Baj, ha 8 hetes babám akár másfél óránként szoptatom?
A védőnő, és a doki szerint legalább 2 órát kéne várnom 2 szoptatás között ( de inkább 3-at)
Én viszont azt látom, hogy gyakrabban megéhezik.
A másik pedig az, hogy a védőnőnk szerint nem lesz semmi baja, ha hagyom kicsit sírni. Tényleg így van? Nem akarom elkapatni sem, de félek, hogy rosszul csinálom
Mért lenne baj? Gondolom a doki és a védőnő nem mai "szakemberek".
Egy ilyen pici babának még nagyon pici a gyomra, nem fér bele egyszerre sok tej, ezért gyakrabban kér enni. Ez majd fog változni a későbbiekben. Egyébként lehet, hogy nem is azért akar cicizni, mert éhes, hanem mert megnyugvásra,testközelségre, vágyik, illetve a szopó reflexét akarja kielégíteni.
Nagyon jól csinálod így, ahogy csinálod! Hallgass az ösztöneidre, azok nem csapnak be.
Illetve, ekkora baba sosem ok nélkül sír, igenis vedd fel nyugodtan, ha sírdogál ( lehet "csak" anyára vágyik, de neki még ez is biológiai szükséglete)
Még valami.
Sajnos régen úgy tanították, hogy szigorúan órához kötve volt csak szabad etetni. És ezt sajnos sok szakember még mindig így látja. Ha mondanak valamit, bólogass hevesen, aztán csináld tovább, ahogy eddig :) vagy ahogy szerinted jó.
Az ekkora babát nem szabad sírni hagyni. Ő még nem hisztizik, ha sír, annak oka van. Nem csinálod rosszul, hiszen a babád igényeit elégíted ki. Most még nem tudod elkapatni, úgyhogy ne aggódj, csináld továbbra is így. Én ugyanígy csináltam annak idején, rengeteget szoptattam, mert az enyémek is igényelték ezt.
Ne foglalkozz se a védőnővel, se mással (mert biztosan lesznek még, akik jobban akarják tudni nálad, hogy mi jó a babádnak:-). Ahogy egy előző válaszoló is írta: bólogass, aztán tedd, ahogy nektek jó.
További jó babázást!
3 honapos a babam es 3 hete orankent szopizik! eloszor azt hittem ez nem normalis sokat olvastam utana. Vegul rajottem, hogy nem erdekel semmi, csak az, hogy mit szeretne a kisfiam. Ha orankent hat orankent szoptatom. Idovel ugyis csokken. Allitolag 6 honapos koraig igeny szerint erdemes szoptatni, barmikor ami keri.
Ezzel megalapozod a koztetek levo kapcsolatot, valamint biztonsag erzetet adsz neki. Szoptasd amikor keri!
Elkapatni nem lehet, majd kesobb. Kesobb kell ranevelni, hogy mit szabad es mit nem.
Én 4 hónapos koráig óránként szoptattam. ;)
Bízz az ösztöneidben és figyeld a babádat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!