Egy hetes babának mennyit kell szopizni, hogy hízzon is?

Amennyit szeretne :)
Én nem értek egyet a mérlegeléssel, mert pl jön egy kicsit nagyobb adak kaki, aztán már kétségbe is lehet esni, vagy éppen csak szomjas volt, és 10 grammot evett, vagy elmocorogta a mérést. Aztán első lányomnak pl kicsi volt a gyomra. Két hónaposan is 50 grammot szopizott egy evésre...hát mit mondjak a falat kapartam az idegtől. Aztán a gyerekorvos mondta, hogy vágjam ki a mérleget a kukába, mert így csak magamat fogom kicsinálni, mert a baba jól van, szépen hízik( egy kilót hízott havonta az elején ), innentől fogva meg kit érdekel, hogy egy evésre mennyit eszik.Megfogadtam a tanácsát, megnyugodtam, végül három évig szopizott a lányom, igaz akkor már csak este elalváshoz, de soha nem volt gond a fejlődésével, egyszer sem esett vissza a súlya.
Köszönöm a választ. És kb minimum hányszor szopjon ennyit egy nap?
Nálunk még olyan káosz van, hogy örülök, ha 6x-7x sikerül összehoznunk...
Most is fejés közben próbálom idepötyögni a kérdést :-)
Azért is mérem, mert most 8 napos, sárga, alszik, nem akar sokszor szopizni a kómától, és eddig még csak fogyott... 10-30 között szopizott, az én tejem is már kezdett fogyni, ebben segített egy tejláz is három napja.
Tegnap már megvolt az átlag 50, 6X, azaz napi kb 300.
Csak ahogy hallom a dokiktól, úgy veszem ki, hogy 8x kéne 50-60... Ez igaz? Mert nekem ez lehetetlennek tűnik :-(

Minél többször próbáld cicire tenni. Előbb múlik a sárgaság, attól aluszékonyak. Ha kicsit éberebb, már megpróbálhatod ciciztetni, ne nézd az órát, mert tejed is annál több lesz, minél gyakrabban van cicin a baba. Elég változó hogy menyit eszik egy baba, függ a nemétől, a korától, és a napszaktól, évszaktól is. Nyáron pl gyakrabban kérik, viszont kevesebbet szopiznak egy alkalomkor. 6-7 szopit mondanak egy napra, de ezt ők úgy értik, hogy az éjjelit nem számolják bele. Ha azt veszed alapul, a kórházak nagy többségében három óránként szopiznak a babák, reggel 7-től este tízig, akkor van az utolsó szopi. Ez hat alkalom naponta, viszont éjjel cukros vizet adnak a babáknak. Éjjel is van szopi, kb kettő, az összesen 7-9 szopi egy nap, és ez még mindíg az elavult három óránkénti szopizással jön össze. Három hetes a lányom, ő három négy órákat kibír egy szopival, DE ezt max háromszor egymás után bírja ki, utána van hogy óránként kéri a cicit. Ha aluszékony a baba, mert sárga, akkor meg kell próbálnod felébreszteni legalább két-három óránként, hogy a tejed is beinduljon, és ő is előbb túl legyen ezen.
Amúgy ha van pisi, kaki a pelusban, akkor nagy baj nincs :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!