Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik tejpéppel kezdték a...

Akik tejpéppel kezdték a hozzátáplálást vacsira, hogyan csinálták?

Figyelt kérdés
Anyatejes babám 3,5 hónapos. Csak anyatejet kap,de este nem nagyon akar már belakmározni,sokszor bealszik,és van,hogy 2-3 fele még megébred szopizni, aztán hajnalba vagy reggel is. Picit fárasztó,szeretnék neki fürdetés előtt adni pál kanál valami laktató dolgot,fürcsi után meg meghagynám a szopit.

2013. máj. 29. 09:52
 1/5 xStefix ***** válasza:
100%

Hát, én egyáltalán nem javaslom, hogy máris etetni kezdd a babádat, nagyon pici még hozzá!

Nemcsak az éhség lehet az oka az éjjeli ébredéseknek, sőt... De ha most éppen mégis, az a 3 hónapos növekedési ugrás miatt is lehet, akkor viszont kifejezetten a szoptatásra kellene rágyúrni, hogy a babád feltornázza magának a tejmennyiséget.

Tudod, az első években majdnem az a normálisabb, de legalábbis gyakoribb, ha egy baba "rosszul" alszik éjjel, időszakosan megébred. Ez nem abnormális, hanem éppen ellenkezőleg, ők így vannak beprogramozva. Sem az idegrendszerük, sem az egyéb testi funkcióik nem alkalmasak még arra, hogy hosszan aludjanak vagy maguktól elaludjanak. Épp ezért viszont én úgy látom, hogy sokkal jobban járunk, ha mi alkalmazkodunk őhozzájuk és nem fordítva (legalábbis nem túl korán - és ennyi idősen ez még nagyon korai elvárás lenne). Tudom, elég kimerítő tud lenni az éjjeli kelés, bár én magam már 1 éve csinálom; de nagyon megéri!

Szerintem, ha igazán fontos számodra a szoptatás és szeretnéd még jóideig folytatni, fontold meg, hogy hagyod még a hozzátáplálást (mert a tejpép már annak minősül!) és inkább úgy szoptatod a babádat, ahogyan ő igényli. Ha most gyakrabban, akkor úgy. Lesz még olyan időszak az első év(ek)ben, amikor megint ritkábban fog szopizni, de lesz többször is hasonló szakasz, amikor megint kaotikusan, többször. A legfontosabb, amit én tanácsolni tudok neked, az a rugalmasság, ezzel lehet a leginkább támogatni a a baba természetes fejlődését.

2013. máj. 29. 10:06
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan megkezdheted a hozzátáplálást. De én inkább almát adnék neki keksszel. Az biztosan jóllakatja.
2013. máj. 29. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:

dew könyörgöm ne este kezdje már!!!

gyümivel kezdjök és nappal dél körül ha van allergia vagy bármi napközbe jöjjön elő

3.5 honapos a lányom és igen éjjel minimum 3 szor fel kell és? na bumm nem kezdeném ezért a hozzátáplálást elég a 4 honaptol a kostoltatás

drága a szoptatás erröl szol

vagy tedd magad mellé éjjel és fel se kell kellni

2013. máj. 29. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én babám most 4 hónapos,csak anyatejes és éjjel még 4-5ször ébred szopizni.Ez van,ezt vállaltuk,de ettől még nem kezdem el őt tömni mással.Neki még az anyatej is nagyon jó!Várhatsz még vele bőven!!
2013. máj. 29. 12:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én lánykám 15 hónapos koráig ébredt éjszaka (néha még most is ébred, most 22 hónapos), mivel a mi szobánkban van a kiságya, nem fárasztó kelni és szopi után általában bealszik közöttünk. SOHA nem éreztem fáradnak magam, pedig mindig megszoptattam, ha kérte. Ranschburg Jenő is megmondta, az első év szolgálat.

Ráadásul képzeld el, hogy aludnál, ha lefekvés előtt degeszre ennéd magad... A baba megtömése és az anyatej kiegészítése nem feltétlenül célravezető és az anyatej mennyiségének a csökkenéséhez vezethet. Az éjszakai szoptatás fontos szerepet játszik a tejtermelés fenntartásában.

2013. máj. 29. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!