Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzátáplálás kapcsán kapta...

Hozzátáplálás kapcsán kapta még valaki az alábbi javaslatot orvosától?

Figyelt kérdés

Nekem azt mondta az orvos, hogy 2 hónapos kórtól lehet gyümölcsök facsart levét adni a babának. (almával kell kezdeni) Mert a legújabb kutatások szerint minél előbb megismeri a gyerek a gyümölcsöket, zöldségeket, majd 4 hónaposan (!) a lisztből készült ételeket. Annál kisebb a valószínűsége, hogy allergiás lesz bármire is.

Én is csak hallgattam, mint Rozi a moziban...

2013. máj. 3. 05:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A glutén bevezetése 4-5-6 hós kortól oké. De az sem kötelező, nem lesz allergiásabb rá, ha előbb ismeri meg, és nem csökkenti az allergia kockázatát az sem, ha sokat várunk vele. De hogy mi a tökömnek kóstoltassak egy 2 hós gyereket gyümölcs meg zöldséglével? Én tuti nem csinálnám. Minden tápanyag megvan még az anyatejben, ami egy ennyi idős babának kell. Én egy anyatejes babánál 6 hónapig várnék akármilyen hozzátáplálással.
2013. máj. 3. 10:03
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Off.bocsánat.

A glutén bevezetését nem azért ajánlják elsőként, mert később nagyobb károkat okoz, hanem ha gond van, akkor egyből lehet tudni, hogy a glutén a ludas. Ugyanis az anyatej nem okoz allergiát. Ha mellette bevezeted a glutént, és van reakció, akkor tutibiztos, hogy mi okozta.

2013. máj. 3. 10:06
 13/17 anonim ***** válasza:
34%
Ez a legujabb ajanlas, kb. Fel eve jelentek meg cikkek eloszor ezt alatamaszto kutatasi eredmenyekkel. Kb. 2-3 ev mulva ezen az oldalon azt fogjak hulyenek nezni, aki nem igy tesz, mert tobb, mint vsz. Hogy ez lesz a mindenekfeletti who ajanlas is. Valoban elgondolkodtatoak ezek a kutatasok egyebkent, de en szemely szerint azt gondolom, h a gyermek igenyei szerint erdemes belevagni a hozzataplalasba. Ha ulesbe huzva szepen egyenes vonalban tartja a fejet a hataval, ha a szeklet-vizeleturites ritmusa beallt, ill. Tejbol/tapbol elfogy neha 2 deci folotti mennyiseg, akkor az egy olyan fiziologiai erettseget jelez, ami mar jo talaja a kostoltatasnak. Mi eszerint kezdtuk, 4-5 honapos volt a lanyom. Nem az en otletem volt, en elvesztem volna a sok javaslatban, a ferjem orvos, o igy tanulta. Nekunk bejott, jol ment a dolog.
2013. máj. 3. 14:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

én ezt nem a védőnőmtől kaptam, sajnos!!!

nemcsak arról szól, mint a címe

a glutént azért erőltetik 4-6 hónapos kor között, mert jó, ha a bevezetése után 1-2 hónapig még szopizik is a baba.

sok anyukát ismerek, aki sokáig tervez szoptatni, és 1 éves korban adott először glutént.

2013. máj. 3. 18:41
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan rég olvastam hogy állítólag a legújabb kutatás szerint a tejet is 1~2hetes korban be kell már vezetni mert akkor észrevehetõ az allergia. de ez szerintem is hülyeség. .. én a nagy lányomnak 2 évesen adtam elõször tejet, glutent is csak 1 évesen kapott. úgy hogy mellette szopizott. szerintem a kicsi is így fog kapni,a nagy 3 éves, kicsi 1hónapos. majd belinkelem géprõl.
2013. máj. 3. 20:39
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem mindenki a saját dokira es védõnõre hallgasson. utolsó
2013. máj. 3. 20:40
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Jesus.....

A fiamat 6 hónapig kizárólag szoptattam. Elkezdtem kínálni, elutasított mindent :) 7 hónapig csak szopizott. Utána is lassan ment a bevezetés, mert utálta a zöldségeket, 1,5 hónap alatt lett kiváltva a tízórai, estefelé kapott Sinemilt, most 1 hete eszik "nagyobb" mennyiséget ebédre. Igény szerint szopizik, 10 hónapos. 2 hónapos babának még totál éretlen az emésztőrendszere, még szinte a tej emésztéséhez is, gondoljunk csak arra, hogy a laktóz bontó enzim csak 3 hónapos korukra éri el a megfelelő szintet, ezért eddig jellemző a pocakfájás, na ha erre ráfejel valaki még gyümölcslével.....a háztartási keksz hulladék: tojás, cukor, állományjavító stb... a lakásba nem engedem be :)

2013. máj. 4. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!