Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek a szopizásért még?...

Mit tegyek a szopizásért még? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

3-án született meg a kisfiam. Azóta próbálom őt igény szerint szoptatni. A tejem nagyon kevés, laktoherbet iszom, próbálok nem idegeskedni, rendesen enni-inni. Egyenlőre semmilyen pozitív változást nem tapasztalok, egy nap kb 2-3 alkalommal kap pótlást. Szopi után fejni nem tudok, mert csak cseppek jönnek le.

Ma megveszem a More Milk tablettát is.

Szerintetek mit tehetek? Egyáltalán mire számíthatok?

Mennyi időnként tegyem mellre, ami nem túl sűrű és nem is ritka? A védőnő szerint 1.5 óránál ne sűrűbben, de sok helyen olvasom,hogy akár óránként is.

Ki hogyan csinálja? és hogyan bírja? mennyit alszotok, és hogyan zajlanak az éjszakák?

Várom a tapasztalatokat! előre is köszönöm!

2009. szept. 11. 06:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A fejést nyugodtan folytasd, nem baj, h nem jön belőle. Pont ez a lényege: az üres melled kapja az ingert, hogy hé, nem volt elég a tej, kellene még! Egy-két nap múlva fokozódni fog a termelés. Minden szopi után fejd még egy 5 percig azt a cicit amiből evett, és napi egyszer megpróbálhatod a 7-5-3 fejést. Azaz először fejed 7 percig a balt, aztán 7 percig a jobbat, aztán 5 percig a balt, 5 percig a jobbat, végül 3-3 percet. Persze ha van rengeteg időd, többször is csinálhatod ezt egy nap, de inkább babázzál, hidd el a babád annak jobban örül! :) Sok sikert! Ja, az alkoholmentes sört is megpróbálhatod, és mondják a tojáslevest is.

2009. szept. 11. 08:10
 2/7 anonim ***** válasza:

szia! fontos, hogy ha a moremilket elkezded, a laktoherbet hagyd abba! ezek ugyanis ütik egymást, könnyen az ellenkező hatást válthatod ki. egyébként nekem a moremilk nagyon jó volt, mellette segített még az 50%-os őszilé (a kevesebb nem volt jó).

sok sikert és kitartást!

2009. szept. 11. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem jött be a More milk, inkább a homeós bogyó, sok sok folyadék és sok ciciztetés. Amúgy 6 hetes koráig fejtem.

Naponta lefőzök 3 filterból egy nagy kancsó teát (laktoherbet, Fitolac..) és azt is iszom egész nap, meg mellette mást is.

6 hónapja szoptatok

2009. szept. 11. 09:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alkat kérdése is! Én egyáltalán nem fejtem, igazából azért mert nem sikerült szopi után kifejnem semmit. Hetekig csak kinlódtunk, idegeskedtünk. Aztán egyszer csak besokaltam, és azt mondtam, hogy lesz amennyi lesz, más baba is felnőtt tápszeren. Szóval megnyugodtunk, de ugyanúgy ittam a teát, sok fojadékot, meg mindent. 2 éves koráig szoptattam a kisfiamat. Mindig annyi tej volt, ami neki elég lett. 6 hónapos koráig semmi mást nem kapott. A szomszédom, még a teát sem itta, és rengeteget adott le még a védőnőkhöz is, és a hűtőbe is jutott, pedig tényleg semmit nem tett az ügy érdekében. De sajna van olyan is aki vért izzad és mégsem indul be rendesen. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell megtenni mindent, ennek érdekében, csak azt, hogy túlidegeskedni nem szabad, mert sokkal többet ártasz vele, mint használsz! A lényeg, hogy ne idegeskedj, és próbálj meg minnél többet pihenni!!

Sok sikert, és kitartást!!!!

2009. szept. 11. 09:18
 5/7 xStefix ***** válasza:

Első kérdésem: miből gondolod, hogy kevés a tejed?

Mielőtt tippeket adnánk, először ezt kéne tisztázni, mert lehet, hogy nincs is szó ilyesmiről.

(Nyugodtan szoptass tényleg! igény szerint, tehát ne várd meg a védőnőd által javasolt másfél órát, ha a babád gyakrabban kér tejcsit. Csak arra ügyelj, főleg ha váltott mellből szoptatsz, hogy mindig jól ürüljenek ki a cicik. Újszülöttek esetében ez általában 15-20 perc egy oldalon, ennél hamarabb ne válts mellet.)

2009. szept. 11. 12:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Alkoholmentes sör, és rántott levesek, főzelékek még amik jótékonyan hatnak.
2009. szept. 11. 16:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Urtica urens 5ch + lactoherb tea.Nekem ez vált be.Fejni csak akkor fejtem, amikor nagyon telítődött a cici.

Császárral szültem és 10 nap után kezdett beindúlni a tej!Addig tápszert kapott minden szopi után(éjjel is).

1 hónap is elmúlt, mire fokozatosan elhagytam a tápszert.

A lényeg hogy figyeld a babád igényeit és, ha óránként cicit kér akkor szoptasd meg.Nekem is volt hogy óránként, fél órát a cicin lógott.Az egész nap csak szoptatásból állt.Most 8hós és még szopik.Nem kell a 1,5 órát megvárni.Szoptasd váltott mellből, ha 1 órán belül 2x kéri rakd ugyanarra a mellre.

Próbáld meg a pótlást fokozatosn csökkenteni és inkább rakd gyakrabban mellre, mert így csak csökkenni fog a tejed.(Jól lakik a pótlással és ritkábban kéri a szopit.)

Éjjel is próbáld csak szoptatni, eleinte nagyon fárasztó mert akár 2-3 óránként is kelhetsz, de így hamarabb beáll a tejtermelődés.Sok türelem és kitartás!!www.lll.hu oldalon nagyon sok hasznos infót találsz.

2009. szept. 12. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!