Anyatejes babák anyukái mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Pontosan kivártátok a 6 hónapot? Dtétek?
Kevesebb lett a tejem, nem hízott, ezért kezdtem pontosan 5 hónapos korától esténként Sinlacot adni neki.
Rá 2 hétre kezdtem kóstoltatni vele az almát, most itt tartunk.
Bemásolom, amit egy másik kérdéshez is írtam (egyszerűbb így)
5,5-7,5 hónaposan (3 gyerek különböző időpontokban)
Az egyik 5,5 hónaposan kivette a kezemből a banánt, és elkezdte tömni, így letudtuk a kezdetét. De csak 9 hónapos korára váltottunk ki 1 étkezést (bár a banánt nem javasolják elsők között, és magamtól én sem adtam volna)
A középsőt kerek 6 hónaposan kezdtem etetni, sütőtökkel, majd répával. De ő vele sem váltottunk ki hamar étkezéseket.
A kisfiam nem akart enni semmi pépeset, mindent kiköpködött, még 6,5-7 hónaposan is. Nála a BLW vált be, 7,5 hónaposan párol zöldségeket, puha gyümölcsöket kapott, hogy a kezébe vehesse, és egyedül egyen. Ő is lassan hagyott el 1-1 szoptatást.
De én hosszú távú szoptatáspárti vagyok, úgyhogy én mindig előbb szoptattam, utána adtam a szilárdat. Megvártam, hogy maguktól forduljanak el, és ne kérjék a cicit. Amikor azt kiköpték, de evés idő volt, akkor adtam nekik helyette szilárdat.
6,5 ill. 6 hónaposan. Biztos ami biztos, tartottam magam az ajánláshoz.
Az ebéd körüli szopi után kínáltam őket először, nagyon kevéssel, majd szépen lassan növeltem az adagot. Eleinte 4-5 napig is ugyanazt adtam, aztán később, amikor már többet ettek, a bevezetési időt 2-3 napra csökkentettem. Kb. 1 hónap alatt váltottunk ki egy teljes szopizást (később már rövidebb idő alatt), a szopi-evés sorrendet pedig akkor fordítottam meg, amikor a szilárd étel már elérte a teljes mennyiség felét. (Sose mértem, mennyiket szopnak, így nem tudtam a pontos számot, csak érzésre csináltam.)
Az első ételeink az őszibarack- ill. almalé, majd a barack, alma, utána a krumpli, sárgarépa voltak. Azért ezek, mert jó alapételek, amikhez aztán egy csomó másikat tudok keverni (idővel más gyümölcsök, zöldfélék, husi stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!