Hétfőn voltunk a 4,5 hós kisfiammal oltáson, védőnő lemérte és csak 410g-ot hízott, jelenleg 6710g és 67 cm. Előtte minden hónapban közel 1 kg volt a hízása, de most meglepődtem. Védőnő egyből tápszert akart felírni, mire a drnő mondta, hogy még ne, csináljuk tovább a szopit szépen. Igény szerint szoptatok, 2 óránként éhes. Boldog, kiegyensúlyozott baba, forog-pörög, éjszakákat végig alussza. Kb. 3-4 hete tudom hanyatt hagyni -eddig sírt-, eljátszik, megtanult hasra és vissza fordulni, én ennek a sok mozgásnak tudom be a kevesebb hízást, magyarán lemozogta a többit. Elképzelhető?
Válaszokat előre is köszönöm!
2013. máj. 18. 08:54
1/8 anonim válasza:
Szerintem se kezdjed el a tápszert. Mi is így voltunk a kislányommal, és most sem nagyon hízik, pedig mi már hozzátáplálunk (8hónapos). A sok mozgásnak bizony van ilyen hatása. Amíg fejlődik addig nincs gond. Nekem azt mondta a védőnő meg a doktornő, hogy nálunk a 300-400 gramm közti fejlődés jónak mondható! A kislányom 6 hónaposan már ült, mászott és felállt, így nem nagyon lehet tőle több hízást elvárni. Esetleg ha gondolod megkezdheted a hozzátáplálást. Én inkább azt kezdeném mint a tápszert.
2013. máj. 18. 09:23
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, én is így gondolom! :-))
2013. máj. 18. 09:28
3/8 anonim válasza:
Nem tudom miért problémázik a védőnő, minden babánál ez van. Az elején sokat híznak, aztán az 5. hónap körül lelassul.
2013. máj. 18. 09:37
4/8 A kérdező kommentje:
Még fiatal és nincs gyereke! És tapasztalatlan. Én örülök, hogy nem kell tápszerezni, szeretem szoptatni a fiamat, bár néha fárasztó, hisz sokat vagyok egyedül, mellette mást is meg kell csinálnom.
2013. máj. 18. 10:34
5/8 anonim válasza:
Menyivel született a kicsi?
Egyébként, amit leírtál(jókedvű, mozog, éhséget mutat és eszik is...), az alapján nem gondolnám, hogy bármi baja van:).
2013. máj. 18. 14:54
6/8 A kérdező kommentje:
3950g és 58 cm született. Szerintem sincs baja, nekem fárasztóbb ez a sűrű szopizás, de még bírom! :-))
2013. máj. 18. 16:32
7/8 anonim válasza:
Amikor beindult a mozgása, nálunk volt olyan, hogy heti 80 grammokat hízott a gyerkőc 3-4 héten keresztül, hosszban pár centit összesen. Aztán pár hétre rá, behozta a lemaradást, egy hét alatt 300 grammot hízott.
Szerintem, ha igény szerint szoptatsz, nem gond a lelassult hízás.
Nekem mind a védőnő, mind a doktornő azt mondta, teljesen rendben van, ha a kezdeti-első pár hónapos- gyorsabb hízás után lelassul a súlygyarapodás.
2013. máj. 18. 23:26
8/8 A kérdező kommentje:
Én is így olvastam, hogy lelassul ez a súlygyarapodás, havi 500-600g kellene lennie elméletben. Szépen eszik, vmikor 1,5ó múlva éhes. :-)) Mindegy, folytatjuk a szopit szépen! :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!