Szoptatás alatt meddig nem javasolt tejet, tejtermékeket fogyasztani?
Nekem ilyet nem mondott se a gyerekorvos se a védőnő. Már a kórházban a szülés utáni első nap is tejeskávét vagy kakaót kaptam reggelire és uzsonnára. Mióta itthon vagyok minden nap iszom egy nagy bögre "bolti tejet".De volt amikor házitejet ittam, persze felforralva. Semmi jele hogy bármi baja lenne a babámnak. És ez már 4 hónapja megy.
Igaz nálunk nincs tejérzékeny a családban.
Az allergia miatt valóban az egész szoptatás ideje alatt érdemes 'kevesebb' tejterméket fogyasztani. Figyeld a babád, ha nem fáj a hasa, nem lesz kiütéses, stb., akkor nyugodtan emelheted az adagot.
Egyébként felvágottakat eszel? Csak mert azok nagyrésze is tartalmaz tejport. És még rengeteg minden, pl. kifli, péksütemények. Vagyis zéró tej vagy csak a kimondott tejtermékeket kerülöd?
Én imádom tejet, tejtermékeket, egyik gyereknél sem hagytam el.
Nem is modta senki, hogy kellene ,főleg nem a gyerekorvos.
Ez az egész "szinte semmit ne együnk, már túlzás"
én még 1 pohár tejet sem tudtam inni, semmi tejterméket sem ehettem, mert nagyon pocifájós volt a kicsim.:( pedig imádom én is, minden formáját.
Amúgy nem laktózérzékeny a kislányom, de nekem a védődő is, meg a doki is mondta ezt a visszafogott tejtermékfogyasztás dolgot.
Erre most láttam a tévében egy riportot az allergénekkel kapcsolatban. A doki szerint sokkal nagyobb esélye van a gyereknek ételallergiás lenni, ha az anyatejjel együtt nem kapta meg a szükséges allergéneket. Hiszen az anyatejjel együtt nem erősek, a szervezete hozzászokik és utána már ha ő maga eszi, nem lesz rá allergiás. Hát pontosan nem ezt mondta, de ez volt a lényeg. Szerintem igaza van.
Természetesen, ha már kimutatható a babádnál, hogy attól van baja, akkor ne idd!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!