Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy hetes babának mennyit...

Egy hetes babának mennyit kell szopizni, hogy hízzon is?

Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 08:00
 1/10 anonim ***** válasza:
kb. 30-40 ml-t. de vigyázz, napokon belül 60-at és így tovább... figyeld a jelzéseit. kb. 10 nopos korára kell elérnie a születési súlyát. ha ez meg van, akkor elég neki a tej
2011. jún. 3. 08:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Amennyit szeretne :)

Én nem értek egyet a mérlegeléssel, mert pl jön egy kicsit nagyobb adak kaki, aztán már kétségbe is lehet esni, vagy éppen csak szomjas volt, és 10 grammot evett, vagy elmocorogta a mérést. Aztán első lányomnak pl kicsi volt a gyomra. Két hónaposan is 50 grammot szopizott egy evésre...hát mit mondjak a falat kapartam az idegtől. Aztán a gyerekorvos mondta, hogy vágjam ki a mérleget a kukába, mert így csak magamat fogom kicsinálni, mert a baba jól van, szépen hízik( egy kilót hízott havonta az elején ), innentől fogva meg kit érdekel, hogy egy evésre mennyit eszik.Megfogadtam a tanácsát, megnyugodtam, végül három évig szopizott a lányom, igaz akkor már csak este elalváshoz, de soha nem volt gond a fejlődésével, egyszer sem esett vissza a súlya.

2011. jún. 3. 08:41
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. És kb minimum hányszor szopjon ennyit egy nap?

Nálunk még olyan káosz van, hogy örülök, ha 6x-7x sikerül összehoznunk...

Most is fejés közben próbálom idepötyögni a kérdést :-)

2011. jún. 3. 08:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is! Még muszáj mérlegeznem, mert nincs még viszonyításhoz elég időm, és tapasztalatom, de tuti hogy ki fogom vágni hamar!
2011. jún. 3. 08:45
 5/10 A kérdező kommentje:

Azért is mérem, mert most 8 napos, sárga, alszik, nem akar sokszor szopizni a kómától, és eddig még csak fogyott... 10-30 között szopizott, az én tejem is már kezdett fogyni, ebben segített egy tejláz is három napja.

Tegnap már megvolt az átlag 50, 6X, azaz napi kb 300.

Csak ahogy hallom a dokiktól, úgy veszem ki, hogy 8x kéne 50-60... Ez igaz? Mert nekem ez lehetetlennek tűnik :-(

2011. jún. 3. 08:48
 6/10 anonim ***** válasza:
azért mondja a doki, mert a sárgaság annál gyorsabban múlik, minél többet eszik. napi 6-7szer 30 ml elég,(1-2 hónaposan már 5-6 is elég lesz, csak akkor sokkal többet fog egyszerre enni) de ha tud többet is, az nem rossz, hiszen túletetni úgyse tudod. azért aluszékony, mert sárga, de hidd el, hamarosan le se tudod majd állítani :) a súlya is hamarosan megugrik majd. ha van pisi és kaki rendszeresen, akkor eleget evett
2011. jún. 3. 08:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Kakimakija nincs két napja... de erre meg azt mondta az orvos, hogy nem baj egyelőre, van ilyen, de azért én már nagyon várom, hogy produkáljon nekünk egyet :-)
2011. jún. 3. 09:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Minél többször próbáld cicire tenni. Előbb múlik a sárgaság, attól aluszékonyak. Ha kicsit éberebb, már megpróbálhatod ciciztetni, ne nézd az órát, mert tejed is annál több lesz, minél gyakrabban van cicin a baba. Elég változó hogy menyit eszik egy baba, függ a nemétől, a korától, és a napszaktól, évszaktól is. Nyáron pl gyakrabban kérik, viszont kevesebbet szopiznak egy alkalomkor. 6-7 szopit mondanak egy napra, de ezt ők úgy értik, hogy az éjjelit nem számolják bele. Ha azt veszed alapul, a kórházak nagy többségében három óránként szopiznak a babák, reggel 7-től este tízig, akkor van az utolsó szopi. Ez hat alkalom naponta, viszont éjjel cukros vizet adnak a babáknak. Éjjel is van szopi, kb kettő, az összesen 7-9 szopi egy nap, és ez még mindíg az elavult három óránkénti szopizással jön össze. Három hetes a lányom, ő három négy órákat kibír egy szopival, DE ezt max háromszor egymás után bírja ki, utána van hogy óránként kéri a cicit. Ha aluszékony a baba, mert sárga, akkor meg kell próbálnod felébreszteni legalább két-három óránként, hogy a tejed is beinduljon, és ő is előbb túl legyen ezen.

Amúgy ha van pisi, kaki a pelusban, akkor nagy baj nincs :)

2011. jún. 3. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:
ezt nem tudom. hülyeséget nem akarok írni. állítólag széklettel ürül a sárgaság. ha tovább se kakilna, kérdezz rá a gyerekorvosnál még egyszer.
2011. jún. 3. 09:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Kakilt! És eszegetünk is, majd csak rendbe jövünk.
2011. jún. 3. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!