Kérlek minnél többen írjatok! 3 hónapos kislányom alig akar szopiizni, a védőnőnk szerint azért mert nekem meg fog jönni és így más az íze. Veletek volt ilyen hogyan éltétek túl? Van valami praktikátok?
próbáltad már üvegből adni neki a lefejt tejet?
Esetleg nem lehet, hogy az a gond, hogy túl kemény a cicid, mikor a szájába teszed? Van olyan baba is, aki csak az egyik mellet fogadja el.
Akkor is ezt csinálja, ha lefejt tejet adsz? Lehet, hogy csak maga a cici nem tetszik neki- nem első ilyen eset lenne.
Ha pedig azért, mert esetleg megváltozott az íze, mert meg fog jönni, ez nehezebb. Enyémnek sosem volt semmi panasza rá, hiába jött a mikulás.
Ezt mióta csinálja? Ha csak 1- 2 napja, akkor ez még változhat. Így is hozzájut elég tejhez, és pár nap után "megszokja", majd neked megjön, elmúlik... Fontos, hogy, ha van tejed, ne akarj neki mást adni, hogy egyen ( ha bele gondolsz, egy felnőtt ember, ha éhes akkor bármit megeszik, még ha utálja is ). Nem könnyű hallgatni, tudom, de hosszútávon ez jobb neki ( egyébként mi a bizonyíték, hogy esetlegesen tápszer után nem üvöltene? próbáltad? ha igen, akkor más miatt is üvölthet... )
Nem alkalmazol semmi olyan eszközt, módszert, ami megzavarhatja őt a szopiban? Cumi, üveg, bimbóvédő, időhöz kötött szoptatás, időhúzás, sírni hagyás? Nem túl erős a tejleadó reflexed, nem kínlódik a sok tejtől? Vagy bármi más, ami esetleg befolyásolhatja őt?
Illetve ebben a korban kezd kinyílni az érdeklődésük a külvilág iránt is, elforognak, nézelődnek, ami miatt eleinte bemérgelhetik magukat, hiszen nem lehet egyszerre enni és játszani is. :)
A visszatérő mesi is okozhat ilyen sztrájkos tüneteket, igen, de a fentiek általában gyakrabban fordulnak elő, ezért kérdeztem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!