Hozzátáplálás kapcsán kapta még valaki az alábbi javaslatot orvosától?
Nekem azt mondta az orvos, hogy 2 hónapos kórtól lehet gyümölcsök facsart levét adni a babának. (almával kell kezdeni) Mert a legújabb kutatások szerint minél előbb megismeri a gyerek a gyümölcsöket, zöldségeket, majd 4 hónaposan (!) a lisztből készült ételeket. Annál kisebb a valószínűsége, hogy allergiás lesz bármire is.
Én is csak hallgattam, mint Rozi a moziban...
Igen, ezt tanácsolták anyukáinknak. Eszedbe se jusson!!! Anyatejes baba esetén még mindig a 6 hónapig tartó kizárólagos szoptatás a legjobb.
Van róla millió kutatás, eredmények, angolul, magyarul, németül stbst.... Nehogy adj neki 2 hónaposan! Még 4 hónaposan se! (az tény, hogy a glutént ajánlott szoptatás alatt bevezetni, de normál esetben az nem 3 hónapig tart, így 5-7 hónaposan is bőven ráér!!, a gyümölcsök pedig más kategória, de azt sem kell előbb. Milyen kutatások ezek, hogy 2 hónaposan?! TE JÓ ÉG!!)
Ez tiszta hülyeség! Nehogy eszedbe jusson!!! (EdinaB leírta, szoptatás alatt ajánlott, de a legtöbben szerintem nem 4-5 hónaig tervezik, és nagyon ritka hogy csak úgy elmenjen, a tej, vagy hirtelen fel kelljen függeszteni a szoptatást)
1-esnek. A glutén háztartási keksszel való bevezetése már alapból butaság, rég elavult... Abban tojás van, cukor és ezer más adalék. Dokik ezt sem javasolják.
A glutént tényleg be kell vezetni 4 és 6 hó köött, a 2 hós kostóltatás viszont korainak tűnik tényleg. (Jelenlegi állás szerint)
DE én arra jöttem rá a hozzátáplálós mizéria alatt, hogy mivel sokan sokfélét ajánlanak, és sokféle hozzátáplálási táblázat létezik, nem árthatsz neki túl sokat akárhogy is csinálod...
Ismerek néhány gyererket, akinél elkezték már 2 hónaposan a hozzátáplálást, és semmi bajuk. (persze attól még másnak lehet ettől baja)
Én is betartottam a legújabb ajánlásokat, de mindig olyan jókat mosolygok magamban azokon, akik nagyon kardoskodnak a legújabb kutatásokkal. Az a helyzet hogy ha kijön egy kutatási eredmény, azt előbb-utóbb megcáfolják. Majd ne lepődjetek meg, ha x év múlva kijön egy újabb eredmény, miszerint mindent rosszul csináltunk:)
De mindenki tegyen belátása szerint.
Az ajánlott mennyiség az első napon négy mokkáskanálnyi a gyümölcs levéből, másnap nyolc, harmadnap 16, tehát minden nappal duplázzuk. Ez volt a tanács. Első az alma, majd követi az őszibarack, szilva, meggy, szőlő.
Majd próbálkozhatunk ezek pépesített formáival is.
Zöldségekből a burgonya, s.répa, fehérrépa, sóska, spenót, saláta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!