Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzátáplálás kapcsán kapta...

Hozzátáplálás kapcsán kapta még valaki az alábbi javaslatot orvosától?

Figyelt kérdés

Nekem azt mondta az orvos, hogy 2 hónapos kórtól lehet gyümölcsök facsart levét adni a babának. (almával kell kezdeni) Mert a legújabb kutatások szerint minél előbb megismeri a gyerek a gyümölcsöket, zöldségeket, majd 4 hónaposan (!) a lisztből készült ételeket. Annál kisebb a valószínűsége, hogy allergiás lesz bármire is.

Én is csak hallgattam, mint Rozi a moziban...

2013. máj. 3. 05:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
22%
Igen! Főleg ha anyatejes a baba. Azt mondta nekem is a doki,hogy addig,amíg van anyatej,addig be KELL vezetni a glutént az étrendjükbe,mert ha valaki glutén érzékeny és már csak akkor kap ilyen ételeket a kicsi,mikor már amúgyis sok mindent eszik ( 10 hónap kb ) akkor nehezebben jönnek rá h mi a baj,és a glutén érzékenység komoly tünetekkel jár illetve károsodhat is a baba,viszont az anyatej valamelyest ugye védi őket,és ha allergiás is a kicsi a gluténra enyhébb tünetekkel jelentkezik az anyatej miatt. Nekem azt mondta,hogy legkésőbb 6 hónapos korig vezessem be. Ha a doki mondta Nektek is ezt,akkor szerinted csinálhatsz így,nyugodtan. Én amúgy 3 hónaposan vezettem be az alma levét,és 4 és fél hónaposan a háztartási kekszet almával. :)
2013. máj. 3. 06:01
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ezt tanácsolták anyukáinknak. Eszedbe se jusson!!! Anyatejes baba esetén még mindig a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatás a legjobb.

Van róla millió kutatás, eredmények, angolul, magyarul, németül stbst.... Nehogy adj neki 2 hónaposan! Még 4 hónaposan se! (az tény, hogy a glutént ajánlott szoptatás alatt bevezetni, de normál esetben az nem 3 hónapig tart, így 5-7 hónaposan is bőven ráér!!, a gyümölcsök pedig más kategória, de azt sem kell előbb. Milyen kutatások ezek, hogy 2 hónaposan?! TE JÓ ÉG!!)

2013. máj. 3. 06:41
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Ez tiszta hülyeség! Nehogy eszedbe jusson!!! (EdinaB leírta, szoptatás alatt ajánlott, de a legtöbben szerintem nem 4-5 hónaig tervezik, és nagyon ritka hogy csak úgy elmenjen, a tej, vagy hirtelen fel kelljen függeszteni a szoptatást)

1-esnek. A glutén háztartási keksszel való bevezetése már alapból butaság, rég elavult... Abban tojás van, cukor és ezer más adalék. Dokik ezt sem javasolják.

2013. máj. 3. 06:45
 4/17 anonim ***** válasza:
51%
Első vagyok! a védőnők és az orvosok kb 85%-a ez ajánlja,én se azt mondtam h 2 hónaposan adja a kicsinek az almát vagy glutént... csak jobb minél hamarabb,mert pl mit csinál a kedves Kérdező,ha ne adj Isten mondjuk 5-6 hónapos elapad a teje vagy bármi más miatt nem tud esetleg szoptatni. Szerintem azért a gyerekorvosok tudják,hogy mit mondanak. Bár egyéni véleményem az,hogy ez a hozzátáplálás dolog kicsit túl van parázva...
2013. máj. 3. 06:47
 5/17 anonim ***** válasza:
42%
nekem ezt javasolta 3 védőnőm is és a gyerekorvos is... ennyi
2013. máj. 3. 06:48
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
A legújabb normálsi kutatások szerint nem a korai a lényeg, hanem hogy szoptatás alatt. ÉS ahogy leírták baromi ritka, hogy egyik napról elmegy valaki teje. Mi vándormadarak vagyunk, mivel a férjem munája nem helyhez kötött, és mi is megyünk vele mindig, 3 különböző gyerekorvos, 3 védőnő, egy szoptatási tanácsadó is mondta hogy 5 hónapos kor előtt eszembe se jusson, és mellesleg a WHO kiadásai bárki számára elérhetők angolul, ott is utána lehet olvasni...
2013. máj. 3. 06:52
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
egyik napróé a másikra*
2013. máj. 3. 06:52
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

A glutént tényleg be kell vezetni 4 és 6 hó köött, a 2 hós kostóltatás viszont korainak tűnik tényleg. (Jelenlegi állás szerint)

DE én arra jöttem rá a hozzátáplálós mizéria alatt, hogy mivel sokan sokfélét ajánlanak, és sokféle hozzátáplálási táblázat létezik, nem árthatsz neki túl sokat akárhogy is csinálod...

Ismerek néhány gyererket, akinél elkezték már 2 hónaposan a hozzátáplálást, és semmi bajuk. (persze attól még másnak lehet ettől baja)

Én is betartottam a legújabb ajánlásokat, de mindig olyan jókat mosolygok magamban azokon, akik nagyon kardoskodnak a legújabb kutatásokkal. Az a helyzet hogy ha kijön egy kutatási eredmény, azt előbb-utóbb megcáfolják. Majd ne lepődjetek meg, ha x év múlva kijön egy újabb eredmény, miszerint mindent rosszul csináltunk:)

De mindenki tegyen belátása szerint.

2013. máj. 3. 07:12
 9/17 A kérdező kommentje:

Az ajánlott mennyiség az első napon négy mokkáskanálnyi a gyümölcs levéből, másnap nyolc, harmadnap 16, tehát minden nappal duplázzuk. Ez volt a tanács. Első az alma, majd követi az őszibarack, szilva, meggy, szőlő.

Majd próbálkozhatunk ezek pépesített formáival is.

Zöldségekből a burgonya, s.répa, fehérrépa, sóska, spenót, saláta.

2013. máj. 3. 08:36
 10/17 anonim ***** válasza:
79%
kb. 6 hónapos korig nem tudja megemészteni a baba a szilárdabb kajákat, nem fejlett még erre az emésztőrendszere. Miért kell sürgetni a hozzátáplálást? Az anyatej összetétele minden korban a babához igazodik.
2013. máj. 3. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!