Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudjam, hogy el kell...

Honnan tudjam, hogy el kell kezdenem a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

5 hós a babám,2-3 kakis,7-9 pisis pelus van,szépen gyarapszik,múlt héten 160 grot,de mégis úgy érzem neki nem elég

kb már kinézi a kaját a számból,plussz mostanában folyton elcicizgetne még a végén.a tápszer nem kell neki,mást meg még nem mertem adni,nem sír,ha már elveszem a cicizésről,de akár hányszor ráteszem mellre,akár óra,akár 4 óra múlva,rendesen rábukik,mint aki még sose evett,fogy a tej?

#Hozzàtáplálás #szuoptatás
2013. ápr. 5. 09:59
 1/5 kíváncsicska ***** válasza:
100%
Én is 5-5,5 hósan kezdtem el a hozzátáplálást, mert úgy éreztem kinézi a babám az ételt a számból.Ha elkezded már nem korai.A 6 hónap az nem kőbe vésett.Bár lehet emiatt le leszek pontozva mert 5 hónapig csak anyatej, de szerintem ez a pár hét nem oszt nem szoroz.Rosszat nem teszel vele.Nem kel azonnal kiváltani az egyik étkezést de a kóstoltatás már simán mehet.Nekem 2 hónap volt míg kiváltottam egy étkezést (az elsőt)Tápszert hagyd ha eddig anyatejes volt és van tejed akkor ne most kezdd el.Amúgy szerintem komfortcicizik is a babád az alapján amit leírtál
2013. ápr. 5. 10:15
 2/5 xStefix ***** válasza:
2013. ápr. 6. 17:14
 3/5 xStefix ***** válasza:

Egyébként de, az a pár hét elég sokat számít, ezt én is nemrég tudtam meg, utánakérdeztem. Jelentős különbséget találtak több kutatásban is az 5,5 ill. 6,5 hónapos korban etetni kezdett babák bizonyos baktériumok iránti fogékonyságában.

Szóval én úgy tanulom, hogy a 6 hónap az egyik kivételesen "szigorú szabály" a szoptatásban. A javaslat szerint is betöltött 6 hónapos kor után érdemes elkezdeni a hozzátápit. Úgyhogy inkább néhány hét plusz, mint mínusz.

(De tudom, hogy ezt le fogjátok pontozni.:)

2013. ápr. 6. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:
és az is okozhat gondot ha egy alkalommal próbált almalevet 1 alkalommal pedig pár kanál almapürét 5 és fél hónaposan? vagy ilyenkor már elvesztődik a "kizárólag anyatejes cím" ?
2013. ápr. 10. 20:09
 5/5 xStefix ***** válasza:
Ha ez csak egyszeri próbálkozás volt, akkor nyilván nem "veszik el". :) A hozzátáplálás onnantól indul, hogy a baba rendszeresen, naponta kap az anyatejen kívül mást is.
2013. ápr. 11. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!