Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg van, aki "programozott...

Tényleg van, aki "programozottan" szoptat? Pl 3-4 òránként teszi fel a picit, függetlenül attòl, éhes-e a kicsi?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 14:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
33%

19-nek

Te mindíg csak a síráskor tudtad hogy éhes? Az már nem késői jel hanem az evésidő elmúlásának reklamálása

2013. ápr. 6. 21:45
 22/46 xStefix ***** válasza:
74%

Én is kipróbáltam mindkét módszert, és az időhöz kötésre nekem is kis híján ráment a tejem. Az igény szerintivel viszont sikerült sokáig szoptatnom, illetve a kicsit már mindenféle kiegészítés nélkül is.

Az anyukák többsége, én úgy tapasztalom, hasonlóan jár a két módszerrel.

2013. ápr. 6. 21:52
 23/46 anonim ***** válasza:
A 6 hetes és 3hónapos növekedési ugrásokat nehezen tudom elképzelni úgy hogy átalussza az éjszakát. Az én babám 2 óránként szopizott este. És nem esett nehezemre.
2013. ápr. 6. 22:29
 24/46 anonim ***** válasza:
24%
22-es ezért mondtam hogy kinek ez, kinek meg amaz válik be. Nekem az igény szerintire ment volna rá mint írtam is, mert szédültem a fáradtságtól már... és ha fáradt, keveset alszik az ember az nem kedvez a tejtermelésnek sem... a kisfiam amint elvettem a cicit ordított, a melleim már ki voltak teljesen készülve, elegem volt a folyamatos szoptatásból, hogy nyugodtan wc-re nem bírtam kimenni... utána amikor mondta a védőnő hogy akkor próbáljuk meg 3 óránként a cicit, akkor az azzal telt a köztes 2 és fél óra hogy a fiam sírt a kezemben.... ez így ment 1 héten keresztl, utána megszokta a rendet én kipihentebb voltam, így több tejem lett és ő is jól bírt lakni :) volt olyan hogy egy étkezésre 170-et evett 3 hónapos korában :)
2013. ápr. 6. 22:57
 25/46 anonim ***** válasza:
9%
ja és nappal 3-szor aludt kb 15-20 percet.....
2013. ápr. 6. 23:08
 26/46 anonim ***** válasza:
43%

Azt vázolja már fel valaki, hogy hogy megy a NEM igény szerinti szoptatás:)

Ha még nem éhes: beletukmálod a melled hogy itt az idő?

Ha már éhes de még nincs itt az idő: állsz fölötte stopperral, hogy nem nem, még nem telt le a 3-4 óra:) esetleg becsukod az ajtót hogy ne halld a sírását.

Vagy hogy?

2013. ápr. 7. 09:16
 27/46 anonim ***** válasza:
49%

Köszönöm hogy le lettem pontozva! Azt mondd már meg te nagyokos aki így lepontozott hogy mit csináltál volna az én helyemben. Igen, az az 1 hét amíg átálltunk kutya nehéz volt, de utána nem volt gond, sokkal nyugodtabb volt ő is, én is, és hidd el hogy tuti nem volt éhes két etetés között. Nyilván nem percre pontosan tartja be az ember 3 órát...

Egyébként pedig mindig mértem hogy mennyit eszik, nem volt éhes nagyokos! Ez a súlyából is látszott... 6 hónaposan a szegény éhező gyerekem 9 kg volt. :D

2013. ápr. 7. 10:25
 28/46 anonim ***** válasza:
32%

De biztos éhezett szegényke...

Már rég nem tudtam volna szoptatni ha igény szerint folytatjuk továbbra is! Most álltunk egyébként át arra hogy napi 3 cicizésből csak egyszer kap, és ez is rettentően megviseli, de már másfél éves.... tán most is szerinted oda kéne adni neki amikor csak kéri? Hidd el Ő olysan szinten cicifüggő, hogy ha picikét felébred éjszaka félálomban az első szava hogy cici.... ha valami rossz történik vele (elesik, megüti magát) az első szava hogy cici. És picinek is ilyen szinten függő volt. Szó szerint a nap nagy részét a mellemen töltötte amíg igény szerint szoptattam és szó szerint egy nyugodt wc-zésem nem volt, akkor gondolkod mennyi idő jutott a főzésre takarításra..... este amikor elaludt akkor csináltam ezeket. Muszáj volt változtatni! Te mit csináltál volna ebben az esetben nagyokos! Neked már rég nem lenne tejed a helyemben!

2013. ápr. 7. 10:31
 29/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a vàlaszokat! Mindenkit felpontoztam, mivel véleményeket vártam, mindenkinek más válik be:) szerencsémre nálunk van rendszer, de magától alakult ki, a picur cumival is megnyugszik legtöbbször:) mivel én csinálom a hàzimunkát, főzök is több emberre (nem vagyok hajlandó senkinek átadni a munkát:)), nem mindig tudok azonnal ugrani, ha éhes a bütyök, de többnyire megoldom, nálam az a legfontosabb:) hála égnek ő nem cicifüggő, tudok mellette élni:))
2013. ápr. 7. 11:38
 30/46 anonim ***** válasza:
43%
Gondoltam kérdező hogy nem Te voltál aki lepontozott. Nem értem az olyan szülőket akik szerint csak és kizárólag az az egyetlen helyes út amit ők csinálnak, és ha vki másképp csinálja akkor már repül is a piros kéz. Szánalmas ez a viselkedés!
2013. ápr. 7. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!