Mennyit ártok a babának, ha nem tud majd minden nap szopizni?
Úgy alakult, hogy egyedül maradtam a picivel, mert apuka 3 év együttlét után úgy gondolta, neki ez nem megy és elment.
A pici nem született még meg, de már most tudom előre, hogy biztosan lesz egy munkám, amit a szüleim ismerőse intéztek nekem. Egyik héten 3, másik héten 4 napot kell dolgozni majd és sajnos 9-23 óráig.
Nincs választásom, mert ez a pénz elég lesz majd arra, hogy mindent megadjak neki, de vajon mennyit ártok ezzel a babának, mit tudok csinálni? nem szeretnék tápszert adni neki amíg nem muszáj, de mit tehetek? Lefejhetem előre, de van abban igazság, hogy ha nem szopizik rendszeresen, akkor elapadhat a tejem?
Mit tehetnék, hogy a tejem se apadjon el, a babának is jó legyen és hogy a munkát is el tudjam végezni?

Mindenképp fejned kéne 3 óránként hogy ne apadjon el a tejed.
Bár ha ennyit dolgozol,nem biztos h elfogadja a cicit a babád,majd mindig üvegböl fogja inni.
Nem hiszem h a szüleid ismerősei normálisak h ilyen munkát intéznak,még egy gyárban is van állandó délelöttös 8!! órás műszak,nem pedig 14!!
Ez baromi sok,de te tudod.Elötte nem dolgoztál?vagy nincs is MOST munkahelyed h TGYÁS-t és GYED-et kapj?mert az azért nem egy alacsony összeg lenne.
Szüleiddel élsz?mert akkor szerintem ha velük vagy,nem kéne dolgoznod,segitenének,ha meg nem velük élsz,nem tudsz visszamenni hozzájuk?én inkább ezt választanám mint h másra bizzam a gyerekem.Hol lesz addig a baba mig dolgozol?bölcsibe bizonyos kortol lehet adni,a bébiszitter elég drága,elmegy rá a kereseted.

Fejés. De szerezz be egy elektromos mellszívót, hogy ne őszülj bele.
Van egy barátnőm, aki másfél éves koráig lefejt tejjel táplálta a kicsikéjét (vagyis éjszaka és hajnalban hajlandó volt szopni, de annyi :()
Úgyhogy ilyen is van!
Szedhetsz majd homeoopátiás készítményeket, vannak jó szoptatós teák, szerintem menni fog :)
Őszintén sajnálom, ami történt, remélem észhez tér majd apuka :S
Kedves első, szerinted majd felvesznek bárhova is egy 2 hónapos baba mellett úgy, hogy nem jelentenek be? mert ugye kapom a gyest, meg a családit, maximum 4 órás munkát vállalhatok majd.
én is tudom hogy ez nem lesz egyszerű így, de abból a pénzből amit keresni fogok, bőven el tudok költözni albérletbe, és bőven marad a babára is, a gyes+családi+gyerektartásból pedig végképp marad mindenre, talán még spórolni is fogok tudni.
hazaköltöztem a szüleimhez, ahol már így is 4en laknak.
2 hugom, anyukám, apukám. másfél szoba a lakás, plusz kutya és tengeri malac.
ha akarnám se tudnék itt lenni, egyszerűen nincs hely és nem is tenném ki őket ennek.
én mondtam az apukának, hogy amíg én dolgozok, addig vele lesz a baba, nála. (ő is most a szüleinél lakik)
azt mondta hogy természetes.
nem hiszem, hogy észhez fog térni, van két gyereke régről, és azt mondta ha megszületik a baba, velük nem tud majd annyit lenni, és hogy nem akarja ezt.
köszönöm,akkor szerzek mellszívót :)
remélem minden rendben lesz.

De akkor az apuka nem dolgozik h válllani tudja?
nem kapsz tgyást?nem volt munkahelyed?
csak sajnálni tudlak,bár nem tudom hogy fogod megoldani hogy 3 óránként fejj,mert az se 10 perces művelet.Nem bírálni akarlak,csak megirom h én addig nem vállaltam babát mig nem volt olyan munkahelyem ahol határozatlan időre bejelentettek,és dolgoztam annyit hogy meglegyen a kellő biztosítási napom hogy gyed-re és tgyásra jogosult legyek,ha esetleg ilyen helyzetbe kerülök akkor ne csak gyest kapjak,hanem valamilyen szintem el tudjam tartani magunkat.
apuka havi 8 napot dolgozik és úgy keres, mint aki minden nap 12 órázik. a munkahelyemmel kapcsolatban egyszerűen nem tudtam mit tenni, már másfél éve dolgoztam a cégnél, amikor múlt hónapban felszámolták az egészet, mert csődbe ment. nem csak nekem szűnt meg a munkahelyem, még 14 másik embernek.
akkor még nem is tudtam, hogy jön a baba.
de ha már itt van, nem is gondoltam arra a lehetőségre, hogy elvetessem.

A lefejt tej is ugyanolyan jó neki, és még az se biztos hogy rászokik így a cumisüvegre. De tényleg jobban jársz ha elektromos mellszívót veszel:)
De ha minden kötél szakad, az se lesz tragédia, ha tápszert fog kapni.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem az volt a kérdés, hogy visszamenjen-e dolgozni...)

Gondolod, a munkahelyeden lesz időd 3 óránként fejni??
Mert az nem 10 perc.
szerintem így hamar el fog sajnos apadni a tejed.
De ha pozitívan gondolkozunk, sok baba felnőtt már kizárólag tápszeren és egészséges.
Ha létszükség, hogy dolgozz, akkor sajnos ezt el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!