Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Valaki adjon 1 jo tippet,...

Valaki adjon 1 jo tippet, tanacsot kerem! A fiam kedden lesz 3 hetes, szoptatom, de nem lakik jol, van, hogy 3 oran at vagy akar tobb ideig is szopizik, Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mit tegyek, hogy hamar jol lakjon es ne kelljen annyi ideig tartanom mert igy mint ketten belefaradunk, csaszaroztak es nem kellemes! Van mikor bele is alszik es aztan nem meg kell neki, de mihelyt az agyba teszem megebred es koveteli, ez igy megy egesz nap , mig vegul adok neki tejport es attol alszik! hogyan szoptassak jol? Ti voltatok mar ebben a helyzetben? Mit tegyek, hogy ne kelljen annyit szopiznia es hamar jol lakjon, tejem van!

2013. febr. 2. 13:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
És ha üvegből kapná a lefejt tejet?lehet nem tud elég hatékonyan ciciböl enni.Van amugy elég tejed?Ha evés után cumit adsz neki akkor is ébred?Lehet csak komfortcicizik...
2013. febr. 2. 13:10
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is azt hittem van tejem, mert ha megnyomtam a mellem spriccelt! Ugyan úgy cicizett a lányom mint a tiéd, az egész nap egy nagy szoptatás volt!

Na aztán kiváncsi voltam menny van 1 ciciben, hát mikor elkezdtem fejni, az első 5-10 nyomás utàn nem jött a tej, két ciciből nagy nehezen fél óra alatt fejtem le 40-60 Milit!

Ekkor jöttem rá, éhes a gyerek, kevés a tej!

Minden második etetés volt szopi, közte pedig tápszert adtam.

6 óra alatt lett annyi, hogy 2 ciciből jól lakott. 6 hónapos koráig ment így.

Reggel volt tejem, mivel éjjel tápszert kapott, reggeli szopi el volt hogy 100 mili is volt a 2 ben, majd délelőtt tápszer, délután cici, este tápszer meg cici, éjjel tápszer.

Fejd le, és meglátod mennyi tejed van!!!

Egyébként meg 1 óra cicizés után adj neki cumit, majd ringasd el, és tedd a kiságyba aludni.

3 óránként keltsd enni, mert lehet sárga, ezért is válaszok cicin, ha még nem múlt el a sárgaság, ez jellemző!!! Ébreszteni kell, hogy egyen, mert kiszárad!

2013. febr. 2. 13:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elfárad benne, sokat kell dolgoznia! Főleg azok után, hogy kiegészíted neki üvegből! Ha van elég tejed, próbáljad meg fejni és üvegből adni neki! De megpróbálhatod, a játszó cumit is, de azért akkor mérjed meg szopi után, hogy mennyit evett!
2013. febr. 2. 13:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Tejem van mert most is csorog , es a kis szaja szelen is jon kifele mikor szopizik, szoval tejben nincsen hiany!:)
2013. febr. 2. 13:21
 5/15 frászkarikaborsó ***** válasza:

2-3 hetesen szokott lenni egy növekedési ugrás amikor pár napig ezt csinálja, utána abba szokta magától hagyni :-) Azért van mert hirtelen több tejre van szüksége és így csinál magának többet illetve szoktatja a saját szervezetét a többletfogyasztáshoz.

Arra figyelj hogy ha nagyon gyakran kér enni akkor ne a másik mellet add neki hanem ugyanazt. Kb 3 óránként lehet váltani a másik mellre, de ha mindig váltasz akkor mindig csak a tej elejét eszi ki, attól lehet éhesebb. Vagy ha az elején nagyon folyik a tejed, akkor azt is megteheted hogy lefejszt 10-20 millit és úgy rakod mellre, akkor kevesebbet kap a híg elejéből és többet a hátsó, sűrű, tápláló tejből.

2013. febr. 2. 14:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Hatha ez a gond:)
2013. febr. 2. 14:28
 7/15 anonim ***** válasza:
amíg kicsi, addig hagyd annyit szopni amennyit akar. ha nagyobb lesz, gyorsabban intézi majd :) próbálj fekve szoptatni, úgy könnyebb lesz neked is.
2013. febr. 2. 17:40
 8/15 A kérdező kommentje:
probaltam ugy is, ugy megtobb idobe telik, es bele is alszik, aztan 3 perc ebren van, 2 percet szopizik 3 at alszik, nem ebred.... kis lusti:D
2013. febr. 2. 17:44
 9/15 anonim ***** válasza:

Én fekve szoptattam és nem kellett tartani,elég nehéz volt császár után egy 4 kilós babával aki 1 hónaposan 5,5 kiló volt :D ezért inkább fekve szoptattam.

A nyelve nincs lenőve?

2013. febr. 2. 20:52
 10/15 A kérdező kommentje:
lenove? az milyen? tapasztalatlan vagyok, elso gyerek, de en ugy latom ,hogy minden oke a nyelvevel, van, hogy ki ki nyujtogatja, de az nm hiszem, hogy rossz lenne:)
2013. febr. 4. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!