Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kérlek minnél többen írjatok!...

Kérlek minnél többen írjatok! 3 hónapos kislányom alig akar szopiizni, a védőnőnk szerint azért mert nekem meg fog jönni és így más az íze. Veletek volt ilyen hogyan éltétek túl? Van valami praktikátok?

Figyelt kérdés
Cicire teszem eszik majd üvöltve elengedi és sír nagy nehezen elfogadja megint vagy már csak a másikból hajlandó enni. Vagy eszik elengedi mikor vissza tennèm a szájába fintorog rá 30 perc - 1 óra és sírva üvölt... Kérlek írjátok le ti hogyan éltétek ezt túl ?

#Mentsuácio #nem akar cicizni #nem akar szopizni
2013. márc. 12. 08:25
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:

A teát üvegből kapja? Mert akkor máris megvan a fő gyanúsított. Cumizavar-gyanús.

Egyébként, ha teljesen igény szerint szoptatnál, nem lenne szükség semmi egyéb folyadékra. Az anyatej oltja a szomjat, mert 88%-a víz, és az első része nagyon híg. Kifejezetten erre lett "kitalálva". :)

Ráadásul minden, ami nem anyatej, lemossa az emésztőrendszer faláról a jótékony bélbacikat, ami egészségügyi szempontból növeli a kockázatokat... vagyis nemcsak hogy felesleges az itatás, hanem akár szószerint káros is lehet.

Én ezek alapján inkább azt javaslom neked, hogy hagyd el az itatást és próbáld őt tényleg igény szerint szoptatni, akár nagyon gyakran is, ha épp úgy kéri. Hidd el, hogy nem lesz baja, nem fog kiszáradni és az emésztése is jó eséllyel rendeződik.

A cumizavarnak pedig, ha tényleg erről van szó, az első és legfontosabb lépése az üveg elrakása..!

2013. márc. 13. 12:15
 12/12 dorka6 ***** válasza:
Nem írtad, hogy használsz-e cumit, ha igen, szerintem is felmerül a cumizavar lehetősége. De még sok mindent jó lenne tudni, nem volt-e beteg mostanában, nem náthás-e, nem fogzik-e, nincs-e fehér lepedék a nyelven, vagy a száj nyálkahártyán? A tea csökkentheti a szopási kedvet és a gyakoriságot és így a tej apadásnak indulhat. A mellben a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelődik. Gyakori szoptatás biztosan kielégíti az igényét. Szerintem erőltetés nélkül, nagy türelemmel, gyakori mellre tétellel sok bőr kontaktussal néhány nap múlva minden rendbe jön.
2013. márc. 15. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!