Tényleg van, aki "programozottan" szoptat? Pl 3-4 òránként teszi fel a picit, függetlenül attòl, éhes-e a kicsi?
Hogy lehet függetlenül attól, hogy éhes e a kicsi?
Én az elején 3 óránként szopiztattam, majd áttért/ünk a 4 órára. De ez nem azt jelenti, hogy ha pl fél órával hamarabb megéhezik, akkor hagyom fél órát kétségbeesetten üvölteni.
Nem hiszem, hogy sok olyan anyuka lenne, aki "gépesítve" szoptat és nincs szíve meg füle.
Régen mindenki programozottan szoptatott. Persze nem percre pontosan. S hidd el jobb volt!!!!
Sok minden miatt. A nagy gyerekeimet én is így szoptattam 20 éve. A kicsit az új módszer szerint. Hát ha mégegyszer kezdhetném biztos nem szoptatnék így! Csak kb. 3-4 óránként.
Én pont így vagyok. Igaz ikrekkel. (van 2 nagyobb is). De nálunk ha az egyik sír, (3-4 órákat tartják), akkor előszőr megetetm őt, majd azt is, amelyik még alszik, mert különban egybefolynának az etetések. Ettől semmi baja sem lesz a gyereknek.
Nem baj az, ha valaki 3-4 óránként szoptat. Egy jól evő, átlagos csecsemő úgyis 3-4 óránként éhezik meg. Mi ebben a furcsa?
Azok közül szoptatnak így néhányan, akik csak evésre adják a mellet.
Bár egy újszülöttnek ez nagyon kemény dolog, mert ők még olyan piciket szopiznak, hogy jóval hamarabb megéheznek. Egy nagyobb, ügyesen szopizó baba már lehet, hogy kibírja 3-4 óráig is. De akkor ő csak eszik, amikor szopizik.
Akiket igény szerint és kizárólag szoptatnak, ők sokszor ennél gyakrabban szopiznak, főleg, ha cicimumusok. Ők nemcsak esznek, hanem meg is nyugszanak a szopival; erre pedig nem csak 3-4 óránként lehet szüksége egy babának. Sőt, ezt nem is nagyon lehet ill. nem nagyon érdemes ilyen módon direkt "programozni". ;)
Egy, nem mindenkinek van ikre. Kettő, az ikrek sem bírnak ki rögtön a születésüktől kezdve 3-4 órát. Vagy ha mégis, akkor ők a ritka kivételek, de biztosan nem az átlag.
Három, a szoptatás nemcsak etetést jelent. Mint írtam, sokan nem így kezelik az egészet, de a dolog természeténél fogva ez akkor is így van.
Az én fiam is normális, átlagos gyerek, de jópár hónapig nem bírt ki 3 órát szopi nélkül, max. éjszaka. Azért, mert én nemcsak evésre szoptatom.
De ez nem előírás, mindenki máshogyan csinálja. Csak mondjuk nagy különbség lehet a módszerek eredményességében.
Anyám 3 óránként szoptatott, mert azt mondták régen. Aztán el kezdett apadni a tej, kihúzta 4 órát hogy majd telik, aztán elapadt...
Az anyatej a legjobban megemészthető táplálék, fél- 1 óra alatt kiürül a gyomorból, a tápszer tovább bent marad.
A baba akkor egyen és annyit amennyit szeretne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!