Van esélyem visszahozni a tejem ha mar semmi tejem nincs? 5 hónapos a baba kizárólag ttápszeres kb 2 hétig szopzott.
most meg már minek?a 2 hét is több, mint a semmi.
Viszont lehet a babád el sem fogadná már sem a cicit sem az anyatejet.
Ne érezd rosszul magad, ne legyen bűntudatod, hisz nem ártottál a babádnak,hidd el a tápszer nagyon jó nekik.Vannak akik kezdettől fogva tápszeren növekedtek és egészségesek.
Nagy szoptatás párti vagyok, de szerintem már nem tudod szoptatni újra a babádat. De a szoptatáson kívül még rengeteg dolog van, amivel felépítheted a köztetek lévő anya-baba kapcsolatot. Foglalkozz vele sokat! Vedd ölbe, hordozd kendőben, mei-taiban, énekelgess, mondókázz neki, nevettesd meg sokszor.
Ha mégis nagyon elszánt vagy, és a bab hajlandó bekapni, szopizni a cicidet, akkor létezik egy SNS (Szoptanít)nevű cucc, amivel anyatej hiányában is lehet szoptatni. Elég drága, nézz utána lehet-e bérelni, vagy használtat venni.Egy kevés esély van arra is, hogy az inger hatására, anyatej termelés is beindul.
Én olvastam cikket, miszerint a mellet ért inger elindíthatja a tejet., még akkor is, ha örökbefogadott babáról van szó. Azt tudom, hogy Rózsa Ibolya írta, aki IBCLC-s laktációs szakember, de már a linket nem találom. Ha megtalálom mindenképp felteszem neked.
Ha egy ilyen helyzetben lehetséges a szoptatás, akkor neked is sikerülhet még. Persze azt kétlem, hogy csak és kizárólag az anyatej elég lesz a babának, de valamennyi lehet lesz.
itt egy link. Reméljük, hogy a babád szopási reflexe még megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!