Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit ártok a babának, ha...

Mennyit ártok a babának, ha nem tud majd minden nap szopizni?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy egyedül maradtam a picivel, mert apuka 3 év együttlét után úgy gondolta, neki ez nem megy és elment.

A pici nem született még meg, de már most tudom előre, hogy biztosan lesz egy munkám, amit a szüleim ismerőse intéztek nekem. Egyik héten 3, másik héten 4 napot kell dolgozni majd és sajnos 9-23 óráig.

Nincs választásom, mert ez a pénz elég lesz majd arra, hogy mindent megadjak neki, de vajon mennyit ártok ezzel a babának, mit tudok csinálni? nem szeretnék tápszert adni neki amíg nem muszáj, de mit tehetek? Lefejhetem előre, de van abban igazság, hogy ha nem szopizik rendszeresen, akkor elapadhat a tejem?

Mit tehetnék, hogy a tejem se apadjon el, a babának is jó legyen és hogy a munkát is el tudjam végezni?

2013. márc. 14. 09:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%

Mindenképp fejned kéne 3 óránként hogy ne apadjon el a tejed.

Bár ha ennyit dolgozol,nem biztos h elfogadja a cicit a babád,majd mindig üvegböl fogja inni.

Nem hiszem h a szüleid ismerősei normálisak h ilyen munkát intéznak,még egy gyárban is van állandó délelöttös 8!! órás műszak,nem pedig 14!!

Ez baromi sok,de te tudod.Elötte nem dolgoztál?vagy nincs is MOST munkahelyed h TGYÁS-t és GYED-et kapj?mert az azért nem egy alacsony összeg lenne.

Szüleiddel élsz?mert akkor szerintem ha velük vagy,nem kéne dolgoznod,segitenének,ha meg nem velük élsz,nem tudsz visszamenni hozzájuk?én inkább ezt választanám mint h másra bizzam a gyerekem.Hol lesz addig a baba mig dolgozol?bölcsibe bizonyos kortol lehet adni,a bébiszitter elég drága,elmegy rá a kereseted.

2013. márc. 14. 09:58
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Fejés. De szerezz be egy elektromos mellszívót, hogy ne őszülj bele.

Van egy barátnőm, aki másfél éves koráig lefejt tejjel táplálta a kicsikéjét (vagyis éjszaka és hajnalban hajlandó volt szopni, de annyi :()

Úgyhogy ilyen is van!

Szedhetsz majd homeoopátiás készítményeket, vannak jó szoptatós teák, szerintem menni fog :)

Őszintén sajnálom, ami történt, remélem észhez tér majd apuka :S

2013. márc. 14. 09:58
 3/19 A kérdező kommentje:

Kedves első, szerinted majd felvesznek bárhova is egy 2 hónapos baba mellett úgy, hogy nem jelentenek be? mert ugye kapom a gyest, meg a családit, maximum 4 órás munkát vállalhatok majd.

én is tudom hogy ez nem lesz egyszerű így, de abból a pénzből amit keresni fogok, bőven el tudok költözni albérletbe, és bőven marad a babára is, a gyes+családi+gyerektartásból pedig végképp marad mindenre, talán még spórolni is fogok tudni.

hazaköltöztem a szüleimhez, ahol már így is 4en laknak.

2 hugom, anyukám, apukám. másfél szoba a lakás, plusz kutya és tengeri malac.

ha akarnám se tudnék itt lenni, egyszerűen nincs hely és nem is tenném ki őket ennek.

2013. márc. 14. 10:07
 4/19 A kérdező kommentje:

én mondtam az apukának, hogy amíg én dolgozok, addig vele lesz a baba, nála. (ő is most a szüleinél lakik)

azt mondta hogy természetes.

nem hiszem, hogy észhez fog térni, van két gyereke régről, és azt mondta ha megszületik a baba, velük nem tud majd annyit lenni, és hogy nem akarja ezt.

2013. márc. 14. 10:09
 5/19 A kérdező kommentje:

köszönöm,akkor szerzek mellszívót :)

remélem minden rendben lesz.

2013. márc. 14. 10:12
 6/19 anonim ***** válasza:
49%

De akkor az apuka nem dolgozik h válllani tudja?

nem kapsz tgyást?nem volt munkahelyed?

csak sajnálni tudlak,bár nem tudom hogy fogod megoldani hogy 3 óránként fejj,mert az se 10 perces művelet.Nem bírálni akarlak,csak megirom h én addig nem vállaltam babát mig nem volt olyan munkahelyem ahol határozatlan időre bejelentettek,és dolgoztam annyit hogy meglegyen a kellő biztosítási napom hogy gyed-re és tgyásra jogosult legyek,ha esetleg ilyen helyzetbe kerülök akkor ne csak gyest kapjak,hanem valamilyen szintem el tudjam tartani magunkat.

2013. márc. 14. 10:18
 7/19 A kérdező kommentje:

apuka havi 8 napot dolgozik és úgy keres, mint aki minden nap 12 órázik. a munkahelyemmel kapcsolatban egyszerűen nem tudtam mit tenni, már másfél éve dolgoztam a cégnél, amikor múlt hónapban felszámolták az egészet, mert csődbe ment. nem csak nekem szűnt meg a munkahelyem, még 14 másik embernek.

akkor még nem is tudtam, hogy jön a baba.

de ha már itt van, nem is gondoltam arra a lehetőségre, hogy elvetessem.

2013. márc. 14. 10:22
 8/19 anonim ***** válasza:
Persze,megértelek,de akkor meg járj utána,mi a teendő ilyen esetben,nincs-e valami kiskapu arra hogy mégis megkapd a juttatásokat?amugy meg mindenképp kapsz álláskeresésit most,azt használd ki.Ismerős nincs aki be tudna jelenteni hogy tgyásra éa gyed-re jogosult legyél?(csak emiatt)apukátol meg gyerewktartást is fogsz kapni(bíróság megítéli,bár ha nem vagytok összeházasodva akkor mindenképp kell apasági nyilatkozat.)
2013. márc. 14. 10:44
 9/19 anonim ***** válasza:

A lefejt tej is ugyanolyan jó neki, és még az se biztos hogy rászokik így a cumisüvegre. De tényleg jobban jársz ha elektromos mellszívót veszel:)

De ha minden kötél szakad, az se lesz tragédia, ha tápszert fog kapni.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem az volt a kérdés, hogy visszamenjen-e dolgozni...)

2013. márc. 14. 11:32
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

Gondolod, a munkahelyeden lesz időd 3 óránként fejni??

Mert az nem 10 perc.

szerintem így hamar el fog sajnos apadni a tejed.

De ha pozitívan gondolkozunk, sok baba felnőtt már kizárólag tápszeren és egészséges.

Ha létszükség, hogy dolgozz, akkor sajnos ezt el kell fogadni.

2013. márc. 14. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!