Jól van ez így? Vagy változtatnom kellene?
Kisfiam 9 hetes, szoptatom, első babám.
Az esti napirendünk:
fél 7 -7ó között fürdés, utána 22-ig szopik vagy csak rajtam "lóg" és csak utána alszik el, közben néha-néha bekum pár percre, de aztán fel is ébred. Néha felkel fél 6 fele reggel szopizni, utána visszaalszik 9 -fél 10-ig.
Napközben is alszik, jó időben általában kint a babakocsiban.
Kérdésem: változtassak-e a szokáson, este 22ó, fél 11 nincs későn az elalváshoz?
Válaszokat köszönöm!

Nem értem... 7-10 ig a cickódon lóg, és ez jó -e így?
Hát ez mindenkinek a saját tűrőképességétől függ. én biztosan nem hagynám, és nálunk 8 kor alvás van.
FŐleg, hogy többedik gyerek, és nem tehetem meg, hogy órákon át rajtam lógjon, de nem is engedném. Szerintem baromság.
Baromság? Köszönöm az értelmes választ!
Ha elveszem a ciciről, sír mint a fene, mit csinálnék?Üvöltsön órákon keresztül?
Arra lennék kiváncsi, hogy a napközbeni alvás túl sok-e neki és ezért alszik el későn?

az esti szopizás tényleg kicsit hosszú.
nekem az a tippem, hogy csak 'uantkozik' és azért lóg rajtad. próbáld meg kicsit kifárasztani, játsz vele (vagy a párod, és addig van időd egy csomó mindenre)
egyébként az este 11 még változni fog, ha már napközben többet lesz ébren, jobban kifárad, akkor majd hamarabb kidől este :)

Honnan tudjuk, le sem írtad, hogy mennyit alszik nappal, főleg a délutáni alvás lenne érdekes, de nem írod le, így honnan tudjuk, hogy sok-e...annyit írtál:
Napközben is alszik, jó időben általában kint a babakocsiban.
A kérdés, hogy délután, mikor, mennyit alszik.

Ne hallgass senkire, figyeld a babadat. Ha aludni akar hagyd aludni, ha szopizni hagyd szopizni. Szopizas kozben nezd, hogy nyel e meg, ha nem akkor probald lassan levalasztani. Ha mar csak cumizott, akkor eleg volt ennyi neki.
Keruld a forumokat es csak az osztoneidre hallgass! Jol csinalod, azt tedd amit a babad szeretne.
jo babazast :)

Első vagyok, nem azt mondtam, hogy vágd be a kiságyba, és hagyd üvölteni órákon keresztül a sötétben. :)
Hanem azt, hogy ha nem eszik, akkor nem érdemes cicin tartani órákig. Mert így totál kimerülsz, és ettől akár a tejed is elfogyhat, hosszú távon majd a férjed adja be a törölközőt, mert vele nem foglalkozol, stb.
AZért szerintem mindent az ésszerű határok között kellene kezelni.
Sejtem milyen lehet a házaséletetek, ha minden este 11 ig a melleden lóg a gyerek...
Ha megszoptattad add át a babát a férjednek, kezdésnek az is szuper, ha ő foglalkozik vele az egész esti szoptatás helyett.

Ha nappal sokat alszik, akkor lehet, hogy ezért fekszik le későn. De lehet, hogy neki ilyenkor este van egy aktívabb időszaka. Vagy extra anyás ilyenkor. Illetve ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy rendesen elaludjon. Hát Istenkém, ő ilyen baba. :) Amíg ilyen szépen alszik éjjel, szerintem semmi probléma nincsen. (Meg egyébként se biztos, hogy lenne.)
Ha neked ez így nem okoz gondot, akkor nyugodtan maradjon így. Idővel úgyis változni fog a napirend, ahogyan nő és többet lesz fenn (ahogy előttem írták). A férjed meg majd jelzi neked, ha nem jó így neki, nemár idegen emberek mondják meg nektek, mit és mikor csináljatok. :)
Mellesleg minél többet szoptat valaki, annál több teje lesz. A minden esti 3 órás szoptatástól kizárt, hogy valaki elapadjon. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!