Miért mondja az anyósom mindig, ha sír a gyerek, hogy biztos éhes?
Ne törődj vele, azért mondja, mert számára ez a legkézenfekvőbb ok. Mert ezt ugye egyszerűen meg lehet oldani, etetni és kész. Ha minden alkalommal, amikor egy baba sír, megetetnénk, hát kis gombócokat nevelnénk, az biztos. Ha minden szopizásnál jól lakik a babád, még az is lehet, hogy pont azért sír, mert mondjuk jó sokat evett, vagy túl mohón és lehet, hogy sok levegőt nyelt. Vagy melege van, vagy fázik, vagy hiányzik anya ölelése, vagy régen szóltak hozzá, vagy elfeküdte a fülét vagy ezernyi más dolog. Szóval ez külön tudomány és csak idővel lehet rájönni, hogy mikor hogyan sír, az anyai fül rááll a frekvenciákra.
Gondolom, ha ilyen sokszor beszól, biztosan együtt laktok. Ez a helyzet már alapból nem könnyű. Előbb utóbb meg kell majd a nagyinak értenie, hogy a babák azért sírnak, mert egyelőre más kifejezésmódjuk nincs arra, hogy épp abban a pillanatban nem kerek a világ. Valaha ő is tudta ezt, mivel megszülte és felnevelte a párodat, de valahogy kicsit felejtős a mama :)
..."elfeküdte a fülét"... :) ez nagyon ari!!!
Köszönöm a válaszokat. A "kedves" nagyi szinte egy percig sem szoptatott (mert állítólag kevés volt a teje már az elsö héten), ezért folyton arra utalgat, hogy biztosan nekem is kevés a tejem. Vagy már csak én vagyok paranoiás?
Lehet, hogy picit irigyel is Téged, hogy tudsz és AKARSZ is szoptatni. :) Ha jól fejlődik a babád, tuti van elég tejcsi, légy rá büszke! (De azért néha nézd meg a fülecskéket ;) )
(2.)
Azért sír, mert biztosan éhes...
Vagy álmos, fázik,melege van, fáj valamije, netán unatkozik..
És mindhez külön hangja van, amit Te tudsz és nem az anyósod, tojd le.
Nekem rendes anyósom van, de ő is ezzel jön, hogy biztos azért sír, mert fáj valamije. 2-3 alkalommal megvontam a vállam, helyretettem nála ezt a kérdést, azóta rám bízza a gyereket :-)
Csak azért mondja, mert nem tud mit mondani, de próbál kedveskedni, szólni valamit.
Az enyém is ezt csinálja.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!