől pótlást kapott a lányom, és 3 hónapos volt, míg legalább reggel tudott szopizni valamennyit,aztán egyik reggelre már az sem volt. Az én anyósom nem kötött bele ebbe (másba se nagyon), mert tudja, ismer, hogy akkor igencsak megmondtam volna neki a magamét, hogy a saját dolgával foglalkozzon. Szerencsére ő jó messze lakik tőlünk, csak viszonylag ritkán kell őt elviselnem. Ti együtt éltek anyósoddal? Ha igen, akkor szólj a férjedre, hogy állítsa le az anyját, ha már rád nem hallgat. Ha meg nem együtt éltek, akkor is mondd neki, anyósodnak, hogy nincs tejed és pont. Ha nem hiszi, így járt, ne nyaggasson téged a hülyeségével. Állj a sarkadra, és akkor hátha visszavesz magából egy kicsit.
2013. ápr. 4. 13:14
 5/11 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 4. 13:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Küld el melegebb éghajlatra.

Enyémnél sajnos csak ez használt.

Nekem szinte be se indult a tejem,valami mirigy nem úgy működik nálam ahogy kellene,doki is nézte direkt miután kipróbáltam mindent.

Anyós meg jött és jött minden nap,mondogatta a praktikáit.

Miután kiderült hogy nem én vagyok ügyetlen,szervileg nem oké a dolog,le akarta szedni rólam a felsőt,hogy majd ő beledugja a fiunk szájába rendesen a mellem.

Akkor lett elég,letettem a gyereket és nem túl finoman kitettem a lakásból.Párom ekkor ért haza,neki próbált panaszkodni,engem szidni,de megmondta az anyjának,amjd jelentkezzen ha normális lesz.

Párom beszél vele azóta kb 2 hetente 5 percet telefonon,de nem engedi a közelünkbe,mondván jobb nekünk ha nem jön az anyja,bekattant.

2013. ápr. 4. 13:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Az volt a legrosszabb, hogy eleinte a párom sem állt mellém, mert ő is mindig mondogatta, hogy csinálni kell valamit hogy több tejem legyen, nem igaz hogy csak ennyi ideig tudtam szoptatni. Mostmár ő is belátja, hogy nem megy a dolog, de ő is hiába mondja az anyjának, akkor is hajtja a maga igazát!
2013. ápr. 4. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:
A saját káramon annyit tudok tanácsolni, hogy minnél hamarabb, és nagyon határozottan állítsd le, mert később még rosszabb lesz a helyzet, mindenbe bele fog szólni.
2013. ápr. 4. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy hogy magyarázd meg? Sehogy, nem tartozol neki magyarázattal. Nem kell vele a szoptatásról beszélni és kész.
2013. ápr. 4. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Rövid úton elküldeném anyóst, hogy a saját melltartójában katasson, és foglalkozzon magával. Lehet, hogy csak nálunk nem szokás ilyen intim testi dolgokat megbeszélni, de még ha eszébe is jutna felhozni, nagyon megbánná. Kikérném magamnak, hogy számomra távoli rokonok a mellemről vitázzanak velem. Van, amihez senkinek semmi köze. A párodon túl egyetlen rokonnak sincs köze hozzá, hogy szoptatsz-e vagy sem. Szerintem túl közel húzod meg a határokat. Nem hogy folyamatosan, de egyszer sem kell megbeszélned az anyósoddal, hogy hogyan eteted a saját gyereked. SEmmi köze hozzá!
2013. ápr. 4. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!