A tejtermékeket miért nem ajánlják szoptatás alatt? Nem tejet, hanem a joghurtot, sajtot, túrót.
a tej nehéz néha még a felnőtt gyomornak is, ez oké, a tejtermékekkel kapcsolatban nem értem ezt a nagy "ellenkampányt". kérdeztem dietetikust, védőnőt, orvost is, de igazi választ nem kaptam, de abban egyetértettek, hogy ez is divat, és hogy 30 éve más volt...
ha a családban előfordul tejérzékeny, az más, akkor én sem kockáztatnék.
tényleg érdekel, és nem szeretném, ha a kérdésem hatására egymásnak esnétek! :)
18-asra ment a zöld kéz, végre egy értelmes hozzászólás.
A többire majd válaszolok, ha akarok. :)
Ezt kellene megnézni 29:24-től 3 percen keresztül:
http://www.youtube.com/watch?v=6uJJ_HLQN-E
Na innen jött a gennyes váladék. Oké, ezek amerikai tehenek, de ahogy ott bevezette a pofátlan Monsanto a Posilac-ot, úgy itt is történhet hasonló csalafintaság.
A helyzet az, hogy ezt a bolygót olyan lények irányítják, akik jóval intelligensebbek az embereknél, viszont kiiktatták belőlük az empátiáért felelős géneket, így aztán nem okoz gondot nekik akár egy tollvonással kiirtani pármillió embert, ill. hazugságokat terjeszteni bármiről, amit a szánkba veszünk. Egészségesnek hirdetik azt, ami nem az és fordítva. Nem szeretnék, hogy mi, emberek túl sokáig és egészségesen éljünk, mert ha kevesebben vagyunk, engedelmes birkaként könnyebb bennünket irányítani, ezt szolgálja pl. a fluorid is a fogkrémekben. Vagy írhatnám a mesterséges édesítőszereket, a védőoltásokat, az állati fehérjéket, amikről egyenesen azt állítják, hogy szükségünk van rájuk. Hitlernek volt talán egy olyan mondása, hogy ismételgesd addig a hazugságot, amíg igazsággá nem válik a nép szemében. Na ilyen propagandával bármiről el tudnak hitetni bármit, hiszen a média is az ő kezükben van.
De ez már egyre inkább off, úgyhogy be is kussoltam.
Már megint a hazai és EU-s törvényi szabályozást és a szakmai gyakorlatot nem ismerve állítasz olyan dolgot,amiről fogalmad sincs. Persze probléma a környezetünk nem megfelelő használata, de az ilyen elvakult, az adott témában sötét fanatikusok több kárt okoznak (4Mancs). Az amerikai tejtermelést felesleges összehasonlítani a miénkkel. A férjem már 4x volt kint amerikai farmokon, tehát nem a youtube-ról vannak az összeollózott információim. A hazai (általam ismert és ahol dolgozom telep) profi menedzsment által vezetett telepeken az általad felvett gennyes váladék nem fordul elő. Miért? Mert a fejő, mielőtt felhelyezi a fejőkelyhet megtisztítja a szennyeződésektől a tőgyet (kesztyűben-én még a pékségben sem láttam kesztyűt viselni (Tesco) a pékeket, amikor a zsemlét pakolják....) és kihúzza az első tejsugarakat. Így a bimbóba esetlegesen felkerült (mivel nyitott) baktériumok kikerülnek és nem a tejbe. Ha bármilyen elváltozást lát a fejő az állat tejét nem fejheti ki, elkülönítik az állatot és szükség szerint kezelik, majd ha a várakozási idő az antibiotikumra lejár, akkor kerül vissza. Mivel a fejések között maximum 8 óra telik el, nem fordulhat elő, hogy ilyen gyorsan az általad leírt genny kerüljön a tejbe. A rendszerben olyan szűrök vannak, amelyeken a tej normál alkotóelemei átjutnak, de a szennyeződések esetleges pelyhesedés (még nem látható gyulladás kezdete) nem. Hogy kifogja-e az adott állatot a fejő? Igen, mert érdekelté van téve a bére által: ha nem megfelelő minőségű a tej, kevesebb bért kap, a technikának köszönhetően visszakereshető percre pontosan, hogy az állatot ki és mikor fejte.....stb stb stb. Fejés után a bimbók egy spec szerrel lesznek kezelve, ami filmréteget képez a bőrön, így nem juthat fel kórokozó a bimbóba. Hormont, antibiotikumot pedig tejhozam fokozására tilos használni hazánkban, ahogy állati eredetű takarmányt is tilos etetni élelmiszertermelő állatokkal. Tejgazdasági kurzust befejeztem, bocs az offért. Remélem van akinek segített a tisztán látás végett, hogy kerül a tej a pohárba.
24-es, a hatalomnak pont a hozzád hasonló emberekre van szüksége, olyanokra, akik értenek a szakmájukhoz, de semmi máshoz, és hűségesen fogyasztják a lehetőleg minél több ipari „élelmiszert”, miközben eszükbe sem jut megkérdőjelezni a közismert, mindenki által elfogadott fogyasztási szokásokat, módszereket.
Az érdeklődők nevében is köszönöm a „tejgazdasági kurzust”. Dicséretes, hogy ennyire előrehaladott a technika a szarvasmarhák kihasználásában, és tényleg örömteli, hogy hormont és antibiotikumot tilos használni tejhozam fokozására hazánkban, valamint az is, hogy állati eredetű takarmányt is tilos etetni élelmiszertermelő állatokkal, de ettől a TEHÉNTEJ (és a többi állati tej) MÉG NEM LESZ EMBERI TÁPLÁLÉK!
