Hogy tudom apasztani a tejemet?
Na az aki leírja kereslet-kínálat dolgot, az tuti nem érezte ezt amit mi:-) Ugyanebben a cipőben járok pár napja kiírtam én is ezt....csak én öntöm a lefolyóba. Akartam én a kereslet-kínálatot, mint a nagykönyvben (ja 3. gyerekem tapaszalt vagyok e témában, mindegyikkel rengeteg tejem volt) szerettem volna csinálni, gondoltam most nem fejek, csak etetek, na mi lett a vége mell gyulladás...még mindig csomós, láz, fájdalom, nem kívánom senkinek. Tudom miről beszélsz, egyszerűen muszáj fejni, nincs mit tenni éjjel is, alszom közben, ma a 7 órai szopi után elblicceltem, igazából a szopira sem nagyon emlékszem, mert olyan fáradt vagyok, félálomban megy minden éjjel. Na a kihagyott fejés után kő kemény csomós lett megint mire felébredtem. Meg ez is, h egy etetés egy mell, hogy bírná ki 6 órát a másik mire sorra kerül???
Egyszerűen nem tudom hogy kellene csinálni, ha kicsit fejek azzal semmire nem megyek, mert ugyanúgy feltelik, ki kell fejnem ami benne van attól könnyebbülök csak meg. Ha megtudod a megoldást várom, mert ettől készülök ki, h fejnem kell állandóan. Ja, 3 hetes a kisfiam.
"Sorstárs", szerintem ez megérne egy rákérdezést egy tanácsadónál! Nem jó az sem, ha sokkal több tejet termelsz, mint amire szükség van, mert az "időrabláson" túl a szervezetedet is kimeríti, ha folyamatosan ennyit kell legyártania...
Kérdező, ha eddig sokat fejtél, akkor a 3 nap még nem biztos, hogy elég. Szerintem várj 1-2 hetet és ha akkor sem érzel javulást, akkor számodra is tanácsadót javaslok. Dorka jól összefoglalta, hogy hogyan érdemes próbálkozni. :)
A picim még éjjel is szopizik, szóval nem lenne ezzel baj.
Azért fejtem ennyit, mert nem tudtam/tudom máshogy csinálni. (Lehet ez családi vonás unokatestvérem 4 évem keresztül adott tejet, 2 gyerekével, már az első hetekban fél-1 litert fejt)
Igény szerint szoptatok, és hallottam már ezerszer a kereset- kínálat elvről. Próbáltam kicsit húzni az időt, és csak picit fejni, a lett a vége, hogy 2 nap alatt mellgyulladásom lett.
Szóval, ami elméletileg igaz, nálam nem valósul meg. Múltkor kíváncsiságból megnéztem, szoptatás közben a másik mellemhez raktam egy tejgyűjtő poharat, úgy, hogy hozzá sem értem, 30 mili folyt, csöpögött ki csak úgy.
Egyébként érdekesnek tartom, hogy sokan ne tudnak szoptatni, nálam meg ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!