Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Örökre elment a tejem?

Örökre elment a tejem?

Figyelt kérdés
3hetes a kislányom és pár napja nagyon nagyon kevés a tejem.Igényszerint etetek és fejek is.Eddig rengeteg tejem volt most meg annyira kevés hogy fel kellett engednem lefagyasztott tejet a picimnek.Mitöl lehet ez?Már nem is lesz??Próbálok nem stresszelni rajta,de egyre elkeserítöbb a helyzet.Most is teszem cicire meg próbálok fejni is...de semmi.Mit tehetnék?Szoptatós tea segíthet ezen?Segítsen kérem aki tud!
2013. febr. 25. 15:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, nem ment el a tejed, erre nagyon kicsi a valószínűség i.sz szopi és fejés mellett. Pusztán arról lehet szó, hogy épp kialakult a kereslet s a kínálat egyensúlya, vagyis annyi termelőpdik, amennyi szükséges, de épp beleértetek a három hetes növekedési ugrás szakaszába. Amikor hirtelen nagyon fejlődik a baba és több tejre van szüksége. Semmi gond ha néha adsz neki lefejt tejet(lehetőleg kispohárból, kanállal), csak e mellett továbbra is gyakran tedd mellre, és újra fel fogja magának szaporítani a mennyiséget:).
2013. febr. 25. 16:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Anyukám szerint nem elég zsíros a tejem mint eddig .Ugyan úgy eszem mint ez elött...lehet ez is hormonális dolog?Ezen hogyan segítsek?Jól összejöttek a dolgok sajnos:/
2013. febr. 25. 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem segített a tea, tedd mellre gyakran ,igyál teát és ne streszelj.
2013. febr. 25. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az Anyukád honnan tudja milyen zsíros a tejed? Ne viccelj már! Nekem is majdnem elment a tejem, minden sz...t beszedtem és végül a rengeteg mellre tétel tette helyre. Ennyit kellett volna csinálni.
2013. febr. 25. 16:24
 5/8 A kérdező kommentje:
A tej szinéböl(minnél vizesebb annál fehérebb) és a tetején levö zsirrétegböl tudja.5en vagyunk testvérek úgyhogy én elhiszem neki,csak így nem járt h element volna a teje ezért ebben nen tud úgy tanácsot adni.Persze, teszem cicire csak látom rajta h szívja de nem jön neki semmi.:/vagy csak nagyon kevés.
2013. febr. 25. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:
23%

Mennyi ido telik el két szoptatas illetve fejés kozott? Csak azért kérdezem, mert nekem az a tapasztalatom, hogyha nem pihentetem kicsit a melleim, az csak ront a helyzeten.

Az én fiam 2 honapos volt, amikor apadni kezdett a tejem (nem, nem a kereslet-kinalat allt be, hanem apadt a tejem). Ekkor kezdett hosszabban aludni éjszaka és a tejtermelésem ehhez igazodott. Mikor erre rajottem, elkezdtem fejni éjszaka, napkozben pedig amint megnyikkant a pici, tettem a mellemre. Aztan megint elkezdett éjszaka enni és azota van megint rendesen tejem.

A nagyobbik fiammal ugyanigy kezdodott, 2 honaposan ataludta az éjszakat, és 3 honaposan kellett tapszerre atallni, mert nem volt elegendo tejem és lefogyott a baba - mert nem kaptam idoben észbe. Ugy tunik, ezuttal sikerult, mar 6 honaposak vagyunk és tobb, mint elég tejem van.

Szoval ne ess kétségbe, probalj meg nem stresszelni és pihenni, és minél gyakraban tedd mellre a babat.

A szoptatos tea nem tudom, mennyit ér, én is iszom, mert jobb a biztos. :)

Akkor se borulj ki, ha nem sikerul; tapszeren is fel lehet noni. Csak éhezni semmiképp ne hagyd a picit.

2013. febr. 25. 17:21
 7/8 xStefix ***** válasza:
100%

Pont éppen nem, minél fehérebb, annál zsírosabb a tej! A szoptatás elején valóban hígabb, átlátszóbb, ez az innivaló része. De ahogy szopi közben ürül a tej, annál zsírosabb lesz, ez az étel-rész.

Most már azért fehér a tejed és nem sárgás, mert érett tejjé alakult a kolosztrum ill. az átmeneti tej.

Kérdező, az mindenképp jó, ha anyukádat is megkérdezed szopi-ügyben, de van rá esély, hogy ő is inkább a sztenderd és kevésbé helyes információkat tudja. A tej minősége ugyanis mindig megfelelő, nincs nem tápláló tej!

Azt javaslom, olvasd el ezt a linken, hogy lásd, mit kell tenned:

[link]

(Gyakran szoptatni, nem aggódni és nem pótolni.:)

2013. febr. 25. 17:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Remélem megoldódik hamar ez a helyzet.
2013. febr. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!