Nyöföghetsz itt youtube-ról összeollózott videókról, de Jane Akre és Steve Wilson akkor is két tényfeltáró riporter, akik leleplezték a Monsanto hazugságait. És ez a népirtó cég sajnos 1997 óta jelen van Magyarországon is...
Búcsúzóul:
Köszönöm, nekem nagyon hasznos volt a kurzus! Bár lehet, hogy többet tudnék belőle profitálni, ha népegészségügyi szakon lennék, de így is jó tudni, hogyan működik a rendszer. :)
Kedves Kételkedő, ha már így belemelegedtünk a dologba, úgy döntöttem, hogy írok az élettan-kórélettan tanáromnak és megkérdezem tőle, hogy élettani-biológiai szempontból ő mit gondol az általad is hangoztatott állításról, hogy a tehéntej ROSSZ az embernek. Én nagyra tartom őt, remélem, lesz ideje válaszolni így a vizsgaidőszak előtt. Ha megtudom a választ, majd leírom.
Stefi, várom az élettan professzor álláspontját a témában.
Arról, meg megvan a véleményem, ha valaki mindenben okosnak érzi magát :)
Hát, az is egy álláspont, hogy kihasználják a tejelő marhákat, és az embereket nem? De igen. Csakhogy a tejért cserébe minden nap jó minőségű, optimálisan kiszámolt takarmányadagot kapnak (hogy ne legyen semmilyen anyagcsere betegségük, puha, csíra mentes homokban fekszenek, ha kedvük tartja, trágya nincs, amiben tapicsoklnának, mert vízöblítés van: környezetbarát, mert ülepítő rendszeren megy keresztül és újra felhasználásra kerül, 18 C felett ventillátor fújja őket és 22 C felett vízpermetezés van, hát, szar nekik, rohadtul ki vannak használva, tényleg. Azért a napi, termeléstől függően 15-60 liter tejért, amiért be kell fáradniuk napi 3x a fejőházba.
Rólam csak annyit, hogy igyekszem magyar termelésű és előállítású (lehetőleg környékbeli, kistermelői) alapanyagokat élelmiszereket és cikkeket vásárolni, környezetbarát anyagokat használni. Parasztházunkat most újítjuk fel, költözünk vidékre. A társadalomnak pedig hasznos, tájékozott emberekre van szüksége. Egy riporter nem szakember és eléggé ki tudják sarkítani a tényeket a nem hozzáértők, pedig el is hiszik. Szerintem a tejelő marhák jobb minőségű egészségesebb takarmányt kapnak, mint amit a mi tokunkon kívánnak lenyomni....
A Monsantonak vannak itthon is zaccos dolgai, 2 éve ők keverték be a hazai termesztésbe a génkezelt vetőmagot, ezeket a táblákat meg kellett semmisíteni.
A helyzet az, hogy ezt a bolygót olyan lények irányítják, akik jóval intelligensebbek az embereknél, viszont kiiktatták belőlük az empátiáért felelős géneket, így aztán nem okoz gondot nekik akár egy tollvonással kiirtani pármillió embert, ill. hazugságokat terjeszteni bármiről, amit a szánkba veszünk.
Ezt csak most olvastam. Ezt tényleg komolyan gondolod?
Ugye, milyen hihetetlennek tűnik? Ha érdekel, az itt adott válaszaimban bővebben kifejtem, hogy kikre gondolok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__ufo-eszlelesek__4328.. (8-as és 26-os hsz.)
Természetesen nem kell elhinni, elgondolkodni rajta meg végképp nem érdemes, a lényeg, hogy a marháitok csíramentes homokban feküdve kapják az optimálisan kiszámolt takarmányadagot.
A professzor válaszára én is kíváncsi vagyok. (Na de hogy lett az élettan-kórélettan tanárból élettan-professzor?) Bár, hogy őszinte legyek, akkor se befolyásolna a véleménye, ha tényleg professzor lenne*, és hasznosnak minősítené a tejivást. Ugyanis, ha őt is erre tanították az egyetemen, akkor hogyan állíthatna mást? Hiszen az állásával játszik. Van is egy ehhez kapcsolódó történetem:
Egy dietetikus ismerősöm mesélte, hogy az egyik évfolyamtársa a mesterséges édesítők káros hatásairól írta a diplomamunkáját, és ezzel kapcsolatban fél évig kísérletezett rágcsálókon. Egy olyan (B betűs) italport adott nekik, amiben a három legveszélyesebb mesterséges édesítő van: aszpartám, aceszulfám-K és nátrium-ciklamát. Nos, a rágcsálók pár héten belül vagy elpusztultak, vagy amelyik nem, az rákos lett. Aztán a határidők vége felé hirtelen közölték vele, hogy erről nem írhat. Maradt pár napja, hogy találjon ki és írjon egy teljesen más témáról. Higgyétek el, ezek a népirtó férgek ott vannak az oktatásban is, és ahol lehet, mindenhol keresztbe tesznek annak, aki jót akar az emberiségnek. Minden fontos dolog a kezükben van: az élelmiszeripar, egészségügy, oktatás, bank- és pénzrendszer, energiaipar, stb.
( [link]
* Egy kis ízelítő arról, hogy mennyire lehet hinni a tudósoknak pl. a globális felmelegedés témájában. Már évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy az is egy hatalmas átverés:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